Pamatujete Windows 95?

Všeobecná sekce pro témata a příspěvky z oblasti IT či témata z blízkých oborů. Sekce pro uživatele, kteří nenalezli pro svůj IT dotaz tu správnou sekci.

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13061
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Pamatujete Windows 95?

Příspěvekod ITCrowd » 22 čer 2017 08:14

Zajímavě se to tu rozjelo :)
Tak jsem prošel domácí archiv a přispívám svým vlastním fotem :)
W95diskety.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Reklama
petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 27846
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Pamatujete Windows 95?

Příspěvekod petr22 » 22 čer 2017 08:42

W95 na disketach mam nekde taky, i s krabici. A Office 95, taky na disketach.

A OS/2 Warp na disketach.

Zivan
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 263
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pamatujete Windows 95?

Příspěvekod Zivan » 22 čer 2017 09:47

Cca pred pul rokem se mi do ruky dostal Compaq Armada 1120 se 100MHz Pentiem, 8MB RAM a na instalaci Win95 by se ty diskety hodily. I kdyz asi podstatne rychlejsi bylo vytazeni disku a nakopirovani instalacnich souboru. Asi uz jsem zhyckany SSD, ale je to pomale jako snek a to jsem je v dobe vydani provozoval na 486 a 4MB RAM :D

Edit: Ale no jo, opraveno :)
Naposledy upravil(a) Zivan dne 22 čer 2017 13:29, celkem upraveno 1 x.

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 27846
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Pamatujete Windows 95?

Příspěvekod petr22 » 22 čer 2017 09:52

486 a 4 GB RAM :-)

B to je, ale G urcite ne.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13061
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Pamatujete Windows 95?

Příspěvekod ITCrowd » 22 čer 2017 10:05

W95 chodily na 4MB! RAM. Kdo dal 8, to už byl luxus. Ostatně v té době stál 1MB RAM 1000,- Kč.
W98 SE nezvládly více než 256MB, a to je následný systém.
Nakopírování souborů a instalace z disku je opravdu podstatně rychlejší. Už jen proto, že diskety mají rychlost cca 27kB/s, což je v dnešní době krutě pomalé.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

zeus
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8167
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Pamatujete Windows 95?

Příspěvekod zeus » 22 čer 2017 10:35

petr22 píše:Schvalne jakpak by dopadlo, kdyby si clovek z 21 stoleti zvykly na fastfoody a supermarkety mel ulovit veceri.

Kanibalismus ;)
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

behavioralista
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1184
Registrován: únor 14
Bydliště: Jižní Morava
Pohlaví: Muž

Re: Pamatujete Windows 95?

Příspěvekod behavioralista » 22 čer 2017 11:24

Normálně:na dvoře mi běhají slepice,to do začátku stačí,tady u nás za vesnicí někdo chová ovce,vezmu vidle a propichnu jí krk,jedna ovce na týden pro jednoho myslím stačí no a jako dezert tu má kdosi pole s melounama. :idea:

Scarecrowed
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 116
Registrován: květen 17
Pohlaví: Muž

Re: Pamatujete Windows 95?

Příspěvekod Scarecrowed » 22 čer 2017 11:44

Pamatuju si, jak jsem na 95 hrál v tý době emulovaný Pokemony Red.. každopádně ten super zvuk, když se načítala disketa.. to je chvilka nostalgie :D

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 27846
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Pamatujete Windows 95?

Příspěvekod petr22 » 22 čer 2017 11:57

To lovit jsem myslel neco, co nebezi smerem k tobe kdyz te to uvidis, ale smerem od tebe :-)

Uživatelský avatar
atari
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1234
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Pamatujete Windows 95?

Příspěvekod atari » 22 čer 2017 14:41

Ono už v Evropě ani není co lovit. Těch pár údajně přemnožených kousků zvěře by ani nestačilo...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Lze zadat klíč od Windows 7 na licenci Windows 10 ?
    od FoGgyCz » 13 úno 2017 21:41 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    570
    od petr22
    13 úno 2017 22:42
  • Windows 7 Product Key na základě licence Windows 10 PRO
    od NAUTIS » 26 led 2017 11:51 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    4
    470
    od zeus
    26 led 2017 13:40
  • Z Windows 10 na Windows 7 po deseti dnech
    od vanaondrej10 » 04 bře 2017 16:18 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    3
    236
    od vanaondrej10
    04 bře 2017 16:28
  • Windows 8.1 - Kaby Lake - přechod na Windows 10?
    od katiko » 11 zář 2017 10:01 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    152
    od nations112
    11 zář 2017 20:39
  • Windows 7 Professional . Kde stáhnu .. Mám licenční kod na boku počítače ale ne Windows
    od AngelikaB » 22 lis 2016 12:47 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    12
    809
    od nations112
    30 lis 2016 17:58

Zpět na “Vše ostatní (z oblasti IT)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů