Dobrý den,
mám TV Panasonic Viera pouze s DVBT a DVD rekordér Panasonic DMR-EX83.
A chtěl bych poradit, jak TV a DVD používat jako teď a nahrávat na DVD rekordér programy ale s DVBT2.
Na netu jsem našel návod jak TV+DVD+STB propojit. Anténu jsem napojil do STB, STB a DVD propojil scart kabelem a STB s TV pomocí HDMI a nakonec RF výstup DVD do TV. Sice šlo nahrávat z TV, ale už se nešlo dívat na jiný program, obraz se zrcadlil.
Existuje "něco" jak tuto elektroniku zapojit, tak aby vše fungovalo jako s DVBT? o ztracenou kvalitu ani tak nejde, jde o nahrávání občasných seriálů.
Vím, že jde nahrávat na STB, ale nastavování a vše okolo je složitý a mám to pro otce a už má svůj věk a je zvyklý na jednoduchý ovládání. Hlavně televize a dvd rekodér je plně funkční a po pravdě tento přechod mě s*re
Našel jsem ještě novější DVD rekordér Panasonic DMR UBC70EGK, který má DVBT2, takže teoreticky by sloužil jako STB pro televizi?
Snad jsem to napsal vše srozumitelně
Děkuji za rady
Připojení TV a DVD rekoderu k DVB T2
Re: Připojení TV a DVD rekoderu k DVB T2
Nebo 1 dvoutunerový stb DVB-T2 ...
Pokud chceš nahrávat na DVD rekordér, tak to žádný STB nevyřeší, DVD rekordér by musel mít DVBT2 tuner. Nedovedu si představit, jak synchronizovat spuštění STB, přepnutí na požadovaný kanál a nahrávání DVD rekordéru.
Nejako se mi to cele nezda - ty trvas na puvodnim reseni, ktere je ale mnohonasobne slozitejsi nez
setopbox s funkci nahravani. Co je podle tebe jednodussi ?
1. Zobrazit si seznam poradu na setopboxu (EPG), vybrat ten co chces nahrat a zmacnout tlacitko.
2. Zapnout DVD rekorder, zapnout zarizeni ze ktereho nahravas, do DVD rekorderu dat medium, to
naformatovat, nastavit casovac kde je nutne zadat presne cas kdy ma zacit nahravat a kdy ma skoncit
nahravani (protoze EPG nemuze nijak fungovat, takze casy bude vzdy nutno zadat rucne) a nechat vsechna
zarizeni zapnuta v dobe nahravani a pak je rucne vypinat.
Ten Panasonic DMR UBC70EGK snad nemyslis vazne ze bys kupoval - zarizeni za 13.000 Kc by melo nahradit
krabicku do 1000 Kc ? Za tuhle cenu mas i novou TV s podporou DVB-T2 i nahravani na disk a mozna ne jen jednu.
Pocitej s tim, ze setopbox je udelany tak blbuvzdorne, aby ho dokazal obsluhovat i typicky divak TV Nova,
tudiz by to mel zvladnout uplne kdokoliv - je to jen o ozbrazeni EPG (1x tlacitko) a oznaceni k nahrati,
coz je 1x dalsi tlacitko.
setopbox s funkci nahravani. Co je podle tebe jednodussi ?
1. Zobrazit si seznam poradu na setopboxu (EPG), vybrat ten co chces nahrat a zmacnout tlacitko.
2. Zapnout DVD rekorder, zapnout zarizeni ze ktereho nahravas, do DVD rekorderu dat medium, to
naformatovat, nastavit casovac kde je nutne zadat presne cas kdy ma zacit nahravat a kdy ma skoncit
nahravani (protoze EPG nemuze nijak fungovat, takze casy bude vzdy nutno zadat rucne) a nechat vsechna
zarizeni zapnuta v dobe nahravani a pak je rucne vypinat.
Ten Panasonic DMR UBC70EGK snad nemyslis vazne ze bys kupoval - zarizeni za 13.000 Kc by melo nahradit
krabicku do 1000 Kc ? Za tuhle cenu mas i novou TV s podporou DVB-T2 i nahravani na disk a mozna ne jen jednu.
Pocitej s tim, ze setopbox je udelany tak blbuvzdorne, aby ho dokazal obsluhovat i typicky divak TV Nova,
tudiz by to mel zvladnout uplne kdokoliv - je to jen o ozbrazeni EPG (1x tlacitko) a oznaceni k nahrati,
coz je 1x dalsi tlacitko.
ITCrowd: to by ale musel byt druhy svod z anteny, ne?
X: dvoutunerovy umoznuje nahravat na stb a zaroven koukat na jiny kanal, nebo se pletu?
petr22: 1 mozna mam smulu na stb ale vetsina ma s epg problem rozbrazit, vetsinou v nocnich hodinach, navic pri nahrani na usb neukaze nazev kanalu, tohle proste neni vychytany. O kvalite ovladacu ani nemluvim (stb cena kolem 1200,-)
2 do dvd fekorderu nemusis davat zadny medium, nahrava na hdd. Takze 1x tlacitko epg, vyberes program, kdy se pak rozbazi od-do nahravani, OK a tesilo me. V tomto je dvd rekordem lepsi ve vsech smerech.
No ten jiny dvd rekorder s dvb t2 asi nema smysl. Obzvlast kdyz TV uz ma nejaky rok. Takze do budoucna se to asi vyresi novou TV, ke ktere se prikoupi hdd a ve finale bude jen jeden ovladac
X: dvoutunerovy umoznuje nahravat na stb a zaroven koukat na jiny kanal, nebo se pletu?
petr22: 1 mozna mam smulu na stb ale vetsina ma s epg problem rozbrazit, vetsinou v nocnich hodinach, navic pri nahrani na usb neukaze nazev kanalu, tohle proste neni vychytany. O kvalite ovladacu ani nemluvim (stb cena kolem 1200,-)
2 do dvd fekorderu nemusis davat zadny medium, nahrava na hdd. Takze 1x tlacitko epg, vyberes program, kdy se pak rozbazi od-do nahravani, OK a tesilo me. V tomto je dvd rekordem lepsi ve vsech smerech.
No ten jiny dvd rekorder s dvb t2 asi nema smysl. Obzvlast kdyz TV uz ma nejaky rok. Takze do budoucna se to asi vyresi novou TV, ke ktere se prikoupi hdd a ve finale bude jen jeden ovladac
Kde zmacknes tlacitko EPG ? Na DVD rekorderu ti EPG nebude fungovat.
Program vyberes v EPG jen u zarizeni, ktere ma DVB-T2 tuner, jinak EPG fungovat nemuze.
Nahravat muzes na stavajicim DVD rekorderu jen z externiho zdroje - tedy pomoci casovace a to zarizeni ze
ktereho nahravas musi byt zaple - coz je slozita pakarna.
Program vyberes v EPG jen u zarizeni, ktere ma DVB-T2 tuner, jinak EPG fungovat nemuze.
Nahravat muzes na stavajicim DVD rekorderu jen z externiho zdroje - tedy pomoci casovace a to zarizeni ze
ktereho nahravas musi byt zaple - coz je slozita pakarna.
punit píše:X: dvoutunerovy umoznuje nahravat na stb a zaroven koukat na jiny kanal, nebo se pletu?
Ne, můžeš nahrávat z jednoho MUXu (svazek kanálů, například ČT) a koukat na jiné MUXy - platí to i pro případ, že se rozhodneš pro jednodušší postup: nahrávat přímo pomocí USB > flashka v stb.
-
- Pohlaví:
Existuje rozbočovač.punit píše:ITCrowd: to by ale musel byt druhy svod z anteny, ne?
Jestli se jedná o nějaké seriály, tak bude snad jednodušší otci ukázat, jak se vyhledává na uložto, než tohle...
Nebo mu nastavit Kodi.
Nebo mu nastavit Kodi.
ITCrowd píše:Existuje rozbočovač.punit píše:ITCrowd: to by ale musel byt druhy svod z anteny, ne?
Většina STB má anténu průchozí, tj.vstup a výstup. Měl jsem propojen STB, DVD rekodrér a multimediální centrum a žádný rozbočovač jsem nepotřeboval. Jen je potřeba si zjistit, zda je anténa průchozí i ve standby, což bohužel není samozřejmost.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4134
-
od Uziv00
Zobrazit poslední příspěvek
30 pro 2023 21:51
-
- 1
- 1970
-
od X
05 lis 2023 03:58
-
- 7
- 3373
-
od Uziv00
03 úno 2024 09:25
-
- 28
- 7022
-
od Melvidor
29 lis 2023 15:20
-
-
HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem - 19
- 2019
-
od DenyKr
15 zář 2024 14:14
-
Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”