AMD+AMD sestava průběžně

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

honza1701
Level 2
Level 2
Příspěvky: 152
Registrován: leden 14
Pohlaví: Muž

AMD+AMD sestava průběžně

Příspěvekod honza1701 » 12 zář 2017 00:43

Zdravím borci, na začátek povím jaký mám PC (starý 3 roky a skládali jste mi ho tu vy)
Intel i3-4330
2x4 GB ram Corsair Vengeance
AMD RX 460 2 GB (tuto kartu mám jen 1rok a né 3 jako zbytek komponentů protože nVidia GTX 760 byla vadná padali mi ovladače atd. tak jsem koupil tuto levnou)
3 TB HDD (starý asi 6 měsíců)
a rozhodl jsem se že si koupím nový, ale jelikož teď nedisponuji tou hotovostí potřebnou na dobrý herní PC tak mi nezbývá než to skládat postupně.... proto objednám něco teď, něco za měsíc, a něco třeba za dva měsíce...
taktovat nic nehodlám takže nepotřebuju procesor na taktování, chtěl bych AMD procesor a AMD grafickou kartu protože mam negativní zkušenost s nvidií
počítač bych měl na hraní her a zatím mám představu takovou že by se jednalo o procesor Ryzen 5 1600 a grafickou kartu Radeon RX Vega 56 8G HBM2 (ta nejlevnější za těch 13,500 kč)
je to dobrá volba nebo mě opravíte ?
aktuálně bych si představoval investici cca 8 tisíc, za měsíc to bude třeba 10 tisíc a v listopadu třeba taky dalších 10 tisíc
HDD by se asi dal použít ten můj 3 TB, ale já si myslím že ho mám šíleně zavirovanej a nepomáhá ani formátování protože mi občas blbne a přesouvá pouze třeba 500kb/s... (dělal to i předešlej 1 TB HDD) takže si myslím že chyba není v tomhle 3TB harddisku ale možná v kabelu nějakém ?
takže i nový HDD....
kamarádka mi řekla že mám koupit i SSD na windows a že bude stačit 120GB....
co mám teda objednat teď ? bednu, základní desku, a ramky ? další měsíc třeba nějaký vámi doporučený procesor a při třetí objednávce už tu grafárnu ?

Dodatečně přidáno po 4 minutách 40 vteřinách:
Jo a ještě jsem zapomněl dopsat, že ten PC co jste mi tu skládali před 3 lety byl z CZC.CZ a byl 3x na reklamaci z toho poprvé hned po příjezdu byl u mě na otočku protože byly spálený ramky + vadná základní deska takže nešel ani zapnout, tudíž bych uvítal kdyby poradili jak dát dohromady listinu o tom, že nechci aby mi dávali vadné součástky a součástky které dostali od AMD zdarma/se slevou protože jsou chybně vyrobené, takže buď bych poprosil mi poradit s tou listinou a nebo jiný obchod použít, třeba mironet nebo já nevím co je dobrý



Reklama
Donald64
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1007
Registrován: říjen 16
Pohlaví: Muž

Re: AMD+AMD sestava průběžně

Příspěvekod Donald64 » 12 zář 2017 01:34

Napiš přesně jaké máš nyní komponenty a co si od upgradu slibuješ, jinak se nikam nepohneme.

S tou Vegou tě asi zklamu, ale ona je a nejspíš i bude nedostupná, jako všechny lepší grafické karty od AMD, kvůli těžařské mánii. Navíc jsou zatím jen hlučné Founders Edice a nějaké lepší provedení se zatím neobjevuje. K tomu všemu ty karty poměrně zklamaly jak herním výkonem, tak i cenou a spotřebou. Osobně bych v současné situaci o grafice od AMD ani neuvažoval a vzal Nvidii, třeba si u tebe napraví reputaci.

S tím HDD - budeš muset přesně říct, co ti to dělá a kdy. Pokud se jedná o obrovský počet malých souborů a přesouval bys je třeba na externí médium, tak to může dělat klidně pomalejší médium nebo USB.

Uživatelský avatar
Michael850
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8296
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: AMD+AMD sestava průběžně

Příspěvekod Michael850 » 12 zář 2017 05:33

Nevím, co kdo od Vegy zase čekal, pokud na další příchod Krista díky HYPU, tak to bude asi zklamaný vždy. Vega 56 bude stát okolo GTX 1070, ale výkon bude mít skoro jak GTX 1080. Spotřeba tam dost lítá v závislosti na frekvenci, takový sweetspot je kolem 200W navíc ji může ještě výrazně podvoltovat, takže výkon klesne a zvyší se výkon. Efektivita na úrovni Pascalu. A ještě nejsou aktivní všechny featury architektury, takže se výkon může ještě o kousek zlepšit než AMD doladí ovladače. Já jsem s ní teda spokojený, hezké osvěžení vyšší třídy.

honza1701
Level 2
Level 2
Příspěvky: 152
Registrován: leden 14
Pohlaví: Muž

Re: AMD+AMD sestava průběžně

Příspěvekod honza1701 » 12 zář 2017 10:35

mám přesně Intel(R) Core(TM) i3-4330 CPU @ 3.50GHz
Nainstalovaná paměť (RAM): 8,00 GB
64 bitový operační systém Windows 10 Pro (10.0, build 15063)
Procesor pro platformu x64
DirectX 12
AMD Radeon(TM) RX 460 Graphics Zobrazovací paměť (VRAM) 1996 MB
HDD už nepamatuju od jaký firmy mám, ptal jsi se co to dělá tak to zkusím popsat, například stahuju na steamu a v grafu mi to ukazuje rychlost disku například 100kb/s
nebo hraju world of tanks a ve správci úloh mam využití disku 99%
nebo něco stahuju třeba patch do wowka a mam využití 99% a složky se mi otvíraj třeba půl minuty
dále jsi se ptal co si od upgradu slibuju, slibuju si to že budu hrát jakékoliv hry na 1920x1080 minimalně při 60 FPS na ultra detaily, celkově chci do PC dát kolem 25 tisíc, ale nebráním se vyšší sumě klidně k těm 30 tisícům, tento měsíc ale utratím max 8, další měsíc zase nějakou částku a třetí měsíc zbytek.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 44 vteřinách:
nebo mi rychlost disku klesne na 0kb/s a pak jsou 2 varianty, buď se to rozjede za chvíli a nebo mi to napíše že mám poškozený disk a tím pádem se se hrou rozloučím protože stáhnout prostě nejde, jiná hra jde zase v pohodě a limituje mě jenom internet že ji disk zvládá, další jde zase třeba 400 kb/s v některých úsecích a další zase 0kb/s takže se s tou hrou loučím

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 27910
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: AMD+AMD sestava průběžně

Příspěvekod petr22 » 12 zář 2017 11:03

Nikdo ti nedava do pocitace schvalne vadne komponenty. Spis bych veril tomu ze mas v byte v elektricke siti prepeti (staci pouzit i lacina prodluzovacka nebo rozdvojka) ktere ma na svedomi spaleni te RAM a zakladni desky nez ze jsi to takhle dostal, CZC samozrejmne vsechny sestavene pocitace testuje, takze na 99,9% byl pocitac funkcni kdyz jsi ho dostal a odprasklo ho az zapojeni do el. site a zapnuti.

Ani AMD, ani Intel ani zadny jiny vyrobce NEPRODAVA vadne komponenty se slevou ! Vadne komponenty jsou vzdy likvidovany a nesmi opustit areal vyrobce.

V tuhle chvili mas ale proste a jednoduse vadny harddisk.

Na FHD a 60 fps s ultra detaily zapomen, zvlast kdyz chces investovat jen 8000 Kc mesicne - protoze nemuzes poridit dostatecne vykonnou grafickou kartu ktera stoji minimalne 13 tisic Kc (GTX 1070 nebo lepe 1080).

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26340
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: AMD+AMD sestava průběžně

Příspěvekod Martab » 12 zář 2017 11:09

Pokud nechceš kupovat u CZC tak za sebe doporučuji Alfu/TsBohemii, ale spíše bych to viděl jako problém někde v domácí síti, než že by ti dodali vyloženě nefunkční komponenty. Nehledě na to, že pokud si PC poskládáš sám, tak už jen podle obalu zjistíš zda se jedná o novou komponentu nebo použitou...

A že by AMD nebo kterýkoli jiný výrobce dodával obchodům komponentdy "zdarma", pod cenou, ale poškozené mi také nepřinde reálné, takovéto komponenty se do běžného prodeje ani nedostanou...

Dodatečně přidáno po 44 vteřinách:
Jinak v těch výpisech sestav mi chybí jedna z nejdůležitějších věcí, zdroj.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 4 vteřinách:
A ohledně nakupování "po částech", pokud to nebudeš hned dávat do PC přinde mi to jako na hlavu postavené, to si raději ty peníze ušetřit a pak to koupit jako celek. Minimálně už jen z toho důvodu že kdyby byl někde problém, tak máš 14 dnů na vrácení zboží...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

honza1701
Level 2
Level 2
Příspěvky: 152
Registrován: leden 14
Pohlaví: Muž

Re: AMD+AMD sestava průběžně

Příspěvekod honza1701 » 12 zář 2017 11:29

disk vadný není, dělal mi to i předešlý 1 TB harddisk naprosto to samé, tak jsem koupil 3 TB a taky to samé, takže problém by měl být v kabelu který spojuje HDD a základní desku, co se týče zdroje tak nevím jaký mám, je složený od vás takže to bude dobrý zdroj, nějaký bronze

Dodatečně přidáno po 2 minutách 11 vteřinách:
na UHD 60 FPS ultra detaily zapomínat nemusím protože jsem neřekl 8 měsíčně, řekl jsem že teď můžu 8, za měsíc taky nějakou částku a zbytek částky za 2 měsíce... to znamená třeba 8 a 8 a 14

Dodatečně přidáno po 4 minutách 26 vteřinách:
každopádně když je to nesmysl tak si teda našetřím těch cca 30 na PC.... nerad bych ale kupoval něco od nVidie protože já to chci opravdu používat ten PC, aktivně ho zapnout a zapnout i hru a hrát ji několik hodin. to moje předešlá GPU od nVidie nedokázala protože padali ovladače... (ano, zkoušel jsem asi 15 druhů ovladačů od starých po nejnovější, včetně reinstalace windowsů atd.)

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26340
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: AMD+AMD sestava průběžně

Příspěvekod Martab » 12 zář 2017 11:41

Takže se jedná o toto PC?
viewtopic.php?f=40&t=124875&start=36#p974835

Radeon RX Vega 56 8G HBM2 by byla dobrá grafika, jen má "pár problémů". První a nejvýznamnější je nulová dostupnost, ty grafiky jsou vyprodané a hned tak brzo asi nebudou, ale pokud se podaří sehnat, neviděl bych v ní problém. Další věcí je prozatím jen referenční chladič, ale pokud ti nevadí vyšší hlučnost, tak by to taky neměl být až tak velký problém.

Ohledně nákupu, tak ano, doporučuji to koupit až budeš mít všechny peníze, tak by to 3 měsíce leželi doma komponenty, záruka by běžela a ty bys z toho nic neměl... navíc za cca 3 měsíce tu bude Intel s novou generací CPU a možná to nějak pohne s cenama a možná už zde budou i ty RX 56 v nereferenčních verzích (ale vzhledem k těžařům je to asi až moc optimistický náhled...).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

honza1701
Level 2
Level 2
Příspěvky: 152
Registrován: leden 14
Pohlaví: Muž

Re: AMD+AMD sestava průběžně

Příspěvekod honza1701 » 12 zář 2017 11:50

jo jedná se o toto PC, ale grafárnu jsem koupil GTX 760 namísto té AMD 270X a taky mam i3-4330 namísto toho intelu 5
dobře tak vám napíšu cca v listopadu nebo nejpozději v prosinci.... budu chtít AMD/INTEL CPU + AMD grafárnu (nechci riskovat že budou padat ovladače jako u nvidie při hraní + občas i na ploše) a bude to PC do 30 tisíc, bez CD mechaniky, bez klávesnice bez myši a s monitorem (ale na ten dám rozpočet zvlášť), 30 bude čístě na PC a na monitor dalších 5
teď mě tak napadlo, že bych se tento měsíc rozšoupl a koupil PC za 15 bez grafické karty, a grafickou kartu bych koupil za měsíc.... pokud by teda ten PC fungoval na integrované kartě v procesoru

Dodatečně přidáno po 44 vteřinách:
nemo bych zapojil tu svoji rok starou AMD RX 460 2 GB.... je to sice low cost karta za nějakých 3500 kč ale neni až tak extra slabá.... hraju s ní battlefield 1 na high full HD se zhruba 50 FPS

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26340
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: AMD+AMD sestava průběžně

Příspěvekod Martab » 12 zář 2017 11:55

Na iGPU by nefungoval, protože AMD nemá iGPU v procesoru, ale šlo by to udělat tak, že v současném PC vyměníš desku, CPU a RAM (to by se do 15K vešlo) a zbytek bys nechal tak jak je teď. A pak bys dokoupil tu grafiku (jen bys ji musel objednat s předstihem a klidně pár měsíců si počkat než ji naskladní a než přinde na tebe řada...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

honza1701
Level 2
Level 2
Příspěvky: 152
Registrován: leden 14
Pohlaví: Muž

Re: AMD+AMD sestava průběžně

Příspěvekod honza1701 » 12 zář 2017 12:13

ten můj 3 letý zdroj by to utáhnul ?? a co se týče těch nových dílů tak si je nechci poškodit virusama, tudíž mě zajímá jestli se může virus schovat někam aby přežil formatovani HDD a nebo tu ta možnost není, tudiz po formatovani disku znicim absolutne vsechny viry

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26340
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: AMD+AMD sestava průběžně

Příspěvekod Martab » 12 zář 2017 12:46

Teoreticky by formát HDD přežít mohl, ale přinde mi to jako krajně nepravděpodobné v normálním domácím PC... Ten OCZ ZS Series 550W to prozatím utáhne, ale pro RX 56 bych jej asi vyměnil, ale to by záleželo na tom, jak vyjdou finance a buď by se to udělalo v této části, nebo až s grafikou.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • P: AMD Athlon II X4 640, 2GB DDR3, AMD 6870
    od Owner » 12 lis 2016 12:25 » v P: Hardware
    3
    442
    od Owner
    19 lis 2016 10:47
  • AMD Ryzen 7 1800X a Asus Crosshair VI Hero - návrat AMD
    od FlanK3r » 07 dub 2017 14:38 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    12
    5636
    od FlanK3r
    04 čer 2017 10:06
  • AMD Help
    od los_santos » 08 bře 2017 19:58 » v Taktování a další úpravy PC
    5
    415
    od FlanK3r
    10 bře 2017 09:57
  • Grafika AMD
    od Tom1221 » 20 říj 2016 15:43 » v Problémy s hardwarem
    0
    128
    od Tom1221
    20 říj 2016 15:43
  • AMD Criomson
    od TescoTaska » 03 úno 2017 09:45 » v Vše ostatní (sw)
    1
    181
    od matvija35
    03 úno 2017 11:42

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 8 hostů