porucha zdroje > porucha MB

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
TeIkQ
Level 2
Level 2
Příspěvky: 214
Registrován: duben 15
Bydliště: Moravskoslezský kraj
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

porucha zdroje > porucha MB

Příspěvekod TeIkQ » 07 úno 2017 13:12

Včera jsem přišel domů, a normálně zapojil PC. Jako první a poslední jsem přepl přepínač na zdroji na on, pak prásk bum, trocha toho dýmu atd.. PC jsem odpojil. Zdroj odešel. Jako první jsem vzal náhradní zdroj, a zkusil, jestli to pojede, .. BUM PRASK, další zdroj v čudu, takže to nejspíš vypadá na vadnou MB, ale nejsem si jistý.

První zdroj neměl k zničení sebemenší důvod, před tím jsem na pc normálně hrál, a pak ho normálně zapl ... nejspíš prostě odešel stářím .. :cry:

Vím, že je možný, aby mi zdroj přinejmenším porouchal ostatní komponenty, a tak možná porouchal ten 1. zdroj i tu MB, a ta pak následně odvařila 2. zdroj, a nebo se 1. odrovnala MB, a následně se odrovnal 1., i 2. zdroj.

Nevím, co všechno mi ty 2 zdroje způsobily za problémy, rámky budu teprve zkoušet, ale bojím se vyzkoušet procák, jestli je vadný mohl by mi poškodit zase další MB, nebo kdo ví co ještě.

Moje otázka zní, může vadný procesor zničit další komponenty (i když to si nejspíš vygooglím hned co to dopíšu :D), je vážně ta MB poškozená ? (všechno na to ukazuje) Ale jistotu bych měl jen tehdy kdybych zapojil další zdroj, a to se mi vážně moc nechce .. :D, takže jak by jste to vyřešili vy ? A jak případně zjistit jestli CPU funguje, bez toho aniž bych ho zapojoval do PC.

Nejsem teď u svého pc, a tak teď neznám celou sestavu, ale myslím si, že to bude víceméně všechno platit obecně, ale když tak tu sestavu potom dopíšu

Díky každá rada přijde vhod .. :))

EDIT: http://www.zive.cz/poradna/muze-vadny-cpu-znicit-desku/sc-20-cq-219753/?consultanswers=1 Tak už teda vím, že CPU může odrovnat ostatní komponenty, i když ta šance je malá (o další základku vážně přijít nechci + nemám záruku, tak jak teda zjistit jestli funguje ? .. :/
A.E „Kdybych měl k dispozici hodinu na zvládnutí problému, na kterém by závisel můj život, strávil bych 40 minut jeho studiem, 15 minut jeho analýzou a 5 minut jeho řešením.“

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Upgrade PC - výměna zdroje
    od titex » 15 dub 2023 18:50 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    1163
    od titex Zobrazit poslední příspěvek
    15 dub 2023 21:49
  • Upgrade zdroje kvůli nové GPU
    od Grander » 10 kvě 2023 20:50 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    780
    od Karrex Zobrazit poslední příspěvek
    11 kvě 2023 19:49

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 hostů