VBA import a kopirování buněk do zformátované tabulky Vyřešeno

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

rk9
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

VBA import a kopirování buněk do zformátované tabulky

Příspěvekod rk9 » 05 črc 2017 07:27

Zdravím, rád bych se zeptal zkušených VBA expertu, zda lze následující:
v sešitu mám několik listy plán a vstup. Do listu vstup se mi načítá zkrze připojení csv soubor a v tomto listu jsou sloupce s čísly, datum začátku, datum konce a množství a já bych potřeboval do listu plán z listu vstup dostat tyto sloupce do jednotlivých buněk (toto bych zvládl udělat) ale jde o to že v listu plan mám naformatované a sloučené buňky. Jedna tato soustava sloučených a samostatných buňek (tabulka) odpovídá jednomu řádku v listu vstup.
Takže má představa je ta že přes VBA zjistím kolik řádků má list vstup, a na listu plán se mi tolikrát nakopíruje soustava zformátovaných buněk (tabulek) a pak do těchto namnožených tabulek se pak zkopírují řádky z listu vstup. V příloze jsem označil barevně co a jak.
Lze to, nebo by byla jiná lepší cesta? Děkuji za rady, nápady a případnou pomoc.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
xlnc
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 716
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Muž

Re: VBA import a kopirování buněk do zformátované tabulky

Příspěvekod xlnc » 06 črc 2017 17:55

Jednoduše - lze to. Správným algoritmem/krokem/offsetem v cyklu. Zápis probíhá do první buňky sloučené oblasti.
administrátor ProExcel.cz | lektor | vývojář | léčitel pro Microsoft Excel

rk9
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: VBA import a kopirování buněk do zformátované tabulky

Příspěvekod rk9 » 25 črc 2017 19:41

Ahoj, věnoval jsem se tomu několik dní ale bohužel jsem s tím prakticky nepohnul. V příloze je soubor s makrem, kde jsem to zkoušel, ale dostal jsem sa akorát k tomu spočítání řádků. Nepovedlo se mi dosáhnout toho aby se mi oblast kterou chci zkopírovat tolikrát namnožila.
Protože se v tom absolutně nevyznám, tak jsem si jist že to co jsem zplodil je nejspíše blbost :(

Kód: Vybrat vše

Option Explicit

Sub spocitat2v() 'pokus 1
    Dim PocetRadku As Long
    Dim OblastKop As Range
    Dim i As Integer
           
        'smazat prázdné řádky
        Sheets("vstup").Select
            For i = 500 To 2 Step -1
                If StrComp("", Cells(i, "A").Value) = 0 Then
                Rows(i).Delete
            End If
        Next i
        Sheets("Plan").Select
       
        'zjistit kolik je řádků na listu vstup
        PocetRadku = Sheets("vstup").Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row

       
        'zapíše počet řádků
        Range("F1") = "" & PocetRadku
        'definování oblasti která se má kopírovat
        Set OblastKop = Range("A3:W20")
       
            For i = 3 To PocetRadku Step 18
                Cells(i, 1).Value = Range("A3:W20").Copy
               
            Next i

Byl by ochoten mi s tím někno pomoci, třeba krok po kroku. Rád bych se to naučil, nebo alespoň pochopil.

plan.xlsm
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) rk9 dne 25 črc 2017 21:28, celkem upraveno 1 x.

MePExG
Level 1
Level 1
Příspěvky: 58
Registrován: srpen 16
Pohlaví: Muž

Re: VBA import a kopirování buněk do zformátované tabulky

Příspěvekod MePExG » 25 črc 2017 20:52

Pozeral som všetky súbory. Neviem z nich usúdiť, akú máte predstavu pre výstup (aké konkrétne údaje chcete do tabuľky umiestňovať).
Naposledy upravil(a) MePExG dne 26 črc 2017 05:29, celkem upraveno 1 x.

rk9
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: VBA import a kopirování buněk do zformátované tabulky

Příspěvekod rk9 » 25 črc 2017 21:14

Vystupem budou informace o zakazkach. Bohužel mám k dispozici jen 2013 bez možnosti instalovat doplňky.

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18711
Registrován: květen 07
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: VBA import a kopirování buněk do zformátované tabulky

Příspěvekod X » 25 črc 2017 22:39

Už několik měsíců zkouším Office 2016 Pro CZ a nestačím se divit, normálně zapnu Excel a ten mi do pár sekund shodí Desktop Sidebar a před pár dny jsem zjistil, že když mám spuštěný Bit Comet - samozřejmě jen pro stažení Linuxových distribucí :lol: - tak ten blokuje Excelu schránku, poprvé ji dovolí Excelu použít, ale pak si Excel ani neškrtne, prý mu nějaký program blokuje schránku, po vypnutí Bit Cometu funguje normálně :lol: Takže není o co stát ... vážně přemýšlím, že se vrátím ke zlaté verzi 2003 :wtf: Nemluvě o tom, že 2016 je proti verzi 2003 pomalá (i na mém dělu) jako šnek ... zkoušeno na jednom vlastním Excel 2003 seznamu, co má necelých 40 MB.
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky

