Mafia 1 - seká se

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

Uživatelský avatar
Fiba
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1376
Registrován: červenec 15
Pohlaví: Muž

Mafia 1 - seká se

Příspěvekod Fiba » 04 led 2018 20:24

Ahoj,

máte tu někdo zkušenosti s hraním Mafie 1 na Windows 10, případně novějším hardwaru? Koupil jsem si steam verzi, ale mám hroznej problém se sekáním hlavně při otáčení. Seká se jakoby kamera, jinak hra běží plynnule a stále mi to ukazuje 60 fps. Zkoušel jsem hru reinstalovat, seká se to na třech i na jednom monitoru, zkoušel jsem zapnout V-Sync, atd...

Mám ji teda modovanou, ale testoval jsem to i bez modu a výsledek byl úplně stejnej. Neví někdo čím to může být? Může za to Win 10, novější HW, nebo snad steam verze? Zkoušel jsem to nainstalovat na SSD i HDD.

Budu rád za každou radu. Při nejhorším budu muset dát refund a rozloučit se s touto srdcovkou z mládí. :roll:

HW mám v podpisu nebo v profilu.


CPU: Intel Core i7 7700K 4.8 GHz DELID, GPU: MSI GeForce GTX 980Ti 6GB 1426 MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB DDR4 3000 MHz, MB: Asus ROG Maximus VIII Hero, SSD: Intel SSD 540s 480GB, HDD: WD Black 1TB, PSU: Evga SuperNOVA 750 G2, Case: Corsair Carbide Series 400C

Reklama
Uživatelský avatar
TRNX
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 271
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Mafia 1 - seká se

Příspěvekod TRNX » 04 led 2018 22:32

Ahoj. Nevím jak ti poradit, ale když už je tu téma ohledně Mafie, tak já měl zase problém hru po instalaci spustit (taky mam Win 10). Byly to všechno sice stahované verze, ale zkoušel jsem asi 3 různé instalačky, všechny ověřené a bylo u nich spoustu komentářů, že hra šlape (jak uživatelům Win 7 tak i uživatelům s Win 10). Každá mi házela jinou chybu a ať jsem hledal a zkoušel různé možnosti jak to opravir, tak to prostě nešlo. Vyřešil jsem to nakonec tak, že jsem stáhnul už nainstalovanou hru, ta mi spustit šla. Navíc jsem měl v tu dobu úplně nový stroj a instaloval jsem hru poprvé.

Mám i originál CD, ale bohužel mám ntb bez mechaniky, takže tu jsem nemohl odzkoušet.
Každopádně pokud se ti to nepovede nějak vyřešit, zkusil bych to tak jak píšu.
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16 GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S7 / Exynos 8890 / 4096 MB RAM / Android 7.0

Uživatelský avatar
Fiba
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1376
Registrován: červenec 15
Pohlaví: Muž

Re: Mafia 1 - seká se

Příspěvekod Fiba » 04 led 2018 22:44

Stahuju (bohužel) neorigo jen na test, tak uvidím :)

//
Vyzkoušeno, je to úplně stejný. Pravděpodobně vlastnost hry?
Já už fakt nevim jestli to tenkrát takhle běželo nebo ne. Jestli nejsem jen rozmazlenej dnešní dobou, skvěle odladěnýma hrama a výkonným hw :D Dřív jsem to hrál na Pentiu 4 a nějaký 256 MB grafice - ani už nevim jaký a nepřišlo mi to že by se to sekalo. :D
CPU: Intel Core i7 7700K 4.8 GHz DELID, GPU: MSI GeForce GTX 980Ti 6GB 1426 MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB DDR4 3000 MHz, MB: Asus ROG Maximus VIII Hero, SSD: Intel SSD 540s 480GB, HDD: WD Black 1TB, PSU: Evga SuperNOVA 750 G2, Case: Corsair Carbide Series 400C

Uživatelský avatar
TRNX
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 271
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Mafia 1 - seká se

Příspěvekod TRNX » 04 led 2018 23:13

Zkus se podívat na nějaký gameplay na YT a porovnej. Těžko si představit jak myslíš sekání při otáčení, v každém případě já jsem alergický na jakékoliv kousance při hraní a jsem si jistý, že u Mafie jsem problém neměl. Kdykoliv se hra chová jen trošičku jinak než si představuju, tak okamžitě uinstall :lol:

Ještě dodám, že jsem hru nastavoval podle tohoto návodu.
http://parba2.sweb.cz/k_mafia.php
(Snad neporušuji podmínky, kdyby něco tak odkaz odstraňte).
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16 GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S7 / Exynos 8890 / 4096 MB RAM / Android 7.0

drobino
Level 3
Level 3
Příspěvky: 423
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: Mafia 1 - seká se

Příspěvekod drobino » 05 led 2018 03:09

Mam mafii 1 na win 10 z gog.com ale jeste jsem ji nemel cas vyzkouset. Jestli se k tomu dostanu tak rano vyzkousim a dam vedet.

