PC sestava kolem 72 000Kč, pro CAD (Cinema 4d a After Effects) Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

koubelka
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

PC sestava kolem 72 000Kč, pro CAD (Cinema 4d a After Effects)

Příspěvekod koubelka » 05 srp 2017 23:07

Dobrý den

pomáhám kámošovi postavit PC sestavu a tak jsem si řekl že si nechám poradit od lidí co se v tom pohybují častěji než já.

Účel pořízení sestavy:
    Především práce v programech:
  • Cinema 4D (v tomhle programu tak 75% času)
  • Adobe After Effects (a zbylých 25% času)
    Člověk pro kterého je ta sestava určena se živí jako grafik a tyhle dva programy jsou jeho denním chlebem.
    Dá se říct že kromě práce se na kompu nic dalšího dělat nebude - tedy sestava není a skoro jistě ani nikdy nebude (a to ani okrajově) zaměřena na hry.
Hlučnost:
    hlučnost nějak zásadně neřeším a je sice pravda že to nemusí řvát jak přejetý, ale jinak je to v podstatě jedno.
Finanční limit:
    Není to úplně superpevně daná hranice, ale v podstatě se dá mluvit o tom že cana by se měla pohybovat kolem 72 000Kč s DPH. Další navýšení pěněz musí mít opravdu svůj důvod ale i tak se dá říct že o moc více peněz není zrovna úplně k mání.
Operační systém:
    Nabízí se sice Windows 10 ale i po těch letech to prostě není ideální a pak především prostě ve Windows 7 (64bit) se prostě lépe dělá. Je mi jasný že ta podpora Windows 7 tady není nadosrmti, ale i tak chci jít do Windows 7 Ultimate 64bit CZ /Licenci mám/
Sestavení počítače:
    Buďto to nechám sestavit CZC.cz nebo se tady s někým domluvím - v tomhle ještě nemám úplně jasno :-)
Taktování:
    Spíše asi ne - respektive na prvním místě je stabilita celého kompu a s tím související bezproblémový chod a díky tomu že s taktováním nemáme moc zkušeností, tak to zatím nevypadá že by se uvažovalo o taktování.
Monitor:
    Monitory mám a tudíž není třeba řešit. Tedy hlavní monitor na práci má 32" a rozlišení kolem 2,5k a vedle toho mám pomocný 24" FullHD monitor.
Periferie:
    Není třeba vůbec řešit - všechny ostatní jako myš, klávesnice, repráky atd mám a není důvod se o to starat.

    SAMOTNÁ SESTAVA:
Komponenty na CZC:

Jednotlivé komponenty:

Základní deska:

Procesor:
    Intel Core i7-6850K
    - tenhle procesor jsem vybral jednoduše proto protože má podporu: PCI Express Lanes: 40, kdeže procesort Core i7-6800K má jen PCI Express Lanes: 28, a to by byl problém ve chvíli kdy budu chtít využít U.2 port k připojení NVMe storage maximální rychlostí, tedy PCIe 3.0 x4. Tak proto jsem vybral "40 lanes" i7-6850K
    (vycházím ze specifikace výrobce základní desky)

Chladič na procesor:
    Noctua NH-D15S
    -zvažoval jsem ještě použití chladiče Noctua NH-D15, ale protože se mi zdá že jeden větrák udělá tutově méně hluku než větráky dva a přitom průtok vzduchu a tedy i účinost zůstane téměř úplně stejná, tak nevidím proč použít dvou větrákový chladič...)

Pevný disk (pro systém a aplikace)

Grafická karta:
    Zotac GeForce GTX 1080 Ti Blower, 11GB GDDR5X
    -sestava není určeně pro hry, ale pro práci v programu Cinema 4D, takže grafického výkonu není nikdy dost. Jestli existuje nějaký důvod proč bych měl vybrat grafickou kartou osazenou čipem GeForce GTX 1080 Ti od jiného výrobce tak si rád nechám poradit.

Operační paměti:
    mám vybrané zatím tyto paměti:
    Kingston HyperX Predator 32GB (4x8GB) DDR4 3200 (cena: 8 811 Kč s DPH)
    ale zvažuji i tyhle:
    Kingston HyperX Fury Black 32GB (4x8GB) DDR4 2666 (cena: 7 250 Kč s DPH)
    -zde se chci zeptat někoho kdo tomu rozumí: Stojí nárůst taktu pamětí za ty prachy? Skutečně to vyžuji a nebo není tam nějaký jiný konflikt? (jako jestli to využije procesor atd..) Pořád nevím jestli koupit ty DDR4 na 3200Mhz nebo na 2666Mhz
    - Jináč Cinema 4D sice dokáže schroupat i více RAMMek než je 32GB, ale zase tak často se to nestává abych se do toho teď investovalo...v nejhorším případě bych dokoupil dalších 32GB, ale zatím to není na pořadu dne.
    - V rozdílech výrobců jednotlivých pamětí se moc nevyznám, takže jestli jsou k mání výkonnější operační paměti, tak se za radu zlobit nebudu.

Case:
    Fractal Design Define R5 Blackout Edition, černá
    -tahle bedna se zadavateli zakázky prostě líbí, tak doufám že je dobrá i co se týče průtoku vzduchu, uložení jednotlivých komponent atd... Kdyby s ní byl nějaký velký problém, tak v tomhle případě bych musel řešit vzhled nového kejsu, tak doufám že k bedně žádný výtky nebudou ;-)

Zdroj:
    Corsair RMx Series RM650x 650W
    - Dle svého laického odhadu hádám že by 650W mělo stačit, tak doufám že se nemýlím. Druhou grafiku neplánuji dokupovat, takže snad 650W by mělo stačit, nebo se pletu?

Pevný disk pro data:
    WD RE WD2004FBYZ - 2TB
    - Tady v tom případě jsem vybral jen spíše namátkou než nějakým dlouhým hledáním. Co se kapacity týče tak soudám že 2TB mi bude na data stačit.

Další pomocné chlazení:
    Noctua NF-S12A ULN
    -tyhle Noctuy bych nechal dát místo těch větráků co jsou v kejsu teď. Ze své staré sestavy vím že Noctua je tichá a v podstatě se mi nikdy nestalo že by začala po letech zlobit a to mi ke stačí bohatě stačí.

Poznámka: čekat na to až vyjde nějaký nový typ něčeho nebo tak něco, tak to opravdu nemůžu, protože co nejdřív už bydu potřebovat začít pracovat na nové mašině. Jinak ale jak můžete vidět nemám ve všem ještě úplně jasno a budu rád za radu i názor.

Děkuji.

PS: jestli jsem zapoměl ještě něco důležitého dopsat,tak se omouvám a zkusím to hned napravit.



Reklama
dom324
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2074
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: PC sestava kolem 72 000Kč, pro CAD (Cinema 4d a After Effects)

Příspěvekod dom324 » 05 srp 2017 23:33

Co takhle změna platformy na AM4 a Ryzen? Ryzen má taky 4 PCIe 3.0 linky vyhrazené pro M.2 SSD, má vyšší procesorový výkon a levnější desky. A narozdíl od X99 (která už teď má nástupce - X299 - takže do ní už nikdy nevyjdou nová CPU) do AM4 půjdou dát minimálně další dvě generace CPU.
Tu příšernou verzi GTX 1080 Ti vyhoď, neuchladí tu kartu a řinčí jak cirkulárka. Nejtišší GTX 1080 Ti je Asus Strix, potom Gaming X.
Fractal Design Define R5 je dobrá skříň.

koubelka
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: PC sestava kolem 72 000Kč, pro CAD (Cinema 4d a After Effects)

Příspěvekod koubelka » 06 srp 2017 01:50

Díky za postřehy

Samozřejmě jsem přemýšlel nad tím jestli zvolit AMD Ryzen 7 1800X nebo Intel Core i7-6850K, i jsem koukal na nějaké ty srovnávací testy, ale raději jsem se nakonec rozhodl že půjdu na jistotu skrze Intel. Jinak ty rozdíly v cenách a výkonech pro mě nejsou dostatečnou motivací k tomu abych začal věřit AMD - za pár let tomu může být klidně jinak, ale v současné chvíli ještě půjdu do Intelu. Jinak s tou paticí - X99 - máte pravdu, ale nakonec je i tohle jedno - jak to tak vidím tak stejně tahle sestava mi počítám že tak 3 až pět let musí vydžet. Takže až příště budu něco kupovat, tak to zase bude nová deska, počítám že novou a paticí a novým proceorem.

Jinak děkuji za zajímavou informaci ohledně grafické karty. To mě nenapadlo že jsou takové rozdíly v hluku...
Takže škrtám stvávající Zotac GeForce GTX 1080 Ti Blower, 11GB GDDR5X... a budu tedy raději vybírat mezi:
ASUS GeForce ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING, 11GB GDDR5X
a
MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X 11G, 11GB GDDR5X

Uživatelský avatar
Manoust
Level 3
Level 3
Příspěvky: 583
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: PC sestava kolem 72 000Kč, pro CAD (Cinema 4d a After Effects)

Příspěvekod Manoust » 06 srp 2017 02:30

Taky jsem rozhodne pro Ryzen. Ber Ryzen 7 1700, je uplne stejny cpu jako 1800x, jen ma o neco nizsi takty v zakladu a stoji o 2 litry min. Pretaktovani ti zabere chvili(otazka par kliknuti), na netu je spousta navodu. To HDD mi prijde teda zbytecne drahe na 2TB. Vzal bych neco jineho. Radime ti dobre, X99 nema smysl. + proc uz nevzit tento zdroj, je to jen o 150kc drazsi https://www.czc.cz/corsair-rmx-series-r ... 24/produkt

koubelka
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: PC sestava kolem 72 000Kč, pro CAD (Cinema 4d a After Effects)

Příspěvekod koubelka » 06 srp 2017 03:32

to Manoust:
Děkuji za názor, ale asi stejně zůstanu u Intelu - jak říkám cenový ani výkonový rozdíl není takový aby mě to přesvěčilo jít po letech k pro mě stále ještě né tak důvěrhodnému AMD u které mi přijde že začala vydávat drobet konkurence schopné procesory po mnoha letech tepreve až skoro letos. Navíc u mě tak u kolegy v práci i doma nám všechno běhá na Intelech a tak mám v sobě holt větší důvěru právě v proceosory této značky.

Co se týče WD RE WD2004FBYZ - 2TB tak i když píšu že jsem ho vybral namtátkou, tak to myslím tak že jsem ho vybral podle popisu výrobce ve kterém uvádí že je vyroben pro vysokou zátěž a spolehlivost - což samozřejmě nemám jak ověřit, ale je to pro mě natolik důležité kritérium že jsem si ho kůvli tomu vybral. Jestli myslíš že je to jen marketingový žvást a Westerny naopak chodí často na reklamace,tak klidně si nechám doporučit jiný disk u kterého mám větší pravděpodobnost delší životnosti.

Jinak koukám na ten o 100W výkonnější zdroj - tedy na Corsair RMx Series RM750x 750W a máš nejspíše pravdu v tom že rozdíl 150 Kč stojí za výměnu. Takže děkuji za připomínku.

Barendol
Level 3
Level 3
Příspěvky: 417
Registrován: září 15
Pohlaví: Muž

Re: PC sestava kolem 72 000Kč, pro CAD (Cinema 4d a After Effects)

Příspěvekod Barendol » 06 srp 2017 06:51

Také bych upustil od Windows 7 a přijal nové procesory. Důvod je prostý, i přes cokoliv, co Microsoft o Windows 7 slíbil, už je to zastaralý systém, ačkoliv přívětivější a přehlednější.

Proč Ryzen a ne Skylake-X je taky snadné na odpověď má více jader s dobrým výkonem (na jádro). Je asi pravda, že rozdíl ve výkonu skoro není, ale za pár let může být optimalizace úplně jinde, tedy Ryzen může výrazně vést.

"jak říkám cenový ani výkonový rozdíl není takový aby mě to přesvěčilo jít po letech k pro mě stále ještě né tak důvěrhodnému AMD u které mi přijde že začala vydávat drobet konkurence schopné procesory po mnoha letech tepreve až skoro letos." (koubelka)
To pro mě není argument. Je to jako říkat: Naší prezidenti nejsou ani nebyl dobří, tedy ani následující nemůže být dobrý. (Politiku sem tahat nechci, jedná se jen o příklad.)

K HDD, to které si vybral je určeno do velkých serverů, jelikož má funkci, která omezuje skládání vln vzniklých pohybem disků. Domnívám se, že by ti stačil obyčejný disk, například: https://www.czc.cz/seagate-barracuda-2tb/197468/produkt
Pokud nevidíš chybu, podívej se, co je správně, pak je najdeš. Čím seš zkušenější, tím víc chyb uvidíš.

koubelka
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: PC sestava kolem 72 000Kč, pro CAD (Cinema 4d a After Effects)

Příspěvekod koubelka » 06 srp 2017 11:25

Ok - ještě si to zda-li sestavu rozjet na AMD nebo na Intelu nechám projít hlavou.

Jinak co se týče toho jestli Windows 7 nebo Windows 10 - já nevím jak to máte vy, ale nikdy mi ovládání a celkové fungování Windows 10 nepřirostlo ani po letech práce na nich k srdci, na "sedmách" se mi prostě a jednoduše doslova pracuje lépe. Kámoš tohle má úplně stejně jako já.
Jediný důvod proč si tedy pořídit Windows 10 by bylo to že by na "desítkách" všechno běhalo nějak zázračně rychleji - a to se tedy (bohužel) neděje. Co do výkonu podávají při stejném železe v průměru Windows 7 i Windows 10 zcela identický výkon. Takže jediný argument který hovoří pro Windows 10 je fakt že jsou novější, a to je všechno. Takže co se týká praktického využití, tak v tom žádný přínos nevidím. Naopak - jak přesně uvádíš - Windows 7 jsou přívětivější a přehlednější, což mi přijde že je pro práci naopak dosti klíčové.

Co se týče Seagate BarraCuda - 2TB, tak není problém ho vyměnit - jestliže mi říkáš že je co do spolehlivosti na tom stejně jako ten WD RE WD2004FBYZ - 2TB, tak ok beru.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 31887
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: PC sestava kolem 72 000Kč, pro CAD (Cinema 4d a After Effects)

Příspěvekod petr22 » 06 srp 2017 11:39

Dalsi argument pro Windows 10 je ten, ze Windows 10 narozdil od Windows 7 podporuji Ryzen a Kaby Lake procesory.

Co se tyce pretaktovani - pretaktovani je poruseni zarucnich podminek. To se da pouzit u herniho PC, kde na nicem nezalezi. Ale uz ne u pracovniho nastroje, ktery musi byt spolehlivy.

Osobne bych poridil certifikovanou grafickou stanici s on site podporou, treba HP 4xx nebo 8xx.

Ona i podpora CADu se moc netvari kdyz ma resit problem s programem bezici na nejakem samo domo bastlu.

Uživatelský avatar
Manoust
Level 3
Level 3
Příspěvky: 583
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: PC sestava kolem 72 000Kč, pro CAD (Cinema 4d a After Effects)

Příspěvekod Manoust » 06 srp 2017 12:20

Ja teda nevim, ale mne rozdil 2tisic a lepsiho vykonu prijde dostatecna motivace jit do amd. K tomu, ze kdyz to pretaktuje, tak ztrati zaruku to je co zase za blbost ? Vyber W7 naprosto chapu, take ho pouzivam a budu pouzivat co nejdyl to pujde , 10 mi proste taky nesedi. K disku, bud vem levnejsi 2TB, treba jak postuje Barendol nebo uz treba 3 TB ( https://www.czc.cz/seagate-barracuda-3tb/197469/produkt).

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 31887
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: PC sestava kolem 72 000Kč, pro CAD (Cinema 4d a After Effects)

Příspěvekod petr22 » 06 srp 2017 13:34

Precti si zarucni podminky Intelu a AMD. U kazdeho procesoru mas v datasheetu presne specifikovany pracovni frekvence a napeti, na kterych ma byt provozovan. Pretaktovani i podtaktovanim je zjevnym porusenim zarucnich podminek.

To neni blbost, ale napriklad vysledek pravniho rozboru firmy (patri memu znamemu), ktera mela myslenku prodavat sestavy s pretaktovanym procesorem, ale upustila od toho po zjisteni, ze sama by poskytovala zaruku zakaznikovi, ale neplati by pro ni zaruka od vyrobce.

Co rika napr. AMD: DAMAGES CAUSED BY USE OF YOUR AMD PROCESSOR OUTSIDE OF OFFICIAL AMD SPECIFICATIONS OR OUTSIDE OF FACTORY SETTINGS ARE NOT COVERED UNDER ANY AMD PRODUCT WARRANTY AND MAY NOT BE COVERED BY YOUR BOARD OR SYSTEM MANUFACTURER’S WARRANTY.

Osobne bych nedoporucoval taktovat pocitac, ktery ma slouzit jako pracovni nastroj u ktereho je dulezita spohelivost - predstav si, ze mas udelat praci a misto toho se hadas s prodejcem jestli ma uznat zaruku. Ona i ta 30 denni doba na reklamaci muze dost vadit a jestli to bude kupovat firma, tak navic tech 30 dnu neplati.

Ja osobne bych vzal nejakou masinu od Dellu nebo HP, kde v naproste vetsine pripadu do druheho dne po nahlaseni prijede technik a problem vyresi primo u me.

http://www.hpmarket.cz/product.asp?ccod ... ni_stanice

koubelka
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: PC sestava kolem 72 000Kč, pro CAD (Cinema 4d a After Effects)

Příspěvekod koubelka » 06 srp 2017 13:42

to Petr22:
Windows 7 vs Windows 10:
    ta (ne)podpora nových řad (tedy v praxi především Intel Kaby Lake a AMD Ryzen) procesorů pod Windows 7 je sice čistě uměle vytvřený problém a díky tomu i relativně snadno řešitelný problém, ale uznávám že i tak přesto stále problém.
    Samozřejmě že tohle umělé tlačení zákazníka který je jinak velmi spokojený s Windows 7 do Windows 10 ze strany Microsoftu zcela chápu. Ono to pro Microsoft asi vážně není moc jednoduché snažit se natlačit své klienty do nového systému když jim naprosto vyhovuje ten starší a tak holt se musí volit i takovéto metody. Takže i když říkám že takovémuto počínání jsem (do jisté míry) schopen porozumět, tak přesto mě to pořád nijak nepřesvědčilo o kvalitách Windows 10.
    Jinak kdybych mohl říct že se mi po těch letech co tady Windows 10 máme na nich dělalo stejně pohodlně jako na Windows 7, tak přejdu rád a s chutí.
    Samozřejmě když by bylo nejhůř, tak si Windows 10 nainstaluji, to není problém, ale zatím mi skutečně nepřipadá že by to přinášelo nějaké skutečné výhody (nebo alespoň jednu výhodu)

Certifikované stanice vs doma postavená PC:
    Ani nevíš jak moc by mi usnadnilo život kdybych mohl říct že ve chvíli kdy člověk dělá na certifikovaný mašině (v našich končinách asi nejčastěji třeba na některé řad typu HP Zxxx), tak že budu mít jistotu že to bude zcela spolehlivé, stabilní a bez závad. Bohužel není tomu tak - já i kámoš děláme na různých certifikovaných kompech (v různých firmách a v na různých sestavách) od roku 2008 doteď a po těch proseděných desítkách tisíc hodin si troufnu říct že není ve výsledku žádný rozdíl jestli je mašina certifkovaná nebo ne. Bohužel... (a to se neděje jen u mě - kompy padají všem kdo na nich dělají bez rozdílu...)
    A co se týče toho že když máš zaplacený support, tak sice servisní technik přijde ale to neznamená že komp je tím okamžikm okamžitě zpravený, takže se taky hledá chyba, taky je problém když komp padá jen někdy a nedaří se přijít na to proč, čeká se na nové díly, atd... Takže jestli by se mě někdo zeptal na to jestli je rozdíl dělat na certifikované nebo necertifikované mašině tak musím říct že v tom rozdíl prostě není...

    A jinak Support u profi programů se nakonec tváří úplně stejně ať už jedeš na doma smontovaným kompu nebo ne... Pořád dokola je to to samé - posílají se výpisy z logu toho daného programu, řeší se verze ovladače ke grafice nebo aktualizace Windows nebo i pokažená aktualizace toho či onoho...

Taktování:
    O taktování zatím moc neuvažuji, to není téma které bych měl v plánu řešit.

to Manoust:
    U toho pevného disku pro data mi nejde až tak moc o cenu - je mi jedno jestli to bude stát o litr více či méně, jde mi o to jestli někdo ví jestli tyhle série pevných disků jsou spolehlivější než jiné - o to mi jde teď především.

Uživatelský avatar
Manoust
Level 3
Level 3
Příspěvky: 583
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: PC sestava kolem 72 000Kč, pro CAD (Cinema 4d a After Effects)

Příspěvekod Manoust » 06 srp 2017 13:50

petr22 píše:Precti si zarucni podminky Intelu a AMD. U kazdeho procesoru mas v datasheetu presne specifikovany pracovni frekvence a napeti, na kterych ma byt provozovan. Pretaktovani i podtaktovanim je zjevnym porusenim zarucnich podminek.

To neni blbost, ale napriklad vysledek pravniho rozboru firmy (patri memu znamemu), ktera mela myslenku prodavat sestavy s pretaktovanym procesorem, ale upustila od toho po zjisteni, ze sama by poskytovala zaruku zakaznikovi, ale neplati by pro ni zaruka od vyrobce.

Co rika napr. AMD: DAMAGES CAUSED BY USE OF YOUR AMD PROCESSOR OUTSIDE OF OFFICIAL AMD SPECIFICATIONS OR OUTSIDE OF FACTORY SETTINGS ARE NOT COVERED UNDER ANY AMD PRODUCT WARRANTY AND MAY NOT BE COVERED BY YOUR BOARD OR SYSTEM MANUFACTURER’S WARRANTY.

Osobne bych nedoporucoval taktovat pocitac, ktery ma slouzit jako pracovni nastroj u ktereho je dulezita spohelivost - predstav si, ze mas udelat praci a misto toho se hadas s prodejcem jestli ma uznat zaruku. Ona i ta 30 denni doba na reklamaci muze dost vadit a jestli to bude kupovat firma, tak navic tech 30 dnu neplati.

Ja osobne bych vzal nejakou masinu od Dellu nebo HP, kde v naproste vetsine pripadu do druheho dne po nahlaseni prijede technik a problem vyresi primo u me.

http://www.hpmarket.cz/product.asp?ccod ... ni_stanice

Tak proc prosimte existuji K procesory a proc treba amd laka na ryzeny tim, ze ma ji vsechny otevreny nasobic ? Samozrejme, pokud si tim taktovanim poskodi ten cpu, tak je jasne, ze na to se zaruka nevztahuje.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC sestava kolem 25 000Kč
    od Patrik P. » 25 zář 2017 20:03 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    437
    od Manoust
    26 zář 2017 00:17
  • PC sestava na 3D vizualice a CAD - 130 000 Kč
    od Komodoro » 29 lis 2017 17:01 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    295
    od Llag0
    29 lis 2017 18:34
  • PC sestava do 20 000kč. Bez OS.
    od sh4k4lik » 05 zář 2017 21:12 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    271
    od Donald64
    05 zář 2017 22:42
  • Herní sestava kolem 25k
    od Malakhov » 10 úno 2018 14:46 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    7
    412
    od Malakhov
    11 úno 2018 10:45
  • Sestava kolem 30K na práci
    od zezr » 01 kvě 2018 19:09 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    335
    od zezr
    03 kvě 2018 19:59

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 5 hostů