Uživatelský avatar
Blitzkrieg
Level 3
Level 3
Příspěvky: 504
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: VBA import a kopirování buněk do zformátované tabulky

Příspěvekod Blitzkrieg » 25 črc 2017 22:45

Hm, mně se Office 2016 spouští obstojně rychle a i práce v něm je z mého pohledu rychlá a bezproblémová... Na druhou stranu nemám ultrarychlé U.2 SSD jako ty, takže jsem na nějakou tu sekundu načítání zvyklí. :lol:

Docela mě ale irituje bug v Excelu, kde když se přepnu do nové buňky a napíšu obě závorky "()" a následně chci do nich něco napsat (= zmáčknu levou šipku), tak mě to přepne o jednu buňku vlevo. :evil:

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18711
Registrován: květen 07
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: VBA import a kopirování buněk do zformátované tabulky

Příspěvekod X » 25 črc 2017 22:53

Copak, spuštění mám bleskové, ale když natáhnu onen dokument, tak je pohyb v něm líný a dokonce na chvíli mrzne, to přitom bylo na 2003 bezproblémové a rychlé, se starým PC (z roku 2004), ale všiml jsem si kdysi u známého, co měl novější verzi (2007?), že to bylo také pomalejší.
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky

rk9
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: VBA import a kopirování buněk do zformátované tabulky

Příspěvekod rk9 » 26 črc 2017 13:15

Chlapi proč si nezaložíte své téma "Mám problém s excelem 1016"
Opravdu nevím jak to souvisí s mou prozbou!!?

Uživatelský avatar
atari
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1289
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: VBA import a kopirování buněk do zformátované tabulky

Příspěvekod atari » 26 črc 2017 15:06

To považuji za nesmyslné řešení. Vkládat sloupec do buňky je zhovadilost. A používat sloučené buňky je také nesmyslné a hlavně nepotřebné. Jen to přináší problémy. To jsou také zřejmě důvody, proč se Ti nedaří sestavit VBA. Zbytečně si to komplikuješ.
Stejně jako MePExG jsem však nepochopil, jaký má být výstup.

rk9
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: VBA import a kopirování buněk do zformátované tabulky

Příspěvekod rk9 » 26 črc 2017 16:24

Zkusím to tedy vysvětlit podrobněji a s novou přílohou:
Vstupem bude jeden soubor s informacemi o zakázkách které se budou vyrábět (číslo, datum začátku, datum konce, množství) a jeden řádek bude jedna zakázka. Vstupní informace jsou na listu vstup a tyto informace jsem chtěl dostat do buněk v níže přiloženém sešitu, komplikace je v tom, že každá zakázka má několik operací (příprava dat, ofsetový tisk, sítotisk) a každá ta operace má zase své, např ofsetový tisk se skládá např ze 4 barev C M Y K + Pantone barva, sítotisk také může mít několik barev. Dále zakázka má přední stranu a zadní stranu každá ze stran má jiný počet operací (tisků).
A na základě čísla zakázky na listu plan se mi importuje náhled k dané zakázce a naimportují další informace z jiných sešitů ve kterých jsou informace k dané zakázce (ty o tom kolik bude offsetového tisku, sítotisku, čas atd).
Vlastně lze říci, že ta soustava buněk je jedna zakázka a zakázek bude několik (dle řádku na listu vstup), proto jsou tam ty sloučené buňky.
Jakmile budu mít všechny tyto informace naimportovány v listu plan roztřídí se na listy CTP, Ofset, Síto, dle jednotlivých operací a tím vznikne jeden celkový plán a plány pro jmenované operace.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
atari
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1289
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: VBA import a kopirování buněk do zformátované tabulky

Příspěvekod atari » 28 črc 2017 10:08

Hezká slohová práce. Tak jsem se dozvěděli důvody, ale zadání (co konkrétně máme řešit) v příspěvku opět chybí:


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • VBA kopirování buněk do zformátované tabulky s podmínkou
    od rk9 » 27 zář 2017 17:15 » v Kancelářské balíky
    3
    238
    od rk9
    06 říj 2017 18:59
  • Jak nastavit okraje buněk tabulky?
    od vlazy » 30 dub 2017 23:11 » v Programování a tvorba webu
    3
    345
    od vlazy
    01 kvě 2017 01:53
  • Makro - sčítání buněk dle příznaku a kopírování
    od lurban » 26 říj 2016 09:02 » v Kancelářské balíky
    0
    328
    od lurban
    26 říj 2016 09:02
  • Kopírování a třídění označených buněk do jiných sešitů
    od jacobh » 09 bře 2017 10:28 » v Kancelářské balíky
    3
    348
    od xlnc
    10 bře 2017 17:26
  • Excel 2016 - kopírování vč. skrytých buněk
    od pavelo » 29 srp 2017 11:32 » v Kancelářské balíky
    1
    148
    od Pavlus - Excel
    29 srp 2017 12:49

Zpět na “Kancelářské balíky”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host