Pamatujete Windows 95?

Všeobecná sekce pro témata a příspěvky z oblasti IT či témata z blízkých oborů. Sekce pro uživatele, kteří nenalezli pro svůj IT dotaz tu správnou sekci.

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Uživatelský avatar
Sender
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 698
Registrován: leden 07
Bydliště: Vysočina
Pohlaví: Muž

Re: Pamatujete Windows 95?

Příspěvekod Sender » 21 čer 2017 15:15

Já pamatuju WiFi kartu ve stolním PC s Win NT Workstation. Tehdy se WiFi karty kupovali za cenu zlatýho prasete.



Reklama
Uživatelský avatar
atari
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1234
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Pamatujete Windows 95?

Příspěvekod atari » 21 čer 2017 15:49

Já začínal na MS DOS s Norton Comanderem, pak přičel manažer M602. S Billem jsem začínal na Windows 3.1, pak jsem pokračoval na Windows Workgroups, které jsem zapojoval v práci do sítě. Dodnes mám v práci PC s Windows 98, kde provozuju skladový program pod DOSem.
Je evidentní, že novináři přehánějí. Zapínat a vypínat přístroje - techniku umí dnes už 6 leté děti, aniž by je to někdo učil. Prostě novináří když nebudou dramatizovat, tak to nebude nikdo číst, a nebudou peníze za reklamu...

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 27846
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Pamatujete Windows 95?

Příspěvekod petr22 » 21 čer 2017 16:11

Vsak MS DOS je taky od Billa :-)

Co Windows - Amigu jim ukazte, to budou teprve koukat.

Uživatelský avatar
atari
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1234
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Pamatujete Windows 95?

Příspěvekod atari » 21 čer 2017 16:17

MSDOS sice Bill prodával, ale není to jeho dílo. Koupil ho, upravil a přejmenoval a začal vydávat za svůj produkt. http://www.ddworld.cz/aktuality/aktuality/ms-dos-byl-skutecne-ukraden-microsoft-usvedcen-3.html

Dodatečně přidáno po 59 vteřinách:
Já bych jim ukázal Atari nebo ZX Spectrum, tam by se poznalo, zda s tím umí někdo zacházet.

Uživatelský avatar
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11041
Registrován: září 06
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Re: Pamatujete Windows 95?

Příspěvekod Marfy » 21 čer 2017 17:49

Samozřejmě pamatuji i Windows 95 . Ještě se mi tu válí spouštěcí disketa pro nabootování instalace Win 95 :-)
Ta instalace byla nekonečná.Oproti W10,kdy je za 12 minut hotovo.
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Gigabyte GTX 1060 WindForce 6GB,SSD Kingston,DDR IV 16GB,Seasonic G-450W
Intel Core i5 6400 + SilentiumPC Spartan,MSI GTX 1060 Armor 3GB,SSD Transcend,DDR IV 16GB,Enermax Pro82+ 525W

zeus
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8167
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Pamatujete Windows 95?

Příspěvekod zeus » 21 čer 2017 20:12

atari píše:Já bych jim ukázal Atari..

Ty jim posles svoji fotku?! ;)
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 27846
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Pamatujete Windows 95?

Příspěvekod petr22 » 21 čer 2017 20:30

Atari - co to je ?
ZX Spectrum - co to je ?
Kdyz neco ukazat, tak Commodore 64 nebo 128.

Jenze ono by to fungoval i opacne.

Jak by asi pametnici v roce 1985 koukali, kdyby jim nekdo strcil do ruky treba Iphone nebo Ipad ? Umeli by to zapnout ?

Kdyby videli zakladni desku, tak to s nima slehne - tyyyyjo, kondenzatory co maji asi tak milimetr, a kde maji ty chipy nozicky ? (BGA).

Uživatelský avatar
atari
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1234
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Pamatujete Windows 95?

Příspěvekod atari » 21 čer 2017 20:45

Já tím chtěl naznačitt, že dneska většina mladých jsou chytrý jak rádio, ale když přijde do tuhýho, tak většina z nich neví jaký je rozdíl mezi Windows a internetovým prohlížečem ...

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 27846
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Pamatujete Windows 95?

Příspěvekod petr22 » 21 čer 2017 20:53

A potrebujou to vedet ? To je jako delat si srandu z Americana, ze je hloupy, ponevadz nevi, kde je Ceska republika. Schvalne - skus vyjmenovat americke prezidenty nebo rict kdo vyhral v basketu v roce 1979.

Soucasna generace si treba mysli, ze Husiti bojovali s dinosaury. A je jim to jedno ze to nevedi spravne.

Schvalne jakpak by dopadlo, kdyby si clovek z 21 stoleti zvykly na fastfoody a supermarkety mel ulovit veceri.

Krasne to shrnul muj stryc kdyz si koupil novou televizi (nekdy rok 2013) - ja, co si v roce 1955 postavil vlastni televizni prijimac z vyrazeneho osciloskopu, tohle nedokazu ani zapnout.

Uživatelský avatar
atari
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1234
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Pamatujete Windows 95?

Příspěvekod atari » 21 čer 2017 21:05

V tom je právě ten problém, že firmy jakko Google apod. se snaží lidi přesvědčit, že to vědět nepotřebují. A pak to spěje k tomu, že si software dělá co chce, protože pan Chytrý (z Googlu, Mrkvosoftu) ví líp než já, co já potřebuju.

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21955
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Pamatujete Windows 95?

Příspěvekod Pic » 21 čer 2017 21:29

Když tak debatujete, tak se tentokrát přidám. První můj počítač měl Windows 1 a dva disky po 5 MB (a to není chyba). Byl to paš z NSR. V současné době mám ještě v dílně PC s Win 95 a když jsem jej naposledy zkusil spustit, tak byl funkční, jenže to bylo v roce 2015. Možná, že by i ještě letos naběhl, ale byl již problém s diskem, na němž byl Win 95.
Ještě k tématu - běžného uživatele především v USA, nezajímají detaily PC a OS, ale jestli mu na tom běhá to co on chce. Když něco nefunguje, tak podle toho jak hluboko má do kapsy volí servis , nebo nový PC atd.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Uživatelský avatar
GamerXXX
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Pamatujete Windows 95?

Příspěvekod GamerXXX » 22 čer 2017 07:28

Výborné téma, tak trochu jsem zavzpomínal na staré časy když jsem měl Commodore 64 a pak moje první PC byl tento fešák od HP jménem Vectra 386/25. Dodnes mám schovanou 5,25 mechaniku i s disketou. Ani nevím proč jsem si to schoval :-)

Výstřižekxxx.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Lze zadat klíč od Windows 7 na licenci Windows 10 ?
    od FoGgyCz » 13 úno 2017 21:41 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    570
    od petr22
    13 úno 2017 22:42
  • Windows 7 Product Key na základě licence Windows 10 PRO
    od NAUTIS » 26 led 2017 11:51 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    4
    470
    od zeus
    26 led 2017 13:40
  • Z Windows 10 na Windows 7 po deseti dnech
    od vanaondrej10 » 04 bře 2017 16:18 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    3
    236
    od vanaondrej10
    04 bře 2017 16:28
  • Windows 8.1 - Kaby Lake - přechod na Windows 10?
    od katiko » 11 zář 2017 10:01 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    152
    od nations112
    11 zář 2017 20:39
  • Windows 7 Professional . Kde stáhnu .. Mám licenční kod na boku počítače ale ne Windows
    od AngelikaB » 22 lis 2016 12:47 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    12
    809
    od nations112
    30 lis 2016 17:58

Zpět na “Vše ostatní (z oblasti IT)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů