Selekce řádků a potř.buněk na základě hodnoty.

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

Luffi
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: listopad 16
Pohlaví: Muž

Selekce řádků a potř.buněk na základě hodnoty.

Příspěvekod Luffi » 01 pro 2016 11:38

Ahoj všem specialistům ve VBA.
Potřeboval bych poradit, učím se pečlivě, ale nové věci mě zatím cvičí :-(
Mám tabulku v Listu1, data ve sloupcích A:K, řádku asi 1000 a bude víc. Ve sloupci „A“ mam data jako AAA001, AAB001,AAC005, AAD262, FF101, GH111, GH112 … apod. Potřeboval bych poskládat VBA kód, který mne označí všechny řádky po zadání parametru tj. prvních dvou písmen v MsgBox a automaticky mně poté označí všechny řádky v listu a samozřejmě všechny obsazené buňky (B:K) patřící řádku (ům), kde se ve sloupci „A“ nachází hledaná hodnota. Moc mne pomůžete, protože učení VBA si ješte vezme nějaký čas. Děkuji



Reklama
Azuzula
Level 3
Level 3
Příspěvky: 452
Registrován: leden 12
Bydliště: Země, bohužel...
Pohlaví: Žena

Re: Selekce řádků a potř.buněk na základě hodnoty.

Příspěvekod Azuzula » 01 pro 2016 13:13

Ahoj i tobě :)
Napadá mě otázka, co potom s označenými řádky budeš dál dělat? Kopírovat jinam, tisknout, nebo to bude pro vizuální kontrolu? Na tom záleží jaký postup zvolíme.
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.

xlnc
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 691
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Muž

Re: Selekce řádků a potř.buněk na základě hodnoty.

Příspěvekod xlnc » 01 pro 2016 21:42

Nejmenší zlo je používat filtr...
lektor, vývojář a zaříkávač pro Microsoft Excel, Excelplus.NET

Luffi
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: listopad 16
Pohlaví: Muž

Re: Selekce řádků a potř.buněk na základě hodnoty.

Příspěvekod Luffi » 02 pro 2016 15:26

Ahoj
Selekci, čili všechny označené řádky (lze předpokládat, že nevíme kolik jich bude) pak potřebuji kopirovat na "List3" počínaje "A3", kde si budu shromáždovat vybrané data. Samozřejme, hóóódně bych ocenil, když mně i poradíš, jak doplnit kód tak, aby se mně každý nový výběr připsal v listu 3 vždy pod sebe. Např. První výběr bude 20 řádků, překopíruji se dejme tomu pomoci kódu jiného tlačítka a to na "list3" A3-A23. Nový výběr např. 10 řádků se poté zařadí od řádku A24...atd.
Díky :thumbup:


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • EXCEL - Datum vložení hodnoty + ehm... "rolování řádků" ?
    od lozek11 » 03 říj 2016 06:32 » v Kancelářské balíky
    5
    333
    od atari
    04 říj 2016 12:38
  • VBA - Hledání a výpis hodnot na základě rozdílu
    od Veverka77 » 02 bře 2017 20:20 » v Kancelářské balíky
    1
    214
    od Pavlus - Excel
    02 bře 2017 21:16
  • Excel Makro: Vložení obrázku (objektu) na základě volby uživatele
    od Goo » 29 dub 2017 17:46 » v Kancelářské balíky
    4
    250
    od Goo
    06 kvě 2017 12:31
  • Windows 7 Product Key na základě licence Windows 10 PRO
    od NAUTIS » 26 led 2017 11:51 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    4
    362
    od zeus
    26 led 2017 13:40
  • Hodnoty checkboxů do databáze
    od TomikSparky » 26 úno 2017 14:47 » v Programování a tvorba webu
    3
    344
    od CZechBoY
    27 úno 2017 18:50

Zpět na “Kancelářské balíky”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti