Excel-přesun vyfiltrovaných dat do jiného listu

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

premek.n
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: únor 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Excel-přesun vyfiltrovaných dat do jiného listu

Příspěvekod premek.n » 12 úno 2007 10:15

Mám tabulku ze které si vyfiltruji potřebná data(obsahuje i vzorce).Jak zabezpečit opis mnou vyfiltrovaných dat do jiného listu?Abych měl v jednom listu zdroj dat a ve druhém tiskový výstup ve formuláři(předepsaná šablona pro tisk).Abych si v novém listu zadal třeba dle jména a ono to vypíše všechna data co ta osoba udělala za jednotlivý den v měsíci.Takže by se to mělo vyfiltrovat podle jména a dne v měsíci a do řádku by to vypsalo zadané údaje(kde ta osoba byla, v kolik hodin, kolik km ujela, jakým autem).Nechci na to Acces, pouze Excel.Lze to?Děkuju



Reklama
premek.n
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: únor 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod premek.n » 12 úno 2007 10:18

Pokaždé se zobrazí (vyfiltruje) jiný počet dat(řádků), takže absolutní odkazy mi nevyhovují.

Uživatelský avatar
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3701
Registrován: leden 06
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Jan Pašek » 12 úno 2007 13:08

Sem excelový zelenáč takže na to půjdu po svém možná to jde jinak a jednodušeji.
Teno postup po odzkoušení zapsat jako záznam makra pokud je třeba někde kurzor vždy na stejné místo vypnout reletivní odkaz.
PO dokončení filrtru postavit kurzor na začátek tabulky CTRL+home
označit vyfiltrovaná data a posunout kurzor na konec tabulky CTRL+SHIFT+End
nakopírovat data do schránky CTRL+C
Otevřít nový list CTRL+N
pro jistotu posunout kurzor na začátek nového listu CTRL+ home
Nyní záleží zdali chete kopírovat vše i se vzorci které ale po přenesení nemusejí fungovat záleží jak sou napsané a hlavně kam odkazují to by bylo CTRL+V nebo ze vzorců kopírovat jen výsledky to je zas myší pravým na buňku v kurzoru z rolny vložit jinak vybrat hodnoty pokud chcete tak i formáty a vložit
celý zápis makra bych asi ukončil funkcí uložit nebo uložit jako.
pokud to takto půjde a měl by ste problémy se zápisem makra ozvěte se.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

premek.n
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: únor 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod premek.n » 12 úno 2007 14:36

To mě nenapadlo, udělat makro na pouhé kopírování.ALE... obsáhne to i to, že pokaždé vyfiltruji jiný počet dat?Jiný počet řádků, tudíž množství kopírovaných dat bude pokaždé jiné.

Uživatelský avatar
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3701
Registrován: leden 06
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Jan Pašek » 13 úno 2007 06:20

Proto abychom obsáhly celý výstup filtru stavíme kursor nejprve na první buňku v tabulce a poté označujeme tabulku až na její konec řádky které nejsou zobrazeny by se neměli kopírovat.
Dále protože si nejsem tak zcela jist píšu nejprve vyzkoušet pak teprve dělat záznam makra. Ještě bych doporučil makru přiřadit klávesovou zkratku pro jeho snadné spuštění. Zde bych chtěl upozornit pokud maker není přehršel nejprve obsazovat klávesové zkratky CTRL+SHIFT+(znak abecedy) teprve pokud není zbití obsadit zkratku CTRL+(znak abecedy) obsazení druhé pozice klávesových zkratek makrem většinou překryje klávesovou zkratku definovanou pro excel např. CTRL+P = Tisk
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

premek.n
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: únor 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod premek.n » 14 úno 2007 07:32

Tak sem zkoušel a výsledek nic moc.Tím,že tabulka má nějaké záhlaví(označení sloupců a řádků) tak příkaz CTRL+home nemůžu použít, staví mi kurzor právě na první bunku v tabulce, tj.označení sloupce, nikoli vyfiltrovaná data.Pak sem to koumal odkazem(relativním i absolutním) na první datovou(vyfiltrovanou) bunku,ale při změně filtrovaných dat se mi změna v makru neprojeví.Snad chápeš co mám na mysli.

Uživatelský avatar
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3701
Registrován: leden 06
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Jan Pašek » 14 úno 2007 14:47

Tak to uděláme jinak vedle velkého příkazového řádku je ještě takový menší píše se ti tam pozice kurzoru.
Místo ctrl+home při záznamu makra dej absolutní odkaz a do toho políčka napiš pozici kurzoru odkud má začít označení např A2 a stiskni enter pak přepni do relativního odkazu a pokračuj od CTRL+SHIFT+END.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

premek.n
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: únor 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod premek.n » 14 úno 2007 16:55

Jak si mám opětovně zapnout ikonu při zapnutém makru?Abych mohl z ikony přepínat odkazy rela/absolut ?Podařilo se mi to vypnout a nevím kde to nahodit.

Uživatelský avatar
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3701
Registrován: leden 06
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Jan Pašek » 14 úno 2007 21:06

Horní lišta klik zobrazit - klik panely nástrojů - zatrhnout nabídku vypnout záznam - přetáhni si panel nahoru do lišty a můžeš pracovat i s odkazem relativně absolutně.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

premek.n
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: únor 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod premek.n » 15 úno 2007 17:33

Myslíš ikonu přesně "ukončit režim návrhu" ? Jinou jsem nenašel.Ale není to co jsem hledal.Původně jsem tam měl jednak přepínání mezi odkazy a taky k ukončení záznamu makra.A tahle ikona je navíc jen v liště, ta původní se objevila kdekolik pouze při spuštění makra.

Uživatelský avatar
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3701
Registrován: leden 06
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Jan Pašek » 15 úno 2007 17:39

Tady to bez fotek asi nepude teď na to ale nemám kdy snad přez víkend.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Uživatelský avatar
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3701
Registrován: leden 06
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Jan Pašek » 17 úno 2007 19:20

Tak sory chyba byla na mé straně vypnout záznam se ve výše popisovaném ukáže až při spoštění makra další nabídka kde je toho víc je přístupná po zaškrtnutí Wisual Basic ale tam není relativně absolutně. POkud to takto nestačí se ozvi pokusím se dál sledovat toto téma.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zápis dat do druhého listu
    od Jsimi » 07 lis 2017 12:34 » v Kancelářské balíky
    2
    176
    od Jsimi
    08 lis 2017 14:13
  • Vyhledání dat v jiném listu
    od barunka.l » 17 bře 2017 12:48 » v Kancelářské balíky
    5
    441
    od xlnc
    17 bře 2017 16:24
  • Makro pro zobrazení dat z určitého listu
    od Martin Švach » 19 pro 2016 13:12 » v Kancelářské balíky
    2
    314
    od Martin Švach
    21 pro 2016 14:19
  • rozkopírování dat z CSV do listů podle datumu
    od Burdin » 05 říj 2017 22:18 » v Kancelářské balíky
    6
    459
    od Grimm
    26 říj 2017 20:45
  • Excel - makro na upravu listu
    od Gotchi » 25 kvě 2017 09:48 » v Kancelářské balíky
    1
    417
    od JozefB
    10 črc 2017 22:16

Zpět na “Kancelářské balíky”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host