Ahojte.
Mam ve zvukovce a mikrofonech kabely, ale kdyz vedou z konektoru, ohybaji se asi az moc smerem k zemi.
Existuje nejaka vyztuzujici zelezitost, ktera toto castesne eliminuje? Mam strach, ze se mi ty kabely casem muzou zlomit.
Diky
ohle kabely
Re: ohle kabely
Zkontroluj si poloměr ohybu u výrobce kabelu, s nějakým zpevněním bych měl strach z poškození konektoru ve zv. kartě a mikrofonu.
nekde jsem videt takove jakoby pruzinove/plaatove nasadky, ktere drzi pozadovany tvar nebo drzi dany polomer, ale nejak vubec nevim, kde to mam hledat.
Nemam nejake extra dobre kabely, ale uplne nejlevnejsi taky ne - vyssi tridy bespeco a sommer
Nemam nejake extra dobre kabely, ale uplne nejlevnejsi taky ne - vyssi tridy bespeco a sommer
jj, to je reseni. pockam jeste na Karlose
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Tak ses dočkal...
Ohyb kabelu bych neřešil z obav o kabel, zvláště, pokud kabel jen staticky visí. Obavu bych měl spíše o konektor v desce a to o to větší, čím poctivější kabel to je. Pro příklad: mikrofonní kabel Klotz MC5000 má průměr 7mm a váží (dle výrobce) 80g na metr. To už může být masa, která časem dokáže zničit 3.5mm samičku v desce. Nejmenší poloměr tohoto kabelu (opět udávaný výrobcem) je 35mm a to si myslím, že volně visící jeden metr kabelu s ohledem na jeho masu v pohodě ustojí bez nějaké opory.
Pokud bys chtěl i přesto kabelu odlehčit, je varianta "drát" v pohodě. Nicméně já bych odlehčil spíše té samičce. A jelikož jsem si nikdy nepotrpěl na nějakým způsobem načančaný case počítače (je to především stroj a ne módní doplněk ), řešil bych to tou nejednodušší cestou. Kabely přehodit ve vhodném úhlu a délce přes horní stěnu case a zajistil proti pohybu Gafou...
Ohyb kabelu bych neřešil z obav o kabel, zvláště, pokud kabel jen staticky visí. Obavu bych měl spíše o konektor v desce a to o to větší, čím poctivější kabel to je. Pro příklad: mikrofonní kabel Klotz MC5000 má průměr 7mm a váží (dle výrobce) 80g na metr. To už může být masa, která časem dokáže zničit 3.5mm samičku v desce. Nejmenší poloměr tohoto kabelu (opět udávaný výrobcem) je 35mm a to si myslím, že volně visící jeden metr kabelu s ohledem na jeho masu v pohodě ustojí bez nějaké opory.
Pokud bys chtěl i přesto kabelu odlehčit, je varianta "drát" v pohodě. Nicméně já bych odlehčil spíše té samičce. A jelikož jsem si nikdy nepotrpěl na nějakým způsobem načančaný case počítače (je to především stroj a ne módní doplněk ), řešil bych to tou nejednodušší cestou. Kabely přehodit ve vhodném úhlu a délce přes horní stěnu case a zajistil proti pohybu Gafou...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
diky, jj, neco podobneho udelam. zvukovku mam v racku, 7 kabelu, neco vpredu, neco vtadu. Dam to do krize a zajistim.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2911
-
od nixxis
Zobrazit poslední příspěvek
07 úno 2024 11:28