Ze 20W subwooferu na 80W repráky, jak to udělat?

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Voldacz
Level 2
Level 2
Příspěvky: 229
Registrován: leden 13
Pohlaví: Muž

Ze 20W subwooferu na 80W repráky, jak to udělat?

Příspěvekod Voldacz » 09 čer 2017 08:34

Ahoj, mám tuto 5.1 soustavu http://www.genius-europe.com/en/produkt ... 29&ID3=901, a potřeboval bych místo těch malých repráčků připojit 80W repráky, problém je jen v tom, že subwoofer má výstupy na 20W a to bohužel nestačí.. Nikdo by věděl jestli koupit nějaký zesilovač nebo něco takového abych to mohl připojit?



Reklama
Fox_25
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 399
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Ze 20W subwooferu na 80W repráky, jak to udělat?

Příspěvekod Fox_25 » 09 čer 2017 13:44

A jaké 80W repráky k tomu chceš připojit?
Podle servisního manuálu má na trafu vinutí pro zesilovače max. zátěž nějakých 60-70W, takže 20W na kanál je silně "optimistický" odhad. Reálný výkon pro satelity bude kolem 5W, jako bonus se zkreslením THD 10%.

https://www.hobbielektronika.hu/forum/g ... ?id=283310

Uživatelský avatar
ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4252
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: Ze 20W subwooferu na 80W repráky, jak to udělat?

Příspěvekod ondoubek » 09 čer 2017 14:29

Má jiné repráky než ty na které jsi odkazoval. A pokud se nepletu, trafo tam vidím 2x27V 2.2A což je cca 118W. Reálný výkon zesilovače vidím tak na 5x10W + 40W.
Polofunkční PC: AMD Phenom II X4 955 3,2Ghz, ATi Radeon HD4870 1GB, ASUS M5A78L-LE, AKASA 550W 80+ , 8GB RAM kingston (2x2GB+1x4GB), Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB, Windows 8.1
NTB:Lenovo ThinkPad X220 - Intel Core i5-2520M, 8GB RAM, 240GB SSD, Windows 10 Pro

Fox_25
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 399
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Ze 20W subwooferu na 80W repráky, jak to udělat?

Příspěvekod Fox_25 » 09 čer 2017 23:20

Jo, máš pravdu, nějak jsem ten typ přehlédl vč. toho že zesilovač má symetrické napájení.

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22165
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Ze 20W subwooferu na 80W repráky, jak to udělat?

Příspěvekod Pic » 10 čer 2017 00:08

Jediná rozumná možnost, pokud trváš na výkonějších reproduktorech, je pořídit si odpovídající zesilovač.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Voldacz
Level 2
Level 2
Příspěvky: 229
Registrován: leden 13
Pohlaví: Muž

Re: Ze 20W subwooferu na 80W repráky, jak to udělat?

Příspěvekod Voldacz » 11 čer 2017 17:44

Mohli by jste mi nějaký poradit? Nějak moc se v těhle věcech nevyznám ..

cejny
Level 3
Level 3
Příspěvky: 492
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Ze 20W subwooferu na 80W repráky, jak to udělat?

Příspěvekod cejny » 11 čer 2017 20:45

Jedna vec je velikost mistnosti kam to chces. S ohledem ze nejak netusis, tak je nesmysl na tu srandu davat jine repro, hlavne 80w, stejne jsi neuvedl koiik to ma ohmu. Zalezi kolik jses do toho dat. Zesaky nejsou zadarmo.
Pocite s tim ze slusne stereo bude hrat lepe nez to co jsi mnel do ted.

Microlaby nejsou spatne. Pak snad nejake studiove repro, ktere se zneji slusne, s tim ze zacinaj na cca 2k, to same plati pro microlab.
Microlab te vyjde levnejc a nemel by bit extremni rozdil mezi podobnejma studiakama.
https://reprosoustavy-reproduktory.heur ... e/#section
https://reprosoustavy-reproduktory.heur ... b-solo6c/#
https://reprosoustavy-reproduktory.heur ... ab-solo7c/ tyto a dalsi do vetsi mistnosti
https://reprosoustavy-reproduktory.heur ... e/#section

Sam mam v 4x2m https://kytary.cz/mackie-cr5bt/HN164221/ a jsu spokojene, urcite ozvuci i vetsi mistnost a urcite si u mne nejake leta odslouzi. 5 palcu je dafakto limit pro mensi mistonosti. Jit do 8p nema v mensich mistnostech smysl a hlavne pokud to budes poslouchat z 1m, vetsina z nich by utahla i mensi klub, snesou klidne 2x100w na tvrdo. 8p se do mensich mistnosti neho mozna i z pohledu na basovost menice, proste se velke bedny nehodi davat do malejch prostor.
Na metr u pc ti bude stacit pokud to v realu utahne 2x10-20w, i za to te sousedi sezerou, pokud je mas.

Dodatečně přidáno po 5 minutách 11 vteřinách:
PS: 5 palcu basuje slusne, narozdil od levneho subu co driv duni, u 3p uz absenci nejak pocitis. U 5p jde dost o vkusu zda je potreba sub, s tim ze ten se pak dokupuje. Pocite ze se obejdes.
PC: cpu Q9550, chladič SCYTHE SCINF-1000 Mugen, deska Gigabite P35-ds4, ram 2x2 GB KINGSTON HyperX CL5 1066 Mhz, Gainward 8800GT 512MB DDR3 GS, zvukovka SB Creative X-Fi Elite Pro, DVD,
NTB: Lenovo Thinkpad T430, 8 GB RAM, 160 GB SSD, LCD 1600x900, wifi AGN, Kubuntu 14.04 64-bit
REPRO Yamaha HS8/Mackie CR5BT

Fox_25
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 399
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Ze 20W subwooferu na 80W repráky, jak to udělat?

Příspěvekod Fox_25 » 11 čer 2017 21:27

Repráky Volda už má, jen neprozradil jaké, takže se pak blbě radí jaký koupit zesilovač.

Voldacz
Level 2
Level 2
Příspěvky: 229
Registrován: leden 13
Pohlaví: Muž

Re: Ze 20W subwooferu na 80W repráky, jak to udělat?

Příspěvekod Voldacz » 12 čer 2017 10:32

Dnes odpoledne přiložím fotky se štítkama, a samotné repráky, odpor 4 Ohm, Je to trošku složitější protože 1 je po domácku vyrobený, 2 jsou klasické stojanové "věže" a 2 profi reproduktory. Dodám foto¨

A potřebuji to do větší místnosti do klubu .. Takže aby to nějak hrálo samozřejmě


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak udělat z routeru switch?
    od Lentos » 04 črc 2017 14:24 » v Internet a internetové prohlížeče
    2
    282
    od Lentos
    04 črc 2017 15:36
  • Jak udělat noční spínač pc?
    od Matykant » 19 dub 2017 13:46 » v Programování a tvorba webu
    5
    389
    od zeus
    19 dub 2017 17:37
  • Dá se toto udělat ve win10
    od ItsMartY » 11 říj 2017 17:15 » v Vše ostatní (sw)
    1
    182
    od zeus
    11 říj 2017 21:10
  • Windows naběhne do výběru uživatele a dál mě nenechá nic udělat.
    od michalbar » 05 lis 2017 15:55 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    0
    164
    od michalbar
    05 lis 2017 15:55
  • Lze nějak levně udělat NAS za použití volných HDD?
    od Peťa » 17 lis 2017 18:16 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    168
    od SpaceExplo
    18 lis 2017 12:03

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host