Problém s Javou

...

Moderátor: Mods_senior

Roidoc
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2233
Registrován: červenec 15
Pohlaví: Muž

Problém s Javou

Příspěvekod Roidoc » 16 srp 2017 19:46

Zdravím,

mám nainstalovanou Javu 32bit i 64bit, avšak pokud chci spustit .jar soubor přes .bat, vždy mi to vypíše, že 'Java' is not recognized as an internal or external command.

Ty blbosti s varibilitou, classpath a path jsem všechny zkoušel, furt to samé.



Reklama
petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33033
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Javou

Příspěvekod petr22 » 16 srp 2017 19:49

Blbost s path jsi urcite nezkousel spravne, protoze by ti to muselo zacit fungovat kdyz java.exe pridas do promenne PATH.

Jednodussi je dat celou cestu k souboru java.exe kterym to bude spoustet do toho bat souboru.

Roidoc
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2233
Registrován: červenec 15
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Javou

Příspěvekod Roidoc » 16 srp 2017 20:05

Přihazuji screen, když bys viděl něco špatně, tak mě prosím oprav.

PATH (uživatel)
SyUO.png

PATH (systém)
APqX.png

JAVA_HOME
YVR3.png


Pokud zadám cestu, jak k 32bit nebo k 64bit, pokaždé mi vyjede, že cesta je špatně.

9ZOB.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33033
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Javou

Příspěvekod petr22 » 16 srp 2017 20:38

Co je ten japonsky blabol pred tim prikazem ?

Celou cestu k souboru v cmd/bat ktera obsahuje mezery (Program Files) je treba dat do uvozovek.

Lepsi je volat primo konkretni java.exe, protoze kdyz pridas cesty do promenne PATH, jak poznas ktery java.exe chces spustit kdyz se jmenuji oba stejne ?

Roidoc
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2233
Registrován: červenec 15
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Javou

Příspěvekod Roidoc » 16 srp 2017 20:55

To kdybych věděl.

Zkoušel jsem i uvozovky, stejný problém, tedy nejspíš ten blábol na začátku to kazí.

Předěláno, stále nic.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33033
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Javou

Příspěvekod petr22 » 16 srp 2017 20:57

V uvozovkach ma byt jen cesta k souboru, tzn "c:\ to zacina a java.exe" to konci

Otevri ten bat treba v Ultraeditu, jestli tam nemas nejake neviditelne znaky navic. Notepad ve Windows ti to neukaze.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • problém
    od ApatiX » 20 pro 2017 19:22 » v Hry
    4
    398
    od petr22
    21 pro 2017 15:04
  • Problém
    od minhvoice » 04 dub 2018 19:53 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    261
    od petr22
    04 dub 2018 19:59
  • Problém
    od Jadovak77 » 09 pro 2017 14:14 » v Taktování a další úpravy PC
    2
    442
    od Jadovak77
    09 pro 2017 14:20
  • Problém :(((
    od Dankuceera » 20 úno 2018 21:35 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    7
    538
    od xbs
    20 úno 2018 22:53
  • Problem s HDD?
    od Menarini » 24 pro 2017 14:26 » v Problémy s hardwarem
    21
    705
    od JegenaJk
    29 pro 2017 02:21

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů