Pro zajímavost - platy redaktorů

Všeobecná sekce pro témata a příspěvky z oblasti IT či témata z blízkých oborů. Sekce pro uživatele, kteří nenalezli pro svůj IT dotaz tu správnou sekci.

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Uživatelský avatar
Blitzkrieg
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 680
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Pro zajímavost - platy redaktorů

Příspěvekod Blitzkrieg » 10 srp 2017 22:43

Vrať se na zem. Pred cca 2 roky jsem jako brigádu přes školní rok psal články pro Mobilizujeme (je to poměrně malá redakce ale to je irelevantní). Průměrné jsem napsal denně tak 2 články (víceméně jen přepis z angličtiny) a za měsíc byla odměna v průměru rovna 1 500 Kč... :-D Ano, byl jsem pouze brigádník a nejednalo se o žádnou velkou redakci + nejednalo se o žádné náročné články, ale poskytlo to mi menší náhled do dané problematiky.

Dejme tomu, že nějaký redaktor velké internetové redakce dosáhne na poměrně slušný plat - musíš si ale uvědomit, co za tím bude za obrovskou práci a především že i "obyčejné" profese budou za hodinu práce lépe ohodnoceny. Proto je tvůj příspěvek o vydělání 20 tisíc korun za 2 dny psaním článků zcela zcestný...

Reklama
Uživatelský avatar
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19325
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline
Kontakt:

Re: Pro zajímavost - platy redaktorů

Příspěvekod X » 10 srp 2017 22:56

Třeba stačí umět číst: Hledáme eléva do redakce Živě.cz! >>> https://www.zive.cz/bleskovky/zive-hled ... fault.aspx

"A rovnou prozradím, za kolik to bude: 21 tisíc měsíčně hrubého."

Sice nepíšou kolik si vydělá redaktor, ale jistě to nebude méně. A pokud autora vlákna zajímá kolik, ať použije mobil, jinak nechápu na co ho má ...

jiricek
nováček
Příspěvky: 29
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Pro zajímavost - platy redaktorů

Příspěvekod jiricek » 10 srp 2017 23:03

Blitzkrieg píše:Vrať se na zem. Pred cca 2 roky jsem jako brigádu přes školní rok psal články pro Mobilizujeme (je to poměrně malá redakce ale to je irelevantní). Průměrné jsem napsal denně tak 2 články (víceméně jen přepis z angličtiny) a za měsíc byla odměna v průměru rovna 1 500 Kč... :-D Ano, byl jsem pouze brigádník a nejednalo se o žádnou velkou redakci + nejednalo se o žádné náročné články, ale poskytlo to mi menší náhled do dané problematiky.

Dejme tomu, že nějaký redaktor velké internetové redakce dosáhne na poměrně slušný plat - musíš si ale uvědomit, co za tím bude za obrovskou práci a především že i "obyčejné" profese budou za hodinu práce lépe ohodnoceny. Proto je tvůj příspěvek o vydělání 20 tisíc korun za 2 dny psaním článků zcela zcestný...



Můj příspěvek je založen na osobních zkušenostech, nic víc, nic níň.
Samozřejmě že za tím je obrovská práce, cinty na forech neživí nikoho - jen majitele serveru z reklam.
Tento duplicitní účet byl založen a používán trollem Blue Spirit, který nerespektuje základní pravidlo fóra, kterým je zákaz zakládání účtů za účelem obcházení trvalého BANu, který před mnoha lety obdržel za nevhodné chování a opakované narušování chodu fóra. Na fórum nadává kde může, kritizuje ho, kritizuje všechny jeho stálé členy, přesto k nám stále a pořád "leze"...

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7356
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Pro zajímavost - platy redaktorů

Příspěvekod faraon » 12 srp 2017 11:02

jiricek píše:Za dobrý článek, jehož psaní zabere i dva dny lze dostat 20 tis.

To jo, samozřejmě jsou i takoví. Ale jak pravil Fuxoft: "Kdo z vás to má?" ;-)

Řekl bych že je to s psaním jako s každou jinou normální prací, uživit se tím dá, ale člověk určitě nezbohatne. Na to je potřeba udělat víc, ne každý na to má žaludek.

Ne že bych si o psaní dělal nějaké velké iluze, nebo třeba ty moje občasné historizující romány tady považoval za něco úžasného. Ani náhodou. Fórum je o něčem jiném, jde tu o sdělování zkušeností, v ideálním případě vlastních. A zkušeností s tím že bezolovnatý cín je stoprocentní kurvítko, nebo že ve velkých vedrech se notebook neuchladí, tu máme víc, řeší se to i zrovna teď v několika tématech paralelně, a tak s klidem můžu prohlásit že můj sedmadvacetiletý Didaktik pojede vedro nevedro, zatímco postižený notebook z tohohle tématu má šanci dožít se funkční příštích vánoc ještě menší, než truhlář s padesátiletou praxí že půjde do důchodu se všemi prsty! A nedělá mi to radost, mám rád věci které něco vydrží.

Konkrétní příklad: máme tu v železničním muzeu sto let starou lokomotivu, u které se při renovaci zjistilo že má prasklý kotel. Podle stop a záznamů v tomhle stavu jezdila minimálně padesát let v běžném provozu, a později na mimořádných historických vlacích! Kotel je z mosazi a neexistuje možnost jeho opravy, vzhledem k nasycení sírou z uhlí se nedá svařit ničím, co dokáže civilizace létající do Vesmíru poskytnout. Jediná možnost (kromě výměny celého kotle) je vzít pořádné kladivo, a prasklinu stejně jako už několikrát v minulosti utemovat, aby na pár let přestala sáknout. A pak znovu. A znovu. A znovu...
Olovnatý cín se dá proletovat, když praskne a vytvoří studený spoj, a po pár letech znovu. A znovu, ale ono ho tam už po té první opravě je většinou dostatek, takže podruhé nepraskne. A bezolovnatý? To si člověk něco koupí, přitom zaplatí poplatek za "ekologickou likvidaci" a může to rovnou odnést do sběrného dvora! Jako v Arabele, kde princezna Xenie nechala postavit továrny na odpadky, aby se Říše pohádek podobala Světu lidí. Prorocké.

Konec románu :lol:
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53531
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Pro zajímavost - platy redaktorů

Příspěvekod petr22 » 12 srp 2017 11:45

Za 25 let psani clanku do vsech moznych periodik jsem videl ledacos, ale NIKDY ze by kdokoliv dostal 20 tisic Kc za jeden jediny clanek.

S jedinou vyjimkou - pribuzny, pisici skutecne odborne clanky do lekarskych casopisu, znamy po celem svete, nicmene za tim jsou desitky let studii a vlastnich vyzkumu, nez se periodika zacnou predhanet kdo da vic aby byl novy clanek publikovan u nich jako prvni.

U beznych temat jako recenze na hry, filmy a vyrobky byl clovek kolikrat rad, kdyz zisk autora 20 tisic Kc byl z cele knihy nebo casopisu ktere se prodaly stovky nebo tisice kopii.

Napln prace redaktoru internetovych periodik samozrejmne neni pouhe psani clanku, jsou to zamestnanci jako ostatni.


Zpět na “Vše ostatní (z oblasti IT)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti