zmena jasu na televízore

Všeobecná sekce pro témata a příspěvky z oblasti IT či témata z blízkých oborů. Sekce pro uživatele, kteří nenalezli pro svůj IT dotaz tu správnou sekci.

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

jujul65
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

zmena jasu na televízore

Příspěvekod jujul65 » 15 lis 2017 18:21

Dobrý deň,
mám pripojený televízor k PC cez HDMI ale už nemám k nemu ovládač a chcem zmeniť jas, ale pomocou tlačidiel priamo na televízore to nie je možné, preto by ma zaujímalo, či existuje nejaký spôsob, ako meniť jas aj bez ovládača.
Vďaka



Reklama
Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6048
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: zmena jasu na televízore

Příspěvekod faraon » 15 lis 2017 18:38

Univerzální ovladač. Já mám tenhle: https://wholesaler.alibaba.com/product- ... 70881.html
Nejhroznější sen linuxáka: nabootuje počítač, a tam Windows.
Nejhroznější sen windowsáka: nabootuje počítač, a tam Linux.
Nejkrásnější sen linuxáka: nabootuje počítač, a tam Linux.
Nejkrásnější sen windowsáka: nabootuje počítač.

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22255
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: zmena jasu na televízore

Příspěvekod Pic » 15 lis 2017 22:11

U televizních přijimačů bývají i dotyková tlačítko, kterými nastavíš funkci (jas, kontrast atd) a dalšími tlašítky si nastaviš potřebnou hodnotu. Tak se na Tv přijimač dobře mrkni. Často je to vpravo dole nebo na levém boku.
Bývají u toho miniaturní symboly funkce tlačítka.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28993
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: zmena jasu na televízore

Příspěvekod petr22 » 15 lis 2017 22:20

Zalezi co je to za televizi.

Mame hromadu novych LG a ty se nedaji bez ovladace ani zapnout.

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22255
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: zmena jasu na televízore

Příspěvekod Pic » 15 lis 2017 22:28

Proto píši "bývají" a ne jsou!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

jujul65
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: zmena jasu na televízore

Příspěvekod jujul65 » 16 lis 2017 08:58

je to LG 37LC25R - starý TV, nemá napríklad ani usb či sieťový port...

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22255
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: zmena jasu na televízore

Příspěvekod Pic » 16 lis 2017 17:16

Má TV ta tlačítka jak jsem již uváděl v předchozím?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

jujul65
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: zmena jasu na televízore

Příspěvekod jujul65 » 16 lis 2017 17:58

dotykové nemá, iba klasické.

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22255
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: zmena jasu na televízore

Příspěvekod Pic » 16 lis 2017 18:39

A ty klasické nejsou funkční, nebo proč jej nepoužiješ k nastavení jasu?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

jujul65
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: zmena jasu na televízore

Příspěvekod jujul65 » 16 lis 2017 18:47

problém je v tom, že tieto tlačidlá to neponúkajú, je to naozaj divné, no je to tak, dá sa tam nastaviť hlasitosť, formát zobrazenia a rôzne iné ale jas nie, dajú sa tam nastaviť ďalšie iné "nepotrebnosti"...

Melis
Level 2
Level 2
Příspěvky: 179
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: zmena jasu na televízore

Příspěvekod Melis » 16 lis 2017 19:00

Tato tlačítka mají jen pár základních funkcí, potřebuješ tedy ovladač.

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22255
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: zmena jasu na televízore

Příspěvekod Pic » 16 lis 2017 21:33

Proč jsi to neuvedl hned v prvém příspěvku. Takhle jsme zbytečnš hledali řešení. Takže jedině ovladač TV.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Snižování jasu
    od Filip-san » 19 říj 2017 17:38 » v Problémy s hardwarem
    1
    156
    od Melis
    19 říj 2017 17:54
  • Jak zabránit nižšímu jasu displeje na rovnováhu?
    od Peťa » 23 čer 2017 12:56 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    0
    204
    od Peťa
    23 čer 2017 12:56
  • facebook změna
    od cilindr3 » 18 srp 2017 20:36 » v Web-tipy a vaše weby
    1
    283
    od cilindr3
    20 srp 2017 21:10
  • Změna RAM
    od Pauluss » 19 lis 2017 22:31 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    148
    od Fox_25
    20 lis 2017 03:15
  • Změna rozlišení obrazovky
    od 19sarinkavolkova » 25 lis 2017 18:28 » v Problémy s hardwarem
    3
    190
    od Turion
    25 lis 2017 19:04

Zpět na “Vše ostatní (z oblasti IT)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů