Razer Kraken 7.1 - test z pohledu hráče

Testy a recenze počítačových periferií a zajímavého PC příslušenství

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4480
Registrován: únor 13
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Razer Kraken 7.1 - test z pohledu hráče

Příspěvekod beather » 10 bře 2014 14:46

Test herních sluchátek Razer Kraken 7.1

kraken.jpg
kraken.jpg (15.97 KiB) Zobrazeno 8820 x


Krásný pondělní den, který pro někoho znamená po zaslouženém víkendu návrat do tak "nenáviděné" školy nebo práce. Pro nás, co máme prázdniny, to znamená plný týden odpočinku a nabírání sil. Ovšem pro mě tento týden znamená učení se na NSZ protože patřím mezi letošní maturanty. Tento článek samozřejmě nebude o mě a mých pocitech, ale pokusím se Vám tu nastínit funkce, kvalitu a další přednosti těchto sluchátek které jsem si rozhodl pořídit.

Proč zrovna Razer Kraken 7.1?

Jelikož mě jde o kvalitu a hledal jsem něco, co naplní moje požadavky tak jsem po zhlédnutí spousty webových stránek a videí na youtube zvolil právě tohoto výrobce a model. Razer, jakožto Americká firma kterou zná asi každý vášnivý hráč, produkuje celkem kvalitní výrobky. Moje předešlé sluchátka SteelSeries Siberia v2, které mimochodem po dlouhou dobu patří mezi TOP herní sluchátka s mikrofonem v této cenové relaci, už mi moc neseděla tak jsem si řekl: "Chce to změnu!" Otevřel jsem si stránky CZC, zadal maximální a minimální hodnotu a začal zkoumat, co by se mi asi tak líbilo a bylo kvalitní. V první řadě moje "laťka" šla hodně vysoko a to až do cenové relace kolem 4.500 Kč, v které se mi zamlouval model SteelSeries Siberia Elite. Jakožto hrdý majitel předchozí verze jsem byl skoro 100% rozhodnutý, že do nich půjdu. Nedalo mi to ale a začal jsem hledat testy mikrofonů, na kterém mi opravdu záleží, a co se nestalo... Hnedka v prvním videu už na nové "siberky" a jejich mikrofon padala kritika. Podle testerů a recenzentů je mic strašně nekvalitní a šumící. Poté se mi ozval kamarád, kterému tímto děkuji, a totálně mi můj názor na Elite znegoval. Prý je má, a jsou totálně blbé a dle jeho slov: "Je to blikačka za 4,5K." Po této zkušenosti se mi otevřeli oči a začal jsem hledat jinde, až jsem došel k firmě Razer. Zde mě zaujala sluchátka Tiamat která ovšem taky neobdržela moc pozitivních ohlasů od mých přátel, takže šla taky mimo seznam. Už jsem byl zoufalý a přemýšlel jsem, že si radši pořídím myš a ještě to s těmi Siberkami v2 vydržím. Druhý den večer jsem neměl co dělat, (jako klasický maturant :D ) tak jsem si šel znovu prohlížet web CZC. Narazil jsem právě na uzavřená sluchátka Kraken 7.1 a začal jsem o nich silně uvažovat. První co následovalo, po přečtení infa na CZC, bylo zadání názvu sluchátek do youtube vyhledávače a tím to vše začalo. Po zhlédnutí první várky videí jsem byl nadšen. Říkal jsem si: "Konečně jsem našel to, co potřebuji!" Napsal jsem i pár známým a od nich jsem slyšel také samou chválu a radu, že do toho mám jít. Všude v testech i na youtube chválili mikrofón, jaký je super, což jsem právě já potřeboval! Za necelé dva dny jsem je objednal a pak už začalo čekání. Přiložím Vám zde i video test, na základě kterého jsem se rozhodl.



Rozbalování

Po tom, co mi sluchátka dovezli, jsem se celý natěšený "zakousl" do CZC balení a začal takzvaný "unboxing". Jako klasicky v obrovské krabici od CZC jsem našel spoustu novin, roztrhaných papírů a bůhví čeho. Jednou se mi stalo, že mi tam zabalili i nějakou prošlou polévku v pytlíku :lol:. Po vybalení na mě vykoukla krásná černo-zelená krabice s motivem Razer, kterou mi bylo až škoda ničit, takže jsem postupoval nesmírně opatrně. K otevření balení je třeba přeříznout kus izolepy a odklopí se Vám víko. Po jeho odklopení se dostáváte přímo ke sluchátkům, které na sobě mají ještě nějaký kus plastového okýnka. Po vysunutí okýnka jste už přímo u sluchátek, které stačí vytáhnout. Pod nimi se nachází manuál a samolepky atd.. Celý box je řešen velice elegantně, takže určitě není potřeba nic páčit nebo rvát. Všechno jde lehce vytáhnout bez nějakých obtížných manévrů. Poté, co jsem si sluchátka položil na stůl, nastala důkladná kontrola, jestli něco není v nepořádku nebo jestli mě náhodou neposlali už použité zboží. Vše bylo "v cajku" a tak jsem odmotal drátek z USB kabelu, který má pozlacený konec a začal sluchátka připravovat k použití.

Obrázek

Instalace sluchátek a program Razer Synapse 2.0

Celý natěšený jsem zabodl kabel do portu a čekal, co se bude dít. Znaky na bokách sluchátek společně s mikrofonem se rozsvítily, což bylo dobré znamení. Vzal jsem si přiložený návod a začal do prohlížeče opisovat odkaz na stažení driveru a konfiguračního programu. Po instalaci a aktualizaci si program vyžádal restart počítače, který jsem tedy provedl, a poté začalo nastavování. Jako první na mě vybaflo nastavení KALIBRACE, kde jsem vlastně poslouchal zvuk helikoptéry, která letí vedle mě. Trochu jsem si s tím pohrál a 7.1 zvuk byl nastaven! Po nastavení 7.1 surround zvuku si můžete měnit hlasitost, boost basů, čistost hlasu a další věci v záložce AUDIO. To bylo asi tak všechno co je třeba instalovat, software Razer Synapse najdete ZDE. Pojďme skočit k tomu nejzajímavějšímu a to je zvuk a mikrofón.

Obrázek

Zvuk

Na začátek by se slušelo podotknout, že rozhodně nejsem nějaký zvukový kritik a zvuk beru jako laik, takže nepoznám nějaké extrémní detaily. Proto se omlouvám za nějaké nepřesnosti atd kvůli kterým mě budou zdejší zvukový experti nesnášet :D. Tyto sluchátka mají virtuální 7.1 surround sound, což znamená 7 repráků + subwoofer. Frekvenční rozsah je od 20 Hz do 20 kHz a citlivost při jednom kHz je 112 dB. Síla výstupu je 30mW a impedance 32 ohmů. Sluchátka nevlastní žádnou externí zvukovou kartu, mají pouze tu zabudovanou uvnitř. Rovněž nenajdeme žádné externí ovládání hlasitosti a všechno se nastavuje buď přes program Razeru nebo klasicky ve Windowsovém směšovači. Co se týče zvuku, tak alespoň pro mě je super a čistý. Nějak jsem to nepřenastavoval, nechal jsem to, jak to bylo a kvalita mi vyhovuje. Sluchátka ani nemám tak na poslech hudby jako spíš na hraní. Jelikož hraji zvukově náročné hry jako je COD nebo Battlefield (obě multiplayer) tak potřebuji slyšet každý krok. S těmito sluchátky a 7.1 prostorovým zvukem je to pohoda lahoda. Krásně slyšíte všechen pohyb a dokonce mám pocit, že i občas za roh. Není problém identifikovat, z jaké strany zvuk přichází, a když by to náhodou někomu dělalo problém, změní si to v kalibraci. V COD není nastavitelný surround zvuk jako takový, ovšem v battlefieldu 4 to jde nastavit a to je potom paráda. Co se týče hudby, zkoušel jsem pár písniček ať už rock nebo trance a všude mi zvuk seděl. Dovolil jsem si zapnout bass boost protože mám rád, asi jako všichni zvukový amatéři, když sluchátka duní. V Razer Synapse jsou i další záložky jako je ekvalizér nebo mixer v kterém si můžete zvuk upravovat podle své potřeby. Zkoušel jsem různé úrovně hlasitosti, od nejnižší až po asi 80% (omlouvám se, ale dál nedojdu mám rád svůj sluch :D ) a ve všech levelech mi přišel zvuk celkem čistý a kvalitní. Samozřejmě se to nevyrovná čistě hudebním sluchátkům, ale na to taky není tento headset určený. Je určený na hraní her, a na hraní her ho také budu využívat. A věřte mi nebo ne, v hrách je zvuk úžasný!
Obrázek

Mikrofon

Pro mě nejdůležitější část sluchátek. Na mikrofon si potrpím a potřebuji kvalitní jak už pro pocit, tak i pro moje streamování a natáčení videí. Dlouho jsem hledal něco kvalitního a dobře udělaného až jsem se dostal k tomuto. Právě mikrofon mě dokopal ke koupi tohoto headsetu. Jeho frekvenční rozsah je od 100 Hz do 12 kHz. Citlivost při jednom kHz je -40 dB až 4dB. Jedná se o digitální mikrofon, takže veliká změna v kvalitě a potlačení šumu oproti jeho analogové verzi. Kvalita vysílaného zvuku je podle mě opravdu úžasná a ani nemám, co bych mu zkritizoval. Mikrofon při nahrávání svítí a dá se "mutnout" malým tlačítkem které je na něm připevněné. Jedná se o opravdu povedený kousek a podle mého názoru dokáže uspokojit i náročnější zákazníky. V programu Synapse si u něj můžeme NASTAVIT hlasitost, citlivost, potlačení hlasitosti okolních jevů, nebo potlačení šumu. Nevím, co dál k mikrofonu napsat snad jen Vám sem přiložím video test, porovnání s kvalitou mikrofonu u staršího modelu Razer Kraken Pro.



Na závěr bych rád shrnul všechny pozitiva a negativa těchto sluchátek. Obecně si myslím, že jde o velice kvalitní model a mě 100% vyhovuje a dostačuje. Jak jsem zmínil už víckrát, sluchátka jsou HERNÍ a nejsou primárně určená k poslechu hudby, i když to mají na CZC napsané :D Já jsem s nimi spokojen a doufám, že v budoucnu nenastanou žádné problémy. Někde jsem četl, že se stane že vypadává jedno sluchátko, ale to se vyřeší reklamací. Za mě jasné doporučení tohoto headsetu. Jeho cena určitě odpovídá kvalitě. Na závěr si dáme klady a zápory tak jak to vidím já.

+ zvuk
+ kvalitní mikrofon
+ 7.1 surround
+ podsvícení sluchátek i mikrofonu, které se dá samozřejmě vypnout
+ pěkně sedí na hlavě


- tření látkového kabelu se promítá do sluchátka
- absence externího ovladače zvuku


Na úplný závěr bych chtěl připomenout, že autorem textu jsem výhradně já a fotky jsou pořízeny mnou. Nejedná se o žádný okopírovaný obsah. Link na stažení obrázků najdete klasicky na konci vlákna.

OBRÁZKY KE STAŽENÍ ZDE
Naposledy upravil(a) beather dne 11 bře 2014 10:40, celkem upraveno 2 x.
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
[b]Rozcestník mých článků

Reklama
Uživatelský avatar
Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7032
Registrován: květen 10
Bydliště: Moravskoslezský kraj
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Razer Kraken 7.1 - test z pohledu hráče

Příspěvekod Clorky » 10 bře 2014 14:59

Dobrý článek! Jen bych ještě přidal větičku o tom, jestli jde o sluchátka otevřená/uzavřená apod. Těch informací není zas tak hodně. Nějaká impendance Ω asi ale nikomu nic moc neřekne.

Tak, hlavně, že se ti hodí a jsi s nimi spokojen. Stále bych však jiným lidem s ne tak specifickými požadavky doporučil 'normální' značku, která dělá do zvuku, než tu do PC příslušenství. I na hry, na filmy, hudbu aj.
Co se týče toho surroundu, zkus tohle :D, to je teprve paráda:

Uživatelský avatar
beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4480
Registrován: únor 13
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Razer Kraken 7.1 - test z pohledu hráče

Příspěvekod beather » 10 bře 2014 15:06

upraveno, doplněno...

díky za typ a rozhodně zkusím :smile:
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
[b]Rozcestník mých článků

Uživatelský avatar
Morf8522
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 844
Registrován: leden 14
Bydliště: Most
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Razer Kraken 7.1 - test z pohledu hráče

Příspěvekod Morf8522 » 13 kvě 2014 22:58

Jo tak ty chci ! :D
Můj pc -
Op. systém - Windows 8.1 (64bit)
Základní deska - MSI B85-G43 Gaming
Procesor - Intel Core i5 4440 3.30GHz
Graf. karta - MSI R9 290 Gaming 4G - 4Gb
HDD - Seagate Barracuda 1Tb
SSD - Samsung 840 Evo 120Gb Basic
Seasonic M12II 620W
Kingston HyperX 8Gb 1600MHz

Uživatelský avatar
beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4480
Registrován: únor 13
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Razer Kraken 7.1 - test z pohledu hráče

Příspěvekod beather » 21 kvě 2014 22:05

Kup, jsou fakt super :-)
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
[b]Rozcestník mých článků

Denis V.
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 992
Registrován: květen 13
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Razer Kraken 7.1 - test z pohledu hráče

Příspěvekod Denis V. » 22 črc 2014 22:02

Jak to je s pohodlností? Sedí dobře na hlavě? Nebolí z nich po delším hraní hlava? Předem díky.

Odesláno z mého GT-I9070

Uživatelský avatar
Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6194
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Razer Kraken 7.1 - test z pohledu hráče

Příspěvekod Oxxid » 22 črc 2014 22:04

Mně se zdá, že to tam píše...

Uživatelský avatar
beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4480
Registrován: únor 13
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Razer Kraken 7.1 - test z pohledu hráče

Příspěvekod beather » 22 črc 2014 22:06

jo, je to o zvyku... ale nebolí mě a jsem spokojen :-)
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
[b]Rozcestník mých článků

Tooomyss
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Razer Kraken 7.1 - test z pohledu hráče

Příspěvekod Tooomyss » 13 úno 2016 19:03

Jelikož se mi rozbily staré sluchítka Razer Krakne Pro ,řekl jsem si ,že si pořídím nové,ale na internetu jsem zahlédl právě tyto 7.1 a nyní se Rozhoduju ezi Razer Kraken 7.1 nebo klasikou Razer Kraken Pro.Někde jsem četl že 7.1 šumí při vyšší hlasitosti,nebo celkově je slyšet šum. A jak je to s tím kabelem s tím třením jak se promítá do sluchátka?
Díky moc

Uživatelský avatar
Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14681
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Razer Kraken 7.1 - test z pohledu hráče

Příspěvekod Michael850 » 13 úno 2016 20:43

Pokud je seženeš tak cca. do 800,-, které mají správně stát, tak bych je klidně bral. Jinak se na ně zděšeně dívám, kolik že ti lidi jsou za to schopni dát :dontgetit:...
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Dotazník o pohledu na povolání
    od Amira » 01 kvě 2023 19:27 » v Vše ostatní (Off topic)
    2
    1379
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    05 kvě 2023 09:08
  • Ráj Hráče- blog o hrách dotaz
    od showpayne » 04 říj 2023 21:47 » v Web-tipy a vaše weby
    2
    4494
    od showpayne Zobrazit poslední příspěvek
    05 říj 2023 17:59
  • Test pamětí Příloha(y)
    od Zakk » 14 čer 2023 20:12 » v Problémy s hardwarem
    6
    2239
    od Zakk Zobrazit poslední příspěvek
    19 čer 2023 21:35
  • AnTuTu test S23 ultra Příloha(y)
    od 28nitro28 » 02 led 2024 19:21 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    2
    1050
    od 28nitro28 Zobrazit poslední příspěvek
    04 led 2024 13:12

Zpět na “Recenze a testy (čl.)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host