Jak zapojit repro 5.1, když nemám volný slot?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Edom
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 397
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Jak zapojit repro 5.1, když nemám volný slot?

Příspěvekod Edom » 12 říj 2017 10:06

Dobrý den,
potřeboval bych poradit s problémem, který mě momentálně trápí.
Rád bych si pořídil reproduktory https://reprosoustavy-reproduktory.heur ... ech-z-906/ .
Momentálně mám https://reprosoustavy-reproduktory.heur ... w-hf-6000/ a zvuk není úplně to pravé a nemají stand by režim, vypínají se natvrdo zezadu a pak se musí nastavovat..

Nyní je mám zapojené na 1 jack, protože nemůžu do PC dát zvukovou kartu s 5.1 .
Chtěl bych reproduktory zapojit na 3 jacky, aby zvuk byl pěkně prostorový. Ostatní konektory neznám, mám nějaké řešení jak repro zapojit, abych si užil maximální požitek ze zvuku?
Zasílám foto mého PC, dole není volný slot pro zvukovou kartu.
IMG_2306.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Váš průvodce na cestě k úspěchu
http://vasuspech.cz/

Reklama
Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2952
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit repro 5.1, když nemám volný slot?

Příspěvekod Speed_dead » 12 říj 2017 10:36

Co si pořídit si externí zvukovku? Není to sice ideální řešení, ale jiné řešení asi nebude. Z jednoho jacku se nikdy skutečný zvuk 5.1 nijak nedostane, jelikož je tam jen klasický stereo.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Edom
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 397
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak zapojit repro 5.1, když nemám volný slot?

Příspěvekod Edom » 12 říj 2017 10:44

Externí zvuková karta není zrovna řešení, které jsem si představoval. Kdyby nebyl problém s typem procesoru, koupil bych jen lepší základní desku a větší case. Musel bych ale měnit i procesor a to je už zbytečné, s výkonem PC jsem naprosto spokojen.
Všiml jsem si, že ten Logitech má nějaké digitální zapojení "čtverečky", např. moje nová TV to nemá, ale kamarád přes to měl napojenou konzoli na TV. (zvuk). Zezadu na základní desce to bohužel taky nemám, takže asi fakt nemám možnost to udělat.
Váš průvodce na cestě k úspěchu
http://vasuspech.cz/

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30175
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit repro 5.1, když nemám volný slot?

Příspěvekod petr22 » 12 říj 2017 10:51

Co ti brani pripojit na 3 jacky stavajici reproduktory ?

Maji 5.1 analogovy vstup.

Edom
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 397
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak zapojit repro 5.1, když nemám volný slot?

Příspěvekod Edom » 12 říj 2017 10:58

Nerozumím..
Na základní desce mám vzadu pouze Jack zelený 3,5mm na zvuk, pak mikrofon a ještě jeden. Geniusy mám momentálně připojen na jeden Jack (zelený), sice hrajou všechny reproduktory, ale ne prostorově (filmy efekty zprava, zleva, zezadu zepředu..).
Váš průvodce na cestě k úspěchu
http://vasuspech.cz/

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30175
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit repro 5.1, když nemám volný slot?

Příspěvekod petr22 » 12 říj 2017 11:01

Mel bys tam mit tri multifunkcni jacky. Jakou maji barvu muzes ignorovat.

Jsou to vstupy/vystupy podle toho co nastavis v ovladaci.

Kdyz do nich zapojis konektor, tak by se te to melo zeptat cos to prave pripojil.

Tzn staci zvolit jack cislo 1 levy a pravy predni, jack c 2 levy a pravy zadni, jack c 3 subwoofer a center.

Edom
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 397
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak zapojit repro 5.1, když nemám volný slot?

Příspěvekod Edom » 12 říj 2017 11:03

Já ale nemám na základní desce možnost připojit 3 hudební jacky. To bych jinak zapojil normálně, mám na Geniusech možnost mít výstup normálně na 3 jacky, nebo na jeden - používám na jeden protože v PC ani v TV nemám 3 jacky na prostorový zvuk. Proto řeším jiný způsob (např. mám ve sklepě zvukovou kartu od Geniusu na 5.1, ale když nemám slot na zapojení..)
Váš průvodce na cestě k úspěchu
http://vasuspech.cz/

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 30175
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit repro 5.1, když nemám volný slot?

Příspěvekod petr22 » 12 říj 2017 11:06

Ted si nejak protirecis:

"Na základní desce mám vzadu pouze Jack zelený 3,5mm na zvuk, pak mikrofon a ještě jeden."

"Já ale nemám na základní desce možnost připojit 3 hudební jacky"

Mas tam 3x jack ? Jestli ano, muzes do vsech trech pripojit 5.1 reproduktory.

Edom
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 397
Registrován: červenec 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak zapojit repro 5.1, když nemám volný slot?

Příspěvekod Edom » 12 říj 2017 11:12

To je opravdu možné?
Já myslel že to je vždy vstup POUZE pro mikrofon, na starém PC jsem měl základní desku s cca 5ti jacky - na mikrofon i prostorové repro. Takže někde si mám stáhnout SW od základní desky, kde budu předělávat mikrofon jako JACK na repro?
Váš průvodce na cestě k úspěchu
http://vasuspech.cz/

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2952
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit repro 5.1, když nemám volný slot?

Příspěvekod Speed_dead » 12 říj 2017 11:21

Je pravda, že se jacky dá u některých základovek dají přepínat.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Shadee
nováček
Příspěvky: 19
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit repro 5.1, když nemám volný slot?

Příspěvekod Shadee » 13 říj 2017 07:42

Petr22 má pravdu.
Také jsem to tak využíval, ale nezapomeň že např. Filmy v AVI kvalitě které mají cca (1.5Gb) ti nepojedu s prostorovým zvukem.
Jinak doporučuji externí Zvukovku.
Sám jednu využívám a jsem spokojený

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18893
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit repro 5.1, když nemám volný slot?

Příspěvekod X » 13 říj 2017 08:33

Ano, 3 kabely do Logitech Z906 stačí, je to přesně jak píše petr22, také to mám v manuálu k desce tak popsané, integrovaná zvukovka si to detekuje sama, sice dle manuálu není jedno jak se to připojí, ale stačí pročíst a porovnat barvy. Protože jsem ale chtěl těmto zatím nejlepším PC reproduktorům dopřát odpovídající kvalitu, koupil jsem nejlepší dosažitelnou Creative zvukovku (12 000 Kč) a také jsem se divil, že to nejlepší je externí - Creative SoundBlaster X7 Limited Edition:

Obrázek

Obrázek
http://lexixon.eu - osobní www, kde bude zanedlouho můj obsah + pokračování. Nyní v exkluzivním designu! Stačí napsat pouze: lexixon.eu


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • sluchátka herní a na volný poslech
    od tomheer » 03 črc 2017 23:15 » v Hry
    5
    291
    od Zakknot
    04 črc 2017 12:59
  • M.2 slot WIFI karta
    od Crelald » 17 led 2018 15:17 » v Sítě - hardware
    2
    196
    od Crelald
    17 led 2018 15:31
  • M.2 slot u Lenovo V110-17IKB?
    od Aja12 » 30 pro 2017 10:33 » v Vše ostatní (hw)
    3
    146
    od cejny
    30 pro 2017 14:33
  • WIN 10 - nemám wifi
    od maxovina » 08 črc 2017 19:26 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    11
    504
    od Pic
    08 črc 2017 23:53
  • ATI GPU problém-Nemám obraz
    od Ornádo » 04 kvě 2017 16:16 » v Problémy s hardwarem
    12
    396
    od Adys301
    04 kvě 2017 21:28

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 9 hostů