Uživatelský avatar
Moony
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 869
Registrován: prosinec 11
Pohlaví: Muž

Re: Mafia 1 - seká se

Příspěvekod Moony » 05 led 2018 08:29

Zkoušel jsi nastavit režim kompatiblity na Windows Xp či starší?
Jak máš vyřešeno základní nastavení? Tripple buffering zapnut?
GIGABYTE GA-970, Seasonic S12II 500 W, AMD FX-6300 Vishera 3,5 GHz, 8 GB Kingston DDR3 1666 MHz, Gigabyte Radeon RX 480 8 GB, Seagate Barracuda 7200.14 2 TB + 1 TB, Windows 7 64bit, case Thermaltake Matrix

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7459
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Mafia 1 - seká se

Příspěvekod Karrex » 05 led 2018 11:21

Běželo mi to tak před půl rokem a nic jsem nenastavoval.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
Fiba
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1376
Registrován: červenec 15
Pohlaví: Muž

Re: Mafia 1 - seká se

Příspěvekod Fiba » 05 led 2018 11:32

Jakože taky se ti to sekalo?
Já zkoušel nastavovat všechno možný a hrál jsem i na defaultu a bylo to stejný. Jak to mám nastavený teď nedokážu říct jelikož jsem v práci.
CPU: Intel Core i7 7700K 4.8 GHz DELID, GPU: MSI GeForce GTX 980Ti 6GB 1426 MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB DDR4 3000 MHz, MB: Asus ROG Maximus VIII Hero, SSD: Intel SSD 540s 480GB, HDD: WD Black 1TB, PSU: Evga SuperNOVA 750 G2, Case: Corsair Carbide Series 400C

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7459
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Mafia 1 - seká se

Příspěvekod Karrex » 05 led 2018 12:40

Nesekalo. Jednalo se o normální opatchovanou hru.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
TRNX
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 271
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Mafia 1 - seká se

Příspěvekod TRNX » 05 led 2018 12:55

Zkoušel si i to co jsem ti říkal, přímo už nainstalovanou hru, kterou jen rozbalíš z archivu a spustíš? Do SZ ti pošlu odkaz přímo na tu, kterou jsem stahoval a která mi jako jediná funguje.
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16 GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S7 / Exynos 8890 / 4096 MB RAM / Android 7.0

martanius
Level 2
Level 2
Příspěvky: 158
Registrován: duben 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Mafia 1 - seká se

Příspěvekod martanius » 05 led 2018 18:23

Podobný problém jsem měl s Call of Duty Ghosts. Framerate stabilních 60FPS, ale při pohybu postavy/kamery byl pohyb kamery sekaný (přičemž framerate byl stále stabilní i při tom sekání). Zkoušel jsem najít nějaké řešení, ale bez úspěchu. Pak jsem zkusil hru natáčet frapsem a kupodivu při natáčení hra jela krásně plynule. Jakmile jsem natáčet přestal, už zase to kousání kamery. A to jsem měnil všemožně nastavení hry. Bylo fuk, jestli jsem měl nastaveno max. grafika atd... či minimální. Při nahrávání frapsem jelo bez problému, bez nahrávání se sekala pouze kamera hry.

Tak jsem se na tu hru vykašlal :D
Win 7 64x
MSI Z97 GAMING 5
RAM 16GB
Intel Core i7-4790k 4GHz
GTX 980

Uživatelský avatar
TRNX
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 271
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Mafia 1 - seká se

Příspěvekod TRNX » 05 led 2018 22:23

Vypadá to, že si budeš muset pořídit speciální oldschool stroj na Mafii :D Každopádně ta hra stojí za to. Teď jsem stáhl i ten nový community modpack, ale ještě jsem ho neměl příležitost vyzkoušet tak jsem zvědavý.
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16 GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S7 / Exynos 8890 / 4096 MB RAM / Android 7.0


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Mafia 2 nefunguje
    od Policajt28 » 31 črc 2017 16:02 » v Hry
    7
    607
    od Karrex
    15 srp 2017 10:28
  • Sekání Mafia II
    od DIIGNITY » 29 zář 2017 12:11 » v Hry
    8
    400
    od kellne
    30 zář 2017 12:48
  • Mám problém s hrou Mafia 2
    od FlippinCZ » 21 kvě 2017 18:30 » v Hry
    18
    1131
    od kellne
    07 čer 2017 19:51
  • mafia 2 kapitola 12 - uvnitr haly
    od p3v4x » 05 lis 2017 16:01 » v Hry
    4
    398
    od drundur
    12 lis 2017 16:03
  • notebook a vysoká teplota gpu pri hrani mafia 2
    od p3v4x » 20 črc 2017 18:20 » v Problémy s hardwarem
    3
    304
    od Blitzkrieg
    21 črc 2017 00:35

Zpět na “Hry”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host