Skylink, je nutná parabola nebo jen dekod.modul k TV

Všeobecná sekce pro témata a příspěvky z oblasti IT či témata z blízkých oborů. Sekce pro uživatele, kteří nenalezli pro svůj IT dotaz tu správnou sekci.

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior

Mart89
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Skylink, je nutná parabola nebo jen dekod.modul k TV

Příspěvekod Mart89 » 02 pro 2017 13:11

Dobrý den, chtěl bych si objednat Skylink k nové TV.
Chci se zeptat, stačí kdž si objednám kartu a nějaký tarif a tuto kartu vložím do dekodovacího modulu
např. tohoto https://www.alza.cz/cam-701-viaccess-d5150818.htm?o=2

To znamená, že tento modul bych dal do takové plastové zásuvky kterou jsem dostlak TV a to celé i s kartou zasunul do TV.
Pujdou mi následně všechny programy (dle tarifu který jsem objednal) ?
Nebo k tomu musím i připojit parabolu ?

Děkuji



Reklama
Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22778
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Skylink, je nutná parabola nebo jen dekod.modul k TV

Příspěvekod Pic » 02 pro 2017 13:18

A jak se připojíš asi k satelitu odkud se šíří signál právě s těmi programy.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

richchie
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8247
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Skylink, je nutná parabola nebo jen dekod.modul k TV

Příspěvekod richchie » 02 pro 2017 13:46

Další zájemce,který se nechal zlákat jejich skvělou nabídkou. :D
Ano potřebuješ parabolu+konvertor LNB.A největší sranda je jestli máš dobré připojení k netu a poblíž slušného poskytovatele IPTV tak ti stejná nabídka vyjde na třetinu ceny.No a pokud se slušně rozjede dvb-t2(a skylink jistě ví,proč se do něj začíná cpát a chce ho zpoplatnit)tak v něm bude kvalitnější vysílání(nemyslím tím obsah) než na sat.Uvidíme až vstoupí čt a docela bych si přál,aby až začne příští rok olympiáda tak aby udělali zkušební 4K a čemž se sat může jen zdát.

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18938
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Skylink, je nutná parabola nebo jen dekod.modul k TV

Příspěvekod X » 02 pro 2017 14:18

Kvalitnější? Zatím jsou v něm jen SD, nyní se jim kvůli špatné pověsti radši říká QHD, aby to tak nevypadalo, tedy na dnešní dobu mazanice (a to mám FullHD TV, která umí SD velmi dobře vyhlazovat, ale prostě doba pokročila), dnešní průměr je FullHD, luxus 4K / UHD ... těch se do pozemáku moc nevejde, a to ani do DVB-T2 HEVC. Naproti tomu kapacitou nestrádá satelit (DVB-S2), ani kabelovky (DVB-C). Nemluvě o vylepšení 4K, tedy HDR či vyšších frekvencích (skutečné 100 Hz, tedy 100 snímků), tedy HFR (HighFrameRate) a kvalitnější audio = NGA.
Naposledy upravil(a) X dne 02 pro 2017 16:39, celkem upraveno 2 x.

Mart89
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Skylink, je nutná parabola nebo jen dekod.modul k TV

Příspěvekod Mart89 » 02 pro 2017 14:25

To že se ptám jakým způsobem se to připojuje, neznamená že jsem se nechal zlákat nějakou nabídkou.
A v mém okolí nemám moc na výběr. Kdyby mi tady šlo UPC tak neváhám a dám si od nich i internet + tv.

Takže říkáte že je stále nutná parabola kterou oni myslím dávají zdarma + karta + dekodovací modul do tv.

richchie
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8247
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Skylink, je nutná parabola nebo jen dekod.modul k TV

Příspěvekod richchie » 02 pro 2017 14:27

Zatím jen sd.Jistě-zatím jen přechodová síť.
Naproti tomu kapacitou nestrádá satelit (DVB-S2)-No výborně-https://www.skylink.cz/

a teď mě vysvětli kolik jich je doopravdy v HD.Datový tok by měl být mezi 10-25 24 Mbit/s a,když vezmu jen základ těch 10 tak u skylinku není ani jeden tento program.Pokud máš jiné vysvětlení tak sem s tím.U nás je to v současné době pouze oblbování placených zákazníků a o výdělku firmy a netýká se to jen skylinku,ale všech operátorů.

Dodatečně přidáno po 11 minutách 51 vteřinách:
Mart89 píše:To že se ptám jakým způsobem se to připojuje, neznamená že jsem se nechal zlákat nějakou nabídkou.
A v mém okolí nemám moc na výběr. Kdyby mi tady šlo UPC tak neváhám a dám si od nich i internet + tv.

Takže říkáte že je stále nutná parabola kterou oni myslím dávají zdarma + karta + dekodovací modul do tv.



Pokud už u nich jsi tak si přečti jejich nabídku co ti bude vyhovovat-https://www.skylink.cz/prejdete-ke-skylinku

A v mém okolí nemám moc na výběr-to jsem si také myslel a v současné době mám pouze pozemní(všichni okolo tvrdili,že to nenaladím) a funguje bez problémů+net.U skylinku jsem měl od začátku tři karty a dvě jsou už zrušené a třetí dojíždí ještě cca.2 měsíce a půjde také.Když karty končily tak mě chodily maily o zrušení účtu a podobné blbiny a pokud se budu chtít vrátit tak platit reaktivaci a pod..No a minulý týden už byla dokonce i akce,kde reaktivace starých karet je zdarma(asi klientela odchází) no a podívej se jestli ještě platí,že když nebudeš sledovat tv někaý čas tak kolik tě bude u skylinku stát jeho zprovoznění.No a časy,kdy slibovali.že servisní poplatek bude jen za 250 je také dávno pryč,i když koukám,že se některé poplatky taky změnily.https://www.skylink.cz/cenik

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18938
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Skylink, je nutná parabola nebo jen dekod.modul k TV

Příspěvekod X » 02 pro 2017 15:13

Na satelitu není problém s kapacitou, to že operátoři (mám FreeSat, kde je situace s FullHD ještě horší) dojí zákazníky a je zase majitelé satelitu, je věc druhá. DVB-T2 ale bude jistě narážet na problémy s kapacitou, na satelitu také není růžová situace (s operátory), ale pořád je tam situace lepší než na DVB-T /T2. Protože mám motor, tak mám možnost srovnávat i cizí providery. Nejlepší (nejkrásnější) na moje oko se mi jeví japonská NHK HD, která je opravdu parádní. Ale jinak je to celkově bída, líbí se mi 4K / UHD obrazovky, ale obsah nikde ... kdyby bylo dnešní minimum FullHD, dalo by se do nich i jít, ale s SD / QHD je to přes 2 "výškové" úrovně rozlišení na 4K jen prachsprostá mazanice.

Obrázek

richchie
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8247
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Skylink, je nutná parabola nebo jen dekod.modul k TV

Příspěvekod richchie » 03 pro 2017 08:26

Na satelitu není problém s kapacitou-to je sice pravda,ale je problém s obsahem.U nás je problém,že ta takzvaná většina těch kvalitních HD programů je dopočítávána z SD a podle toho ta kvalita.Na skylinku mě vadí,že za ta léta co se týkalo skrytých poplatků-výměn karet+přístrojů a nakonec zlodějna ve formě servisního poplatku.No,ale myslím si,že se lidi proberou až se přejede na H265,protože pro satelity to nebude nikdo převádět a proto bude opět nutná výměna všeho a u skylinku je zvykem,že si to vše platí uživatel sám.No já už to nebudu.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 32292
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Skylink, je nutná parabola nebo jen dekod.modul k TV

Příspěvekod petr22 » 03 pro 2017 08:57

Ach jo. Jako kdyby DVB-T2 prijimace daval nekdo zadarmo.

To je snad normalni, ze kdyz se prejde na jiny standard, tak si zakaznici musi vymenit prijimace ktere jsou v jejich vlastnictvi.

Nekdo ma prijimac treba za 20.000 Kc - to mu ma koupit novy Skylink nebo jak ?

Co se tyka paraboly - uz jsem videl ledacos, i pokusy vzit samotne LNB a snazit se ho namirit primo na satelit. Ale myslenka, ze by bylo mozne prijimat satelit uplne bez paraboly a LNB, tak to jsem jeste nevidel.

richchie
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8247
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Skylink, je nutná parabola nebo jen dekod.modul k TV

Příspěvekod richchie » 03 pro 2017 09:46

Ach jo. Jako kdyby DVB-T2 prijimace daval nekdo zadarmo-to nejsou,ale je tam značný cenový rozdíl už v základu.

normalni, ze kdyz se prejde na jiny standard, tak si zakaznici musi vymenit prijimace ktere jsou v jejich vlastnictvi-jistě,ale otázka jak často a co se děje u skylinku za poslední cca. tři roky tak to normální není.A co se týká kvality tak to už nemá cenu řešit.Firma nedodává to co slibuje v kvalitě HD.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 32292
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Skylink, je nutná parabola nebo jen dekod.modul k TV

Příspěvekod petr22 » 03 pro 2017 10:27

Nechapu.

U Skylinku za posledni 3 roky nebyla nutna zadna vymena prijimacu, krome zarizeni ktere nepodpruji HD, ktera se ovsem tyka vsech poskytovatelu vcetne free.

Ted uz jenom cekam kdy nekdo vytahne zase ten servisni poplatek, ktery je jenom proto ze vsichni si nakoupili karty "dozivotne zdarma", nikdo nekupoval placene nabidky, nacez CSlink v podstate zbankrotoval a koupila ho ta lucemburska firma.

richchie
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8247
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Skylink, je nutná parabola nebo jen dekod.modul k TV

Příspěvekod richchie » 03 pro 2017 10:39

U Skylinku za posledni 3 roky nebyla nutna zadna vymena prijimacu-mám opačnou zkušenost.Vypadly mě některé HD kanály a na doporučení podpory mě bylo doporučeno,že pokud se chci dívat tak ať si koupím nový přijímač.Zařízení+ci modul a karta byly HD skylink ready při nákupu.

Ted uz jenom cekam kdy nekdo vytahne zase ten servisni poplatek, ktery je jenom proto ze vsichni si nakoupili karty "dozivotne zdarma-
opět nesmysl.Nejsem jeden z těch,kterých se to týkalo,protože jsem u nich byl od začátku provozu,ale ten,kdo si tuhle sadu zakoupil nečetl pořádně návod a v tom stálo-dozivotne zdarma-po dobu platnosti karty,které bylo psáno malým písmem a tudíž by stačilo vyměnit karty a doživotnost padá.
nacez CSlink v podstate zbankrotoval a koupila ho ta lucemburska firma-jo a kyslík tam šéfuje dodnes a jak to fičí.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • i5 7600k nutná základovka Z270?
    od EmpiikCZ » 03 led 2018 22:57 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    18
    397
    od EmpiikCZ
    04 led 2018 03:26

Zpět na “Vše ostatní (z oblasti IT)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host