Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Všeobecná sekce pro témata a příspěvky z oblasti IT či témata z blízkých oborů. Sekce pro uživatele, kteří nenalezli pro svůj IT dotaz tu správnou sekci.

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Uživatelský avatar
MachrCZ
Level 3
Level 3
Příspěvky: 584
Registrován: červenec 09
Bydliště: Praha 6
Pohlaví: Muž

Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod MachrCZ » 12 čer 2018 13:23

Ahoj,

včera jsem se prestehoval do noveho bytu, je to obytnej dum, kde je cca 8 bytu a ze zdi vede kabel bilej, vypada jak antena, tento kabel vede do modemu, viz foto a z tohoto modemu vede dalsi ethernetovej kabel asi do modemu co dela wifi a zaroven je tam nejaka modra zdirka na TV.

Otazka zni - jaky kabel mam koupit, abych nejak zprovoznil TV? Ve zdi je jeste dalsi zdirka, pripominajici kabel pro TV, ale asi se ma propojit z toho modemu ne? TV mam nakou cinu Changhong - 82cm HD Ready, presnej model bych koukl kdyz tak vecer az budu v novem byte.. Nikdy jsem nevidel takovej kabel, takze vubec netusim jak TV zprovoznit, ve starem dome jsem jel pres prenosnou antenu, coz tady doufam nebude potreba..

Díky moc
20180611_172316.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Díky za veškeré rady :)

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14780
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod ITCrowd » 12 čer 2018 13:26

To je normální "F" konektor. https://www.gme.cz/konektory-f
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33022
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod petr22 » 12 čer 2018 13:52

Zprovoznis to velmi jednoduse.

Koupis koaxialni kabel, jeden konec das do modemu, druhy do DVB-C tuneru v TV.

Pokud nema televize kabelovy tuner (DVB-C), je potreba setopbox.

Uživatelský avatar
MachrCZ
Level 3
Level 3
Příspěvky: 584
Registrován: červenec 09
Bydliště: Praha 6
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod MachrCZ » 12 čer 2018 14:34

Takze treba tento https://www.alza.cz/koaxialni-kabel-1-5 ... 474542.htm tam normalne pujde?
Díky za veškeré rady :)

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14780
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod ITCrowd » 12 čer 2018 14:37

Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
MachrCZ
Level 3
Level 3
Příspěvky: 584
Registrován: červenec 09
Bydliště: Praha 6
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod MachrCZ » 12 čer 2018 14:41

Safra tu stranku mam bloklou v praci :(

Da se teda v CZC, alze, datartu, ci jinde koupit primo kabel, kterym propojim tu TV s tim modemem, abych nemusel shanet jeste redukce? Koukam ze je tam nejakej Male/Female jeste rozdil v koncovkach.. bohuzel nevim jaka koncovka je v TV, vim jen tu dle fotky na modemu..

A kdyz se ta TV zapojuje do modemu, znamena to ze je to kabelova TV? Ze tam nebudou jen programy co jsou jinak pres tu pokojovou antenu, jako jsem to tak mel zapojene?
Díky za veškeré rady :)

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33022
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod petr22 » 12 čer 2018 14:46

Snad vis, co mas zaplaceno, ne ?

Pokud nemas s netem zaplacenou i TV, tak nebude fungovat nic.

Uživatelský avatar
MachrCZ
Level 3
Level 3
Příspěvky: 584
Registrován: červenec 09
Bydliště: Praha 6
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod MachrCZ » 12 čer 2018 14:50

nevim nic.. :D Je to byt od svagra a ti nemeli TV, prej se platili poplatky za TV a pak uz to nejak prestali resit, takze v baraku by to bejt melo, to uvidim, az se mi povede zapojit TV..

to uz je ale detail, zaklad je ji zapojit :)

Doma TV jela bez set-top boxu, takze ten tuner nejakej zrejme ma.. Rad bych teda nekde v Praze dnes vyzved ten kabel co potrebuji, abych to mohl hned v tom milem prdelakove vyzkouset
Díky za veškeré rady :)

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33022
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod petr22 » 12 čer 2018 14:54

Prestali resit :-)

A pak ti sami lide breci v TV, jak je straslive nespravedlive,
kdyz prisel exekutor, ze.

Zjisti od toho nesamostatneho jedince, co ma v byte zaplaceno za sluzby.

Svepravny clovek musi vedet, ktere sluzby jsou na jeho jmeno kde objednane.

Uživatelský avatar
MachrCZ
Level 3
Level 3
Příspěvky: 584
Registrován: červenec 09
Bydliště: Praha 6
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod MachrCZ » 13 čer 2018 10:17

ok Péťo, vyzjistím, ale vraťme se prosím k tématu, byla by tu nějaká hodná duše, co by mi zaslala odkaz na káblik, který přesně koupit? TV je přesně: CHANGHONG LED32C2200H 81cm a modem viz foto z topicu..

Díky moc
Díky za veškeré rady :)

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33022
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod petr22 » 13 čer 2018 10:26

Co je za konektor zezadu na TV ?

Ta TV ma DVB-C tuner, takze staci kabel, na jednom konci musi byt ten sroubovaci F konektor.

Predpokladam, ze to pripojeni je skutecne kabelova televize, na pohled to tak vypada.

Uživatelský avatar
MachrCZ
Level 3
Level 3
Příspěvky: 584
Registrován: červenec 09
Bydliště: Praha 6
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod MachrCZ » 13 čer 2018 10:52

https://www.mall.cz/televizory/changhong-led32c2200h je to presne tahle, jestli to ma ten F konektor stejne nevyctu, takze jeste jdu zaridit foto..
Díky za veškeré rady :)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • 2 monitory - nejde zapojit
    od FruFru55 » 25 pro 2017 19:43 » v Problémy s hardwarem
    13
    417
    od RIKI22
    25 pro 2017 20:41
  • Jaký konektor/redukci zapojit do HDD
    od fatalfanatic » 26 bře 2018 21:42 » v Problémy s hardwarem
    2
    282
    od fatalfanatic
    26 bře 2018 21:52
  • Jak zapojit repro 5.1, když nemám volný slot?
    od Edom » 12 říj 2017 10:06 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    11
    531
    od X
    13 říj 2017 08:33
  • Ventilátor Noctua NF-F12 PWM - jak zapojit?
    od quinter » 27 srp 2018 13:45 » v Problémy s hardwarem
    12
    389
    od vuLva
    30 srp 2018 17:05
  • kabel k monitoru
    od Qinter » 25 pro 2017 22:41 » v Problémy s hardwarem
    5
    273
    od Fox_25
    26 pro 2017 15:34

Zpět na “Vše ostatní (z oblasti IT)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů