Selekce řádků a potř.buněk na základě hodnoty.

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

Luffi
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: listopad 16
Pohlaví: Muž

Selekce řádků a potř.buněk na základě hodnoty.

Příspěvekod Luffi » 01 pro 2016 11:38

Ahoj všem specialistům ve VBA.
Potřeboval bych poradit, učím se pečlivě, ale nové věci mě zatím cvičí :-(
Mám tabulku v Listu1, data ve sloupcích A:K, řádku asi 1000 a bude víc. Ve sloupci „A“ mam data jako AAA001, AAB001,AAC005, AAD262, FF101, GH111, GH112 … apod. Potřeboval bych poskládat VBA kód, který mne označí všechny řádky po zadání parametru tj. prvních dvou písmen v MsgBox a automaticky mně poté označí všechny řádky v listu a samozřejmě všechny obsazené buňky (B:K) patřící řádku (ům), kde se ve sloupci „A“ nachází hledaná hodnota. Moc mne pomůžete, protože učení VBA si ješte vezme nějaký čas. Děkuji



Reklama
Azuzula
Level 3
Level 3
Příspěvky: 452
Registrován: leden 12
Bydliště: Země, bohužel...
Pohlaví: Žena

Re: Selekce řádků a potř.buněk na základě hodnoty.

Příspěvekod Azuzula » 01 pro 2016 13:13

Ahoj i tobě :)
Napadá mě otázka, co potom s označenými řádky budeš dál dělat? Kopírovat jinam, tisknout, nebo to bude pro vizuální kontrolu? Na tom záleží jaký postup zvolíme.
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.

xlnc
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 786
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Muž

Re: Selekce řádků a potř.buněk na základě hodnoty.

Příspěvekod xlnc » 01 pro 2016 21:42

Nejmenší zlo je používat filtr...
administrátor ProExcel.cz | lektor | vývojář | léčitel pro Microsoft Excel

Luffi
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: listopad 16
Pohlaví: Muž

Re: Selekce řádků a potř.buněk na základě hodnoty.

Příspěvekod Luffi » 02 pro 2016 15:26

Ahoj
Selekci, čili všechny označené řádky (lze předpokládat, že nevíme kolik jich bude) pak potřebuji kopirovat na "List3" počínaje "A3", kde si budu shromáždovat vybrané data. Samozřejme, hóóódně bych ocenil, když mně i poradíš, jak doplnit kód tak, aby se mně každý nový výběr připsal v listu 3 vždy pod sebe. Např. První výběr bude 20 řádků, překopíruji se dejme tomu pomoci kódu jiného tlačítka a to na "list3" A3-A23. Nový výběr např. 10 řádků se poté zařadí od řádku A24...atd.
Díky :thumbup:


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Excel-zakázat zápis do buněk po dosažení hodnoty v součtovém řádku
    od tondasa » 22 lis 2017 09:06 » v Kancelářské balíky
    1
    259
    od lubo.
    22 lis 2017 14:41
  • Excel - spuštění požadovaného makra při změně hodnoty buněk
    od Dominik556 » 29 led 2018 10:30 » v Kancelářské balíky
    3
    488
    od elninoslov
    29 led 2018 23:47
  • excel vba automaticka vyska radku sloucenych bunek
    od zutano » 20 bře 2018 10:51 » v Kancelářské balíky
    7
    594
    od atari
    22 bře 2018 10:20
  • EXCEL - změna barvy buňky na základě libovolné změny buňky
    od ppcko » 07 led 2018 18:23 » v Kancelářské balíky
    16
    846
    od atari
    16 led 2018 10:50
  • součet barevných buněk
    od setuB » 12 pro 2017 14:07 » v Kancelářské balíky
    4
    407
    od setuB
    12 pro 2017 15:24

Zpět na “Kancelářské balíky”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů