Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Všeobecná sekce pro témata a příspěvky z oblasti IT či témata z blízkých oborů. Sekce pro uživatele, kteří nenalezli pro svůj IT dotaz tu správnou sekci.

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior

Zivan
Level 3
Level 3
Příspěvky: 579
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod Zivan » 13 čer 2018 11:21

"Ve zdi je jeste dalsi zdirka, pripominajici kabel pro TV" - spolecna antena?



Reklama
Uživatelský avatar
MachrCZ
Level 3
Level 3
Příspěvky: 579
Registrován: červenec 09
Bydliště: Praha 6
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod MachrCZ » 13 čer 2018 12:41

received_10216385018482471.jpeg


Dodatečně přidáno po 2 minutách 24 vteřinách:
A v modemu je ta modrá zdířka takže asi kabel, kde bude na obou koncích ten konektor "zasunovaci"?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Díky za veškeré rady :)

Uživatelský avatar
MachrCZ
Level 3
Level 3
Příspěvky: 579
Registrován: červenec 09
Bydliště: Praha 6
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod MachrCZ » 14 čer 2018 15:14

:( Ten kontektor v modemu modrej je uplne jinej, nez ten co je v TV a ve zdi.. takze se obavam, ze tam ten koaxialni kabel nebude pasovat..
Díky za veškeré rady :)

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 31978
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod petr22 » 14 čer 2018 15:27

Koaxialni kabel bude pasovat kamkoliv, jde jen o konektor na konci.

Ten tak muzes bud tak jaky potrebujes nebo muzes poridit redukce.

Takze treba koax se dvema F-konektorama + jedna redukce do TV.

Melis
Level 3
Level 3
Příspěvky: 528
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod Melis » 14 čer 2018 15:29

Nevím co myslíš modrým kabelem žádný nevidím. Vidím jen modrý konektor na modemu označený TV. K tomu koupíš v každé elektře účastnický kabel na TV.

https://www.omko.cz/ucastnicka-snura-ie ... jgQAvD_BwE

Na té zásuvce ve zdi máš tři "zdířky". 1. je F konektor na připojení modemu pomocí koaxiálu. Další 2 jsou na TV a rozhlas. Oboje stojí pár korun.
Naposledy upravil(a) Melis dne 14 čer 2018 15:32, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Riviera kid
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1047
Registrován: květen 08
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod Riviera kid » 14 čer 2018 15:31

potřebuješ kabel, který bude mít tyto dva konce:
https://www.kenex.cz/f-konektory--reduk ... gYQAvD_BwE
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 31978
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod petr22 » 14 čer 2018 15:33

Ucastnicky kabel na TV nebude fungovat, nezapoji ho do modemu kde je F-konektor.

Melis
Level 3
Level 3
Příspěvky: 528
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod Melis » 14 čer 2018 15:34

Riviera kid píše:potřebuješ kabel, který bude mít tyto dva konce:
https://www.kenex.cz/f-konektory--reduk ... gYQAvD_BwE


K čemu mu to bude? Chce připojit TV a na to je účastnická šňůra!

Dodatečně přidáno po 3 minutách 4 vteřinách:
petr22 píše:Ucastnicky kabel na TV nebude fungovat, nezapoji ho do modemu kde je F-konektor.

Na modemu má normální cinch na TV. F konektor tam jen přivádí signál z kabelovky, satelitu apod.

Uživatelský avatar
MachrCZ
Level 3
Level 3
Příspěvky: 579
Registrován: červenec 09
Bydliště: Praha 6
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod MachrCZ » 14 čer 2018 16:20

download/file.php?id=65921&mode=view - modem
download/file.php?id=65930&mode=view - TV

Potrebuju aby byla na jedne strane koncovka, ktera pujde do tohodle modreho nesmyslu zapojit a druha klasicka antenova koncovka, kterou zapojim do TV.. Ten co je v TV je ten koaxialni, to uz je jasne, ale tenhle modrej bude asi nejaka ta redukce, jak tu nekdo posilal
Díky za veškeré rady :)

Melis
Level 3
Level 3
Příspěvky: 528
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod Melis » 14 čer 2018 16:26

V TV nic koaxiálního není, ten vede do modemu ze zdi. Ty potřebuješ normální účastnickou šňůra za dvacku.

Ty máš modem, který /dle fotky/ už je připojený! /Tam je právě u obou stranách kabelu F-konektor, ale to se TV netýká. Tu táhneš z modemu jiným kabelem.

Vyfoť co chceš vlastně připojit - je v tom guláš.

Uživatelský avatar
MachrCZ
Level 3
Level 3
Příspěvky: 579
Registrován: červenec 09
Bydliště: Praha 6
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod MachrCZ » 14 čer 2018 16:52

Ja v tom mam sam gulas... prikladam foto pro lepsi pochopeni vsech :D

https://ctrlv.cz/shots/2018/06/14/eIeW.png

Nebyli mi schopni pomoci ani ted v elektru.. nabidli mi dva druhy kabelu, ale nejakej konektor nebo kabel co by na to sel nemaj proste.. nechapu co to v tom byte jako je :D

Ja chci proste zprovoznit TV podle me se do TV zapojuje kabel do diry ANT, pac to musi mit antenu a ten jsem myslel, ze je ten koaxialni..
Díky za veškeré rady :)

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8692
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod zeus » 14 čer 2018 17:06

Kup ten koaxialni nesroubovaci M-M (bude levnejsi a hlavne ho vsude maji) a propoj TV s pravou zasuvkou na zdi.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • 2 monitory - nejde zapojit
    od FruFru55 » 25 pro 2017 19:43 » v Problémy s hardwarem
    13
    342
    od RIKI22
    25 pro 2017 20:41
  • Jaký konektor/redukci zapojit do HDD
    od fatalfanatic » 26 bře 2018 21:42 » v Problémy s hardwarem
    2
    224
    od fatalfanatic
    26 bře 2018 21:52
  • Jak zapojit repro 5.1, když nemám volný slot?
    od Edom » 12 říj 2017 10:06 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    11
    497
    od X
    13 říj 2017 08:33
  • SATA kabel
    od Dannicek » 11 pro 2017 12:27 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    214
    od RIKI22
    11 pro 2017 12:42
  • kabel k monitoru
    od Qinter » 25 pro 2017 22:41 » v Problémy s hardwarem
    5
    255
    od Fox_25
    26 pro 2017 15:34

Zpět na “Vše ostatní (z oblasti IT)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů