Router Asus RT-AC55U - zeptejte se, aneb interaktivní recenze

Testy a recenze počítačových periferií a zajímavého PC příslušenství

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13072
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Router Asus RT-AC55U - zeptejte se, aneb interaktivní recenze

Příspěvekod ITCrowd » 27 lis 2015 21:25

Začnu od konce - to ztuhnutí není ztuhnutí. Jen tvůj prohlížeč nepracuje korektně s cookies, či s cache. Proto po F5 problém přestane - pak se totiž stránka obnovuje celá.
Ke stahování ti můžu říct jen to, že není směrodatné. Netuším odkud stahuješ a je klidně možné, že max. rychlost serveru je omezená na 40 Mbit/s, tudíž obě PC po 20. Rychlost.cz je rozhodující.
A teď k problému:
1. Zkontroluj firmware - popsaná recenze je pro FW:
FWare.png

2. Nastav NAT
NAT.jpg

3. Vypni v manažeru dopravy QoS
4. Zkontroluj v monitoru provozu, zda je WAN a LAN rychlost stejná - je možné, že zatímco měříš, tak jiný PC stahuje a tak spotřebovává pásmo:
monprovvo.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Reklama
MilanSu
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: leden 16
Pohlaví: Muž

Re: Router Asus RT-AC55U - zeptejte se, aneb interaktivní recenze

Příspěvekod MilanSu » 27 led 2016 00:49

Koupil jsem tento router. SÍť jsem nastavil, to nějak funguje. Sice rychlosti u WAN a LAN mám tak 90 KB/s a v obrázku u recenze je cca 100 000 KB/s. Tak nevím, jestli mám něco blbě, nebo je to otázkou providera - měl bych mít připojení 10 MB.
Ale nevím jak nastavit USB disk připojený do USB 3.0, abych jej viděl třeba v TotalCommanderu, jako je to uvedené zde - kopírování.
Když jsi měřil rychlost, tak jsi to měl jako FTP nebo SAMBA. V podstatě k tomu potřebuji přistupovat jenom v místní síti, abych to nemusel mít připojené k NB.
V administraci routeru disk normálně vidím, včetně oddílů a složek.
Tak se mi to nakonec podařilo - připojit síťovou jednotku. Akorát to jede dost pomalu - cca 6000 kB/s.Mohu to nějak ovlivnit?
Díky za pomoc

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13072
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Router Asus RT-AC55U - zeptejte se, aneb interaktivní recenze

Příspěvekod ITCrowd » 27 led 2016 11:17

Milan: Vítej na PC-HELP!
Pleteš si hrušky s jabkama. KB není kb. B = byte, tedy 8 bitů (b).
Propustnost WAN/LAN byla měřena na interní síti, pokud ti provider dává rychlost 10Mbit/s, tak pochopitelně takové rychlosti nedosáhneš.
Pomalu ti disk USB jede proto, že se na něj určitě připojuješ přes WiFi.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

MilanSu
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: leden 16
Pohlaví: Muž

Re: Router Asus RT-AC55U - zeptejte se, aneb interaktivní recenze

Příspěvekod MilanSu » 27 led 2016 21:43

Díky za informaci. Samozřejmě jsem to zkoušel na WIFI. Nechce se mi tahat kabel od routeru do NB, to mohu připojit externí disk rovnou k NB.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13072
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Router Asus RT-AC55U - zeptejte se, aneb interaktivní recenze

Příspěvekod ITCrowd » 27 led 2016 22:32

Není zač. Já musím routery zkoušet přes LAN, protože tam jsou jasně dané parametry. Přes WiFi záleží na spoustě věcí - vzdálenost, frekvence a hlavně okolní sítě, které ruší. A jde o to, co router dokáže zvládnout, což se projeví jen na LAN.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

radek6
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Router Asus RT-AC55U - zeptejte se, aneb interaktivní recenze

Příspěvekod radek6 » 12 bře 2016 23:52

Ahoj,
mám prosbu. Po aktualizaci na verzi firmwaru:3.0.0.4.378_6117 mi u Time Setting bezdrátového nastavení nejde uložit povolená doba provozu wifi, protože tam nemám tlačítko "uložit" a to ve FF ani v IE.
Díky za radu jak to uložit.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Router Asus RT-66U B1 - interaktivní recenze (dokončeno)
    od ITCrowd » 08 úno 2017 16:31 » v Sítě - hardware
    22
    8122
    od kamilrasca
    24 dub 2017 21:28
  • Recenze ASUS RX 470 Strix
    od winycz » 07 pro 2016 10:53 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    3597
    od Martab
    08 pro 2016 11:27
  • Recenze dvoupásmového routeru Asus RT-AC53
    od winycz » 02 črc 2017 14:41 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    3119
    od Ltb
    02 črc 2017 14:49
  • Recenze ASUS GTX1060-6G ROG Strix
    od winycz » 24 zář 2016 00:29 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    1754
    od FlanK3r
    21 lis 2016 10:50
  • Recenze ASUS RX 570 ROG Strix
    od winycz » 28 čer 2017 17:09 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    3401
    od Ltb
    29 čer 2017 14:50

Zpět na “Recenze a testy (čl.)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů