Změna výchozí instalační složky

...

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
CZelliahu
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Změna výchozí instalační složky

Příspěvekod CZelliahu » 31 srp 2017 19:20

Dobrý den,

koupil jsem si SSD disk, abych zrychlil práci ve Windows 7 a hlavně samotný start PC. Zalohoval jsem si soubory co jsem potřebova, zformátoval jsem disk a nainstaloval windows na SSD. Ale potřebuji nějak nastavit aby na SSD disku byl jen windows a všechno ostatní (Obrázky, Videa, Hudba, Dokumenty, Programy) se ukládalo a instalovalo na druhý plotnový disk. Znáte nějaký způsob, nebo nějaký srozumitelný návod?

Díky



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13062
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Změna výchozí instalační složky

Příspěvekod ITCrowd » 31 srp 2017 19:28

každý program se při instalaci sám zeptá, kam chce nainstalovat (resp. téměř každý). Není problém jej tedy nainstalovat na jiný disk.
Obrázky a dokumenty lze mít na jiném disku a nepoužívat wokenní složku dokumentů.
Nebo můžeš zasáhnout do registrů: https://support.microsoft.com/cs-cz/hel ... nts-folder
http://cs.stealthsettings.com/cum-putem ... ndows.html
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
CZelliahu
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Změna výchozí instalační složky

Příspěvekod CZelliahu » 31 srp 2017 19:48

a nejde to nějak pomocí symlinku ?

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 27854
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Změna výchozí instalační složky

Příspěvekod petr22 » 31 srp 2017 19:49

Proc to potrebujes nastavit ?

Klidne vse ukladej na SSD, tomu disku se nic nestane.

SSD mame v pocitacich od roku 2010, jeste se nestalo ze by nejaky odesel na to ze by se zapsalo prilis dat.

Uživatelský avatar
CZelliahu
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Změna výchozí instalační složky

Příspěvekod CZelliahu » 31 srp 2017 19:51

to není tím, můj SSD má 120 GB a chci aby tam byl jen windows

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13062
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Změna výchozí instalační složky

Příspěvekod ITCrowd » 31 srp 2017 20:35

Windows se symliky zachází nestandardně a hrozně pitomě. Takže toto řešení vůbec nedoporučuji.
Př.: V linuchu to funguje tak, že máš třeba symlink v adresáři Dokumenty na složku Filmy, která je fyzicky na druhém disku. Po kliknutí na link jsi v adresáři Filmy a když dáš o úroveň zpět, pak jsi opět v adresáři Dokumenty.
U woken klikneš na link Filmy, přepne tě to na adresář Filmy na druhém disku. Ale pokud dáš o úroveň zpět, tak tě to přepne do nadřazeného adresáře (Pokud máš např. D:/Zabava/Filmy, dostaneš se do adresáře D:/Zabava).
Je to hnus, ale nedá se s tím nic dělat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1679
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Změna výchozí instalační složky

Příspěvekod RIKI22 » 31 srp 2017 20:55

Tak si tie dokumenty, obrázky ...premiestni na druhý disk.Zmeň umiestnenie na druhý disk.

zeus
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8167
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Změna výchozí instalační složky

Příspěvekod zeus » 31 srp 2017 21:02

Asi nejspolehlivejsi je presunout uzivatelske profily na jiny disk - sysprep, jeden XML soubor a restart. Jde to i rucne, ale kdo by se s robocopy, upravou registru a PE/instalackou paral ;)

Windows se symliky zachází nestandardně

Ted se mi to nechce overovat, ale dela to i u junction (mklink /J)?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13062
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Změna výchozí instalační složky

Příspěvekod ITCrowd » 31 srp 2017 21:12

Áha, tahle možnost mě nenapadla. Podle mrkvosoftu by to fungovat mělo...
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Skopírovat instalační soubory.
    od emba5 » 14 črc 2017 14:36 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    0
    130
    od emba5
    14 črc 2017 14:36
  • win10 - výchozí brána
    od Grow » 24 zář 2016 21:47 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    18
    686
    od Grow
    25 zář 2016 16:03
  • MACOS výchozí nastavení aplikaci
    od kasper » 07 pro 2016 12:17 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    0
    220
    od kasper
    07 pro 2016 12:17
  • Instalacni usb flash disk s Ubuntu
    od shockwave » 01 úno 2017 20:48 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    1
    228
    od HappyMental
    01 úno 2017 20:53
  • Jak nastavit u souboru výchozí program
    od peta90 » 10 srp 2017 11:44 » v Vše ostatní (sw)
    12
    323
    od jiricek
    10 srp 2017 16:41

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti