ESET vytvořil dešifrovací nástroj pro ransomware Crysis

Vše ostatní o bezpečnosti…

Moderátoři: memphisto, Mods_senior, Security team

Uživatelský avatar
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43060
Registrován: červen 07
Bydliště: Jižní Čechy
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

ESET vytvořil dešifrovací nástroj pro ransomware Crysis

Příspěvekod jaro3 » 21 bře 2017 09:28

Společnost ESET vydala aktualizovanou verzi svého volně dostupného nástroje ESET Decryptor pro oběti ransomware kampaní. Uživatelé, jejichž data nebo zařízení byla zasažena ransomwarem z rodiny Crysis (ESET jej detekuje jako Win32/Filecoder.Crysis), mohou nyní zdarma získat zpět své napadené soubory díky rozšíření dekryptovacího nástroje, který je schopen rozšifrovat soubory s koncovkou .dharma.

Dešifrovací nástroj společnosti ESET se současnou aktualizací může pomoci obětem šesti unikátních variant této specifické rodiny ransomware. Každou z nich lze identifikovat pomocí vlastní přípony: .xtbl, .crysis, .crypt, .lock, .crypted, .dharma.

„Crysis je typ ransomware, který byl využit i pro řadu útočných kampaní v České republice. Nejčastěji se tak dělo pomocí malwaru šířeného v přílohách e-mailů, které následně tento ransomware stáhl do zařízení uživatele,“ říká Pavel Matějíček, manažer technické podpory společnosti ESET, a dodává: „Pokud jste se stali jeho obětí, můžete si na internetové stránce společnosti ESET najít a zdarma stáhnout ESET Crysis Decryptor. Pokud potřebujete další informace o tom, jak tento nástroj používat, naleznete je v databázi znalostí společnosti ESET.“

Rodina ransomware Crysis se dostala do popředí zájmu poté, co jeden z jejích hlavních „konkurentů“, TeslaCrypt, ukončil v první polovině loňského roku veškeré škodlivé operace. Od té doby zaznamenal ESET zájem více než 50 tisíc uživatelů z celého světa o bezplatné dešifrovací nástroje pro tyto dvě rodiny vyděračského malware.

Decryptor byl aktualizován dešifrovacími klíči, které byly nedávno zveřejněny na webu BleepingComputer.com. Jde o obdobnou situaci, která nastala v listopadu 2016 uvolněním klíčů pro starší varianty tohoto škodlivého kódu.

Návod na použití nástroje ESET Crysis Decriptor naleznete na webu technické podpory ESET.

více zde:
https://www.eset.com/cz/o-nas/pro-novin ... re-crysis/
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (bezp)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti