zvuk ve filmu

...

Moderátor: Mods_senior

multa62
Level 1
Level 1
Příspěvky: 93
Registrován: únor 09
Bydliště: Havířov
Pohlaví: Muž

zvuk ve filmu

Příspěvekod multa62 » 29 led 2018 12:12

Zdravím všechny,mám docela zapeklitý problém se zvukem promítaného filmu na PC ve formátu 5.1 a potřeboval bych poradit.
Začalo se to objevovat v poslední době,zejména u akčních filmů.Mám nastavenou určitou hlasitost a vše je OK,potom přijde akce(honička aut apod.) a začne takový kravál,ze kterého až bolí uši,takže musím okamžitě skočit po ovladači a ztišit hlasitost.Potom ale akce skončí a já zase hlasitost musím přidat,protože skoro nic neslyším.Když nechci,aby mne sousedi začali nenávidět,tak jediná možnost je sledování filmů s ovladačem v ruce.Mám docela solidní zvuk.kartu Creative SB X-Fi a tam lze nastavit
jednotlivě hlasitost všech reproduktorů,equalizér,prostor atd.bohužel marně .
Prosím neznáte někdo SW,který by to pomohl uregulovat ? Obávám se,že to,asi bude nemožné,ale kdo se neptá-nic se nedozví Předem díky.


Win10-32bit; RAM-2x2+2x1GB-800 MHz-DDR2-CL5; CPU-AMD Athlon64-X2 Dual Core 6000+ 3.00 MHz;
AGP-AMD Radeon HD 7700 Series ; MB-Gigabyte GA-M720-US3 ; zdroj 500 W ;zvuk- Creative SB X-fi
Xtreme audio.

Reklama
lucaso84
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2294
Registrován: červen 12
Pohlaví: Muž

Re: zvuk ve filmu

Příspěvekod lucaso84 » 29 led 2018 12:26

Tu je moje téma se stejným problémem viewtopic.php?f=44&t=196353 a je to lepší.
CPU: Intel Core i5 4590 3,3GHz
OP: 16GB Kingston 1866MHz
GFX: GIGABYTE RX460 WINDFORCE OC 4G
MB: MSI Z97 PC Mate
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB
SSD: Samsung 860 EVO 500GB
Zdroj: Fortron HEXA+ 400W
Case: Evolveo Ray 4
OS: Windows 10 64bit
Chladič: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2

multa62
Level 1
Level 1
Příspěvky: 93
Registrován: únor 09
Bydliště: Havířov
Pohlaví: Muž

Re: zvuk ve filmu

Příspěvekod multa62 » 31 led 2018 09:17

Zdravím a moc děkuji za odkaz,snad se někam posunu.Vyzkouším a dám vědět.Ještě pro zajímavost film Kingsman-Zlatý kruh,to je přímo brilantní ukazka popisovaného problému,prostě nedá se na to dívat bez ovladače v ruce.
Win10-32bit; RAM-2x2+2x1GB-800 MHz-DDR2-CL5; CPU-AMD Athlon64-X2 Dual Core 6000+ 3.00 MHz;
AGP-AMD Radeon HD 7700 Series ; MB-Gigabyte GA-M720-US3 ; zdroj 500 W ;zvuk- Creative SB X-fi
Xtreme audio.

multa62
Level 1
Level 1
Příspěvky: 93
Registrován: únor 09
Bydliště: Havířov
Pohlaví: Muž

Re: zvuk ve filmu

Příspěvekod multa62 » 01 úno 2018 14:19

Zdravím,
tak jsem se podíval na Tvůj odkaz a myslím si ,že můj problém nepatří do HW sekce (i když s ní asi souvisí) ,ale do sekce SW (filtry,nastavení atd.) já jen potřebuji zatlumit ten hrozný kravál při akci. Ten AC3 Filter by to snad mohl vyřešit,možností se nabízí spoustu ,ale já prostě nevím jak a co mám nastavit a metoda pokus -omyl zatím nefunguje.Také používám přehrávač
VLC a tam je spousta možností nastavení,bohužel se mi zatím nepodařilo dospět k nějakému uspokojivému výsledku . Tak moc prosím-kdo s tím má nějaké zkušenosti -poraďte.
Je jedno jestli to bude nastavení VLC anebo MPC-HC + AC3 Filter , hlavně když to bude fungovat. Díky moc.
Win10-32bit; RAM-2x2+2x1GB-800 MHz-DDR2-CL5; CPU-AMD Athlon64-X2 Dual Core 6000+ 3.00 MHz;
AGP-AMD Radeon HD 7700 Series ; MB-Gigabyte GA-M720-US3 ; zdroj 500 W ;zvuk- Creative SB X-fi
Xtreme audio.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 32625
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: zvuk ve filmu

Příspěvekod petr22 » 01 úno 2018 14:47

Ty reproduktory jsou 2.0 nebo 5.1 ?

cejny
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 678
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: zvuk ve filmu

Příspěvekod cejny » 01 úno 2018 15:36

Jo ty bedny?

Jedu na 2.0 v popisu a oboje jsem ve stereu schopen ukocirovat ekvalizerem a poznas to, defakto jde o same co udela zvukar v televizi, pred vysilanim, aby to na televizich pekne znelo. Coz je poznat prave na nahravkach z tv, co jsou na netu, krasne slysitelny lidsky hlas,u tech neni potreba na ekvalizer hrabat.
Jde o frekvence okolo 300Hz.
Ber ze ekvalizer je frekvenci predzesilovac, takze si zvednes jen to co potrebujes a ostatni zustane na stejne urovni.

Skus si s tim pohrat s tim softem. Ale pokud to neni jen o zvednuti urovne kanalu nebo prohozeni, pokud by to hralo jinde nez ma, tak ti ten soft nepomuze.
Lenovo Thinkpad T430, 8 GB RAM, 160 GB SSD, LCD 1600x900, wifi AGN, Kubuntu
REPRO Yamaha HS8/Mackie CR5BT
DAC Audinst HUD-mx2

multa62
Level 1
Level 1
Příspěvky: 93
Registrován: únor 09
Bydliště: Havířov
Pohlaví: Muž

Re: zvuk ve filmu

Příspěvekod multa62 » 01 úno 2018 21:59

Zdravím
reproduktory mám 5,1 ovšem na zvukovce mohu nastavit i 2,1 .Mám film v HD kvalitě . Spustím VLC player -rozšířená nastavení-zvuk.efekty-EQ-jakékoliv nastavení šíbrů pouze mění kmitočtovou charakteristiku ,bohužel né hlasitost hudby při akci .
Dále mohu zvolit prostorové efekty:šířka-wet-dry-damp -nevím sice co to znamená,ale také to nepomohlo(možná to nastavuji špatně).
Pokud použiji MPC HC player a s ním AC3 filter,tak tam se nabízí také spousta možností,bohužel jsem s ním nikdy nepracoval,takže vlastně nevím -co nastavovat.Poradíte někdo ???Potřebuji opravdu jenom ztišit hudbu při akčních scénách.Předem díky.
Win10-32bit; RAM-2x2+2x1GB-800 MHz-DDR2-CL5; CPU-AMD Athlon64-X2 Dual Core 6000+ 3.00 MHz;
AGP-AMD Radeon HD 7700 Series ; MB-Gigabyte GA-M720-US3 ; zdroj 500 W ;zvuk- Creative SB X-fi
Xtreme audio.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 32625
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: zvuk ve filmu

Příspěvekod petr22 » 01 úno 2018 22:24

To co chces je technicky neproveditelne.

Protoze tak jak to popisujes by to znamenalo, ze se ti meni hlasitost kanalu v prubehu prehravani,
coz je pomerne dost zvlastni.

Hudba pri akcnich scenach je soucasti jednotlivych kanalu, hlasitost je dana pri mixovani kanalu.

Aby byly hlasitejsi dialogy, je treba zvysit hlasitost centralniho reproduktoru.

Nicmene zvukova stopa je tak udelana schvalne - dialogy normalni hlasitost, akcni sceny
vyssi hlasitost.

cejny
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 678
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: zvuk ve filmu

Příspěvekod cejny » 01 úno 2018 23:21

Dit je to uplne normalni, je zvuk do kina, na 5.1, kdy se takto akcnejsi scenny projevi.

Ve stereu mam holt vyhodu, ze neresim x kanalu a beden. Akcni sceny si vychutnavam, ty bedny hraj uplne jinak jak puvodni genius v drevotrisce, ty byly na ekvalizer relativne hluche nebo s tim nestacilo pornout na cca 300Hz ekvalizerem max o cca 1db.

Ja zvedam o cca 1db 300Hz a 200Hz jen lehce, jinak to zacne bit neprijemne. Pak 400Hz taky lehce. Tohle je nastaveni na filmy. Na hudbu mam jine. Basy do toho netaham, to je dle nalady, prece jen to chce rozumne, 8p bedny dokazi bit dost agresinvi.
Pak 2x60w rms, se nezda, hraje to pekne, ale pak ti duni hlava, s tim ze to tak netocim, je to pak slyset nahore na zahrade, na ulici to same. Jak kdybi u nas na kulturaku vevnitr byla zabava. Nastesti dedina a rodinne domky.

Dalsi vec je sub, kterej to klidne kapku prehani.
Lenovo Thinkpad T430, 8 GB RAM, 160 GB SSD, LCD 1600x900, wifi AGN, Kubuntu
REPRO Yamaha HS8/Mackie CR5BT
DAC Audinst HUD-mx2

multa62
Level 1
Level 1
Příspěvky: 93
Registrován: únor 09
Bydliště: Havířov
Pohlaví: Muž

Re: zvuk ve filmu

Příspěvekod multa62 » 02 úno 2018 08:37

Samozřejmě ,že s Vámi oběma souhlasím,vypadá to na neřešitelný problém.Bohužel je to problém posledních let a tvůrci moderních filmů to takto dělají záměrně aby podtrhli akci.Nedávno jsem byl v kině na posledním dílu Star Wars a v akčních scénách se spustil takový kravál,že mne až zabolely uši a to mojí přátelé říkají,že jsem nahluchlý.Takže to samozřejmě nevyřešíme,ale nic se nemá přehánět.Mně šlo hlavně o to,aby mne sousedi nezačali nenávidět.
Doposud jsem to řešil tak,že jsem repra nechal 5,1 a zeslabil jsem na polovinu všechny přední,přesto jsem se bez ovladače zvuku neobešel,ale bylo to lepší.
Včera jsem do noci dělal pokusy s MPC-HC +AC3 filter a na indikátorech úrovní to vypadá ,že hudba i zvuk jsou svázány a není v našich možnostech s tím něco zásadního udělat.Samozřejmě na profi úrovni by to určitě šlo,ale takový SW bych asi nezaplatil.
Win10-32bit; RAM-2x2+2x1GB-800 MHz-DDR2-CL5; CPU-AMD Athlon64-X2 Dual Core 6000+ 3.00 MHz;
AGP-AMD Radeon HD 7700 Series ; MB-Gigabyte GA-M720-US3 ; zdroj 500 W ;zvuk- Creative SB X-fi
Xtreme audio.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 32625
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: zvuk ve filmu

Příspěvekod petr22 » 02 úno 2018 08:54


multa62
Level 1
Level 1
Příspěvky: 93
Registrován: únor 09
Bydliště: Havířov
Pohlaví: Muž

Re: zvuk ve filmu

Příspěvekod multa62 » 02 úno 2018 14:26

Děkuji moc
právě si to překládám a vypadá to,že by to mohlo fugovat.Takže vyzkouším a dám vědět.
Win10-32bit; RAM-2x2+2x1GB-800 MHz-DDR2-CL5; CPU-AMD Athlon64-X2 Dual Core 6000+ 3.00 MHz;
AGP-AMD Radeon HD 7700 Series ; MB-Gigabyte GA-M720-US3 ; zdroj 500 W ;zvuk- Creative SB X-fi
Xtreme audio.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • vypalování filmu
    od pztre » 07 zář 2017 17:02 » v Problémy s hardwarem
    97
    2547
    od pztre
    22 zář 2017 12:29
  • Hledám název filmu
    od Speed_dead » 31 říj 2017 14:58 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    2
    454
    od Speed_dead
    11 lis 2017 22:32
  • zamrznutí filmu v TV z flashky
    od Myskec » 27 říj 2017 15:43 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    0
    334
    od Myskec
    27 říj 2017 15:43
  • Koupim notebook/netbook na internet a prehravani filmu
    od cukee23 » 12 led 2018 04:47 » v K: Hardware
    0
    428
    od cukee23
    12 led 2018 04:47
  • Upload soukromých filmů na YouTube - je to legální?
    od kro.v » 01 říj 2017 22:34 » v Vše ostatní (inet)
    11
    768
    od kro.v
    01 říj 2017 23:53

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů