ethernet W10 Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5376
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: ethernet W10

Příspěvekod xbs » 08 led 2018 20:18

tak zkus přeinstalovat systém a uvidí se esli je to systémovej problém nebo něco jinýho...



Reklama
Zivan
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 665
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: ethernet W10

Příspěvekod Zivan » 08 led 2018 21:45

Opravdu si myslis, ze po tom co tady napsal je resenim to, ze zkusi preinstalovat PC? Pokud nema jine PC, tak sem nejakou dobu nebude psat...to zas jo :)

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5376
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: ethernet W10

Příspěvekod xbs » 08 led 2018 21:59

dyk sme se vlastně nic pořádně nedozvěděli, hlavně z prvního příspěvku že jinej komp se k netu připojil, takže gdyž zkusí přeinstal, určo tim nic nezkazí...

no a samozřejmě by sem moh dát ten výpis "ipconfing /all" dyš to prve zpackal...

každopádně ten komp nemá připojenej a stále sem píše, takže je to kluk šikovná a přeinstal woken zvládne ;)

svancik
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: ethernet W10

Příspěvekod svancik » 09 led 2018 20:13

Jsem rád za rady a výpis ipconfig /all jsem už dal opravený a píšu přes telefon... Zkouším reinstal ;)

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5376
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: ethernet W10

Příspěvekod xbs » 09 led 2018 20:28

paráda, ale ten výpis teda nigde nevidim... ale což, třeba už po přeinstalu nebude potřeba ;)

svancik
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: ethernet W10

Příspěvekod svancik » 09 led 2018 20:46

Popíšu to podrobněji na stolním kompu jsem se k netu připojoval vždy přes wifi ale jelikož potřebuji při práci stabilnější připojení tak jsem se chtěl připojit přes kabel jenže když ho zapojím tak se objeví pouze žlutý vykřičníček s diagnostikou ethernet nemá platnou konfiguraci IP tak jsem vzal PC a napijil jsem ho do jiného funkčního kabelu a výsledek stejný nemá platnou konfiguraci IP tak jsem vzal jiný komp a připojil ho na můj kabel (ke kterému chci připojit ten můj komp) abych zjistil jestli není nekde na něm chyba ale nexla internet normálně jel tak jsem na mém kompu změnil v protokolu IPv4 mojí IP a DNSku a v tu ránu mi to nepsalo neplstnou konfiguraci IP ale ať zkusím restart routeru ať zhasnou kontrolky a nechám aspoň 10 sekund vyplý to jsem udělal a stále to nejede a pořád hlásí ať restartuju router pak jsem zkusil resetovat mojí IP úplně příkazem winshock ale stále nefunguje tak jdem zkusil pingovat protokol IPv4 a protokol IPv6 to hodilo failed/že neodpovídá tak jsem zkusil pingnout router a stejný problém failed tak jsem sem hodil špatný screen ipconfig all pak jsem hodil screen pingování protokolů a routeru pak jsem přidal správný screen ipconfig /