Upgrade AM2

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Kimkong
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 102
Registrován: květen 14
Pohlaví: Nespecifikováno

Upgrade AM2

Příspěvekod Kimkong » 11 říj 2017 21:15

Dobrý večer,

současná grafická karta GIGABYTE GeForce GTX 750 Ti GV-N75TWF2OC-4GI
COU Athlon X2 250
deska ECS MCP61PM-GM
4 GB DDR2

Chtěl bych upgrade, při čemž bych zachoval HDD, skříň, asi zdroj a Právě garfickou kartu. Má takový upgrade na hry vůbec smysl, nebo je načase vyměnit komplet PC?



Reklama
Blood
Level 1
Level 1
Příspěvky: 81
Registrován: říjen 12
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Upgrade AM2

Příspěvekod Blood » 11 říj 2017 21:18

Dnes už nemá cenu upgradovat ani AM3, takže asi tak..
I'm still in love with .. Phenom II 955BE

Houmr23
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Upgrade AM2

Příspěvekod Houmr23 » 11 říj 2017 21:20

Grafika a HDD bych zachoval určo. Zdroj máš jakej? Bednu bych tomu možná dopřál, ale to je na tobě. Jinak DDR2 jsou už opravdu na odpis a i ten procesor. Takže jestli jseš na to finančně připravenej, tak s chutí do toho. :-P

Kimkong
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 102
Registrován: květen 14
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Upgrade AM2

Příspěvekod Kimkong » 11 říj 2017 21:36

Zdroj nevím, je to pro známeho z netu. Ale jaký adekvátní procesor k této gafice? Coffee Lake I5-8400, nebo Ryzen 5 1600x, aby to nebyl over kill a nestačil třeba I3-8100.

Houmr23
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Upgrade AM2

Příspěvekod Houmr23 » 11 říj 2017 21:43

Ta grafika je už taky docela šunka. Možná tak Ryzen 3.
Ryzen 5 a coffe lake je podle mě už trochu moc.

Uživatelský avatar
socirel
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2907
Registrován: září 14
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade AM2

Příspěvekod socirel » 11 říj 2017 21:51

Záleží na co se pc používá, jestli na činosti kde nezáleží na grafické kartě, ale je potřeba výkon cpu tak klidně můžeš vzít i procesor za 10000. Jestli je to hry, tak není adekvátní ani i3 ani Ryzen 3 protože ta grafika je slabá a bude hlavní brzdou.
Intel keby lake procesor vypadají dobře, ale jsou k nim dost drahé desky Z370 hlavně pokud má jít o low end nebo nižší mainstream, takže počkat na levnější desky nebo vzít Ryzen.

Uživatelský avatar
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11111
Registrován: září 06
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade AM2

Příspěvekod Marfy » 11 říj 2017 21:58

Jenom mírně poupravím kolegu v předchozím příspěvku. Měl na mysli asi procesory Coffee Lake.Ty jediné totiž pasují k chipsetu Z370.
Postavil bych to na Ryzenu R3.
https://www.czc.cz/amd-ryzen-3-1200/219 ... a8QAvD_BwE
A
https://www.czc.cz/msi-b350m-pro-vdh-am ... 57/produkt
A
https://www.czc.cz/kingston-hyperx-fury ... 62/produkt
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Gigabyte GTX 1060 WindForce 6GB,SSD Kingston,DDR IV 16GB,Seasonic G-450W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,MSI GTX 1060 Armor 3GB,SSD Transcend,DDR IV 16GB,Enermax Pro82+ 525W

Kimkong
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 102
Registrován: květen 14
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Upgrade AM2

Příspěvekod Kimkong » 11 říj 2017 22:44

Myslíte, že https://www.alza.cz/msi-nightblade-mib? ... slusenstvi je dobrý kup? Na CZC je o 5000 dražší. Cenový strop je kolem těch 25k ale sakum prdum i s OS a montáží

Uživatelský avatar
KingGustavo
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 714
Registrován: srpen 15
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade AM2

Příspěvekod KingGustavo » 11 říj 2017 22:45

Ryzen hodně profiluje z Dual-Chanlu doporučil bych vyměnit za 2x4GB
CPU:AMD Vishera FX-8350@4,7Ghz
GK:GIGABYTE HD 7850 WINDFORCE 2GB
MB:GIGABYTE GA-990FXA-D3 - AMD 990FX
RAM:Corsair Vengeance Black 16GB (2x8GB) DDR3 1866 CL9
PSU:Fortron AURUM 600W
HDD:WD Caviar Blue EX - 1TB SSD:KINGSTON HYPER X FURY 120GB
CASE:CoolerMaster Storm Scout (SGC-2000-KKN1-GP)

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28280
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade AM2

Příspěvekod petr22 » 11 říj 2017 22:53

Kdyz dva moduly, tak jedine 2x 8 GB.

4GB moduly nema smysl kupovat.

Houmr23
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Upgrade AM2

Příspěvekod Houmr23 » 11 říj 2017 23:26

Možná, že kdybys nekupoval už hotovou sestavu, tak by tě to vyšlo o dost levnějc.
https://www.czc.cz/191710,74749,197359, ... 82958/kody

Kdyžtak mě někdo opravte ;-)

Kimkong
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 102
Registrován: květen 14
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Upgrade AM2

Příspěvekod Kimkong » 11 říj 2017 23:58

V dnešní době se vyplatí ještě dávat Kaby Lake? Ryzen 1400 vypadá jako zajímavá volba s doporučenou sestavou zde uvedenou do 26k na foru. Nebo zkoušet vymýšlet něco s I5-8400?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • K: Chladič na AMD AM2
    od flowem » 16 čer 2017 11:34 » v K: Hardware
    0
    225
    od flowem
    16 čer 2017 11:34
  • Koupím základní desku socket AM2/DDR2
    od PARKR » 27 srp 2017 11:07 » v K: Hardware
    6
    289
    od PARKR
    31 srp 2017 20:20
  • Procesor AMD Phenom II X4 945 (socket AM2+/AM3)
    od KondomTom » 09 lis 2016 14:44 » v K: Hardware
    4
    409
    od petr22
    10 lis 2016 19:41
  • Upgrade
    od SEPPi » 07 pro 2016 10:48 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    16
    555
    od SEPPi
    07 pro 2016 18:06
  • upgrade?
    od Fosan » 23 srp 2017 14:21 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    8
    192
    od Michael850
    23 srp 2017 15:31

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot], CommonCrawl [Bot], donnyczech, martanius a 7 hostů