Ahoj, mám problém se zobrazením obrázků banneru přes příkaz include v php. Mám tuto strukturu: složky IMAGES, INC, REALIZACE a soubor index.php. Ve složce INC je soubor banner.html, který přes include načítám do index.php. (obrázky pro banner jsou brány ze složky images) a funguje to jak má. Ve složce REALIZACE mám stavby.php a do nich zase načítám ze složky INC soubor banner.html. V tomto případě již obrázek nevidím, ale vidím pouze popis alt. Když v souboru banner.html změním cestu z "pro obrázky z "images/slide.jpg" na "../images/slide.jpg", tak to funguje pro stavby.php, ale zase ne pro index.php. Začarovaný kruh! Můžete prosím poradit, jak udělat, aby se správně banner zobrazoval pro soubory z podsložek?
Díky
nezobrazující se obrázky přes include
Re: nezobrazující se obrázky přes include
Nešlo by začít v rootu?
"/images/slide.jpg"
"/images/slide.jpg"
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
To by asi šlo. Tím lomítkem / značím, že to je výchozí root? Když je to bez lomítka, tak to značí aktuální složky a s dvěma .. zase o úroveň výš. Mám pravdu? Díky
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Říj 2014 14:06) ---
Tak to také nefunguje. Jediné co pomůže je, že vezmu složku images a ještě ji jednou nakopíruji do složky realizace. Ale tento způsob mi připadá divný, mít to takhle zdvojený a kdybych měl ještě více podadresářů, tak to znova kopírovat.
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Říj 2014 14:06) ---
Tak to také nefunguje. Jediné co pomůže je, že vezmu složku images a ještě ji jednou nakopíruji do složky realizace. Ale tento způsob mi připadá divný, mít to takhle zdvojený a kdybych měl ještě více podadresářů, tak to znova kopírovat.
A co malá × velká písmena v názvech? Jestliže uvádíš v prvním postu názvy složek velkými písmeny a v cestě je pak píšeš malými…
Jo a ještě – doplňuji – cesta se počítá (pokud není z rootu) od souboru, do kterého je dotyčný soubor includován; není to cesta z includovaného souboru.
Jo a ještě – doplňuji – cesta se počítá (pokud není z rootu) od souboru, do kterého je dotyčný soubor includován; není to cesta z includovaného souboru.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Za písmena se tady omlouvám. Vše samozřejmě píšu malýma písmenama. Mohu poprosit, jak zapsat cestu z rootu? Ano, kam to naincludui, od tamtud se to počítá,ale to nechci.
Tak i když to mám zapsaný jako z rootu, tak to stejně nefunguje.
<?php
include"/inc/ban.html";
?>
Pokud složku inc nakopíruji do složky kam icluduji, tak to funguje, ale já chci mít pouze jeden adresář inc v rootu. Mohu Vás poprosit, jak zapsat include pro adresář, kam includuji? Děkuji
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Říj 2014 07:41) ---
Tak jsem asi na to přišel. Když mám třeba v rootu adresář inc/banner.html a chci ho naincludovat např. do: xxx/xxx/xxx/index.php, tak musím napsat:
<?php
include"/../../../inc/banner.html";
?>
což mě udivuje, proč nestačí napsat
<?php
include"/inc/banner.html";
?>
Tím mu snad říkám, že má začít v rootu, nebo se pletu?
<?php
include"/inc/ban.html";
?>
Pokud složku inc nakopíruji do složky kam icluduji, tak to funguje, ale já chci mít pouze jeden adresář inc v rootu. Mohu Vás poprosit, jak zapsat include pro adresář, kam includuji? Děkuji
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Říj 2014 07:41) ---
Tak jsem asi na to přišel. Když mám třeba v rootu adresář inc/banner.html a chci ho naincludovat např. do: xxx/xxx/xxx/index.php, tak musím napsat:
<?php
include"/../../../inc/banner.html";
?>
což mě udivuje, proč nestačí napsat
<?php
include"/inc/banner.html";
?>
Tím mu snad říkám, že má začít v rootu, nebo se pletu?
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Protože webová složka a složka v systému souborů je jiná.
Doporučuju si v index.php nebo jiném kořenovém skriptu definovat cestu rootu k aplikaci a tu potom používat.
config.php
potom nějakej tvůj skript složka1/složka2/složka3/skript.php
Doporučuju si v index.php nebo jiném kořenovém skriptu definovat cestu rootu k aplikaci a tu potom používat.
config.php
Kód: Vybrat vše
<?php
define('DIR_ROOT' , __DIR__);
.
.
.
potom nějakej tvůj skript složka1/složka2/složka3/skript.php
Kód: Vybrat vše
<?php
include DIR_ROOT . '/kontakt.html';
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 1337
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
18 srp 2024 10:25
-
- 2
- 5673
-
od AlexKrevenchik
01 zář 2024 12:49
-
- 12
- 9834
-
od meda2016
24 kvě 2024 13:42
-
-
Pruhy přes obrazovku při sledování YT, apod.
od jxdm » 10 bře 2024 10:39 » v BSOD (Blue Screen Of Death) - 1
- 4078
-
od Uziv00
11 bře 2024 09:56
-
-
-
Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware - 9
- 1207
-
od meda2016
27 říj 2024 19:26
-
Zpět na “Web-tipy a vaše weby”