makro-orámování buněk vždy s novým řádkem

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

Stavros
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

makro-orámování buněk vždy s novým řádkem

Příspěvekod Stavros » 23 srp 2017 11:06

Ahoj chtěl jsem vždy s novým údajem zadat podmínku, aby se bunka orámovala a s ní i pár sousedních ve stejném řídku. Nechci to řešit tabulkou a vzorce mi moc neříkají. Jako makro se mi něco povedlo ale není to přesně ono, mohl by se na to někdo podívat a upravit to, nebo mě navést?
Děkuji
oramovani bunek.zip
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
a.mlady
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: makro-orámování buněk vždy s novým řádkem

Příspěvekod a.mlady » 23 srp 2017 12:33

Ahoj, zkus tady toto:

Kód: Vybrat vše

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

Dim rng As Range

If Target.Column = 2 Then

    Set rng = Target.Resize(1, 6)
      With rng.Borders
           .LineStyle = xlContinuous
           .Weight = xlThin
        End With
End If
       
Nic = Application.WorksheetFunction.CountA(Columns(2))

If Nic = 0 Then
       
    Set rng = Columns("B:G")
      With rng.Borders
           .LineStyle = xlNone
        End With
End If
   
End Sub

Stavros
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: makro-orámování buněk vždy s novým řádkem

Příspěvekod Stavros » 23 srp 2017 13:50

děkuju vyzkouším "xlNone jsem zkoušel ale pořád mi to někde házelo chybu...

Uživatelský avatar
elninoslov
Level 2
Level 2
Příspěvky: 153
Registrován: červen 13
Pohlaví: Muž

Re: makro-orámování buněk vždy s novým řádkem

Příspěvekod elninoslov » 24 srp 2017 23:31

A na kieho frasa to chcete orámovať makrom ? Veď to urobte Podmieneným formátovaním:
-označte za hlavičku celé stĺpce B:G
-Domov - Podmienené formátovanie - Spravovať pravidlá - Nové pravidlo - Použiť vzorec na určenie buniek, ktoré sa majú formátovať
-ako vzorec zadajte =$B1<>""
-Formát - Orámovanie - Vonkajšie - OK - OK - OK

Aj makrom vidím hneď niekoľko problémov. Čo ak zmažete viac riadkov naraz ? Čo ak riadky (zmazané/zapísané napr. kopírovaním) nebudú za sebou ? Má sa zrušiť orámovanie prázdneho riadku medzi vyplnenými riadkami? Ak sa orámovanie ruší makrom, bude asi treba opravovať hraničné čiary, nezmaže to náhodou spodnú čiaru z riadku nad tým(neskúšal som, tipujem)? Atď...

Stavros
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: makro-orámování buněk vždy s novým řádkem

Příspěvekod Stavros » 25 srp 2017 08:08

To Elninoslov..
Precizní a důsledný jako vždy :-) děkuji za podněty, přikládám "doufám" podrobný popis toho o co mi jde.
Podmíněný formát jsem samozřejmě zkoušel, ale není to ono
oramovani bunek1.zip
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

lubo.
Level 2
Level 2
Příspěvky: 162
Registrován: červen 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: makro-orámování buněk vždy s novým řádkem

Příspěvekod lubo. » 25 srp 2017 11:50

Proč nepoužijete podmíněný formát?

Aha, neumíte to. Znáte jen =B1<>"". A když to nefunguje, chcete, aby Vám někdo vyrobil makro (protože to taky neumíte).

Možností je samozřejmě hodně. Např. vzorec =$B1<>"" v podmíněném formátu funguje podle zadání.

Pokud to má fungovat podle příkladu lze použít třeba =NEBO($B1:$H1<>"")

Stavros
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: makro-orámování buněk vždy s novým řádkem

Příspěvekod Stavros » 25 srp 2017 12:46

To makro jsem chtěl hlavně pro sebe, stačilo upravit to moje pokud by to mělo smysl, učím se podle toho, ale to nevadí i tak děkuju za milou odpověd :-)

Uživatelský avatar
elninoslov
Level 2
Level 2
Příspěvky: 153
Registrován: červen 13
Pohlaví: Muž

Re: makro-orámování buněk vždy s novým řádkem

Příspěvekod elninoslov » 26 srp 2017 01:29

Upravil som Vám kód formulára, pozrite si poznámky, aj TabIndex prvkov, formát stĺpca B.
Ukážte to makro na mazanie riadkov (neviem, či som nemal tú česť na inom fóre, ale nechce sa mi hľadať, súdim podľa rovnako nelogického čísla 1. v riadku s hlavičkou), každopádne nemožno riešiť kolízie s iným makrom, keď ho nevidíme.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Stavros
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: makro-orámování buněk vždy s novým řádkem

Příspěvekod Stavros » 26 srp 2017 07:12

Ano, to je přesně to co jsem měl na mysli... a moc děkuji za úpravu toho makra v tom userform. Váš kod je daleko přehlednější a hlavně můžu srovnávat kde jsem dělal chybu, poznámky u toho jsou podnětné,budu zkoušet,ještě jednou děkuju


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problémy s novým PC
    od Dionýs » 13 lis 2017 14:42 » v Problémy s hardwarem
    5
    279
    od Melis
    13 lis 2017 15:18
  • Problémy s novým PC
    od Dionýs » 13 lis 2017 15:27 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    5
    630
    od adavyp
    10 pro 2017 08:22
  • Pomoc s novým PC
    od Siegi » 08 kvě 2018 22:40 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    508
    od vuLva
    09 kvě 2018 07:03
  • Po zapnutí PC vždy naskočí BIOS
    od Jenda66 » 27 pro 2017 20:05 » v Vše ostatní (hw)
    8
    368
    od RIKI22
    28 pro 2017 11:26
  • Kompatibilita základové desky s novým processorem.
    od Ondřejkuba » 08 srp 2018 22:40 » v Taktování a další úpravy PC
    22
    629
    od xbs
    09 srp 2018 22:58

Zpět na “Kancelářské balíky”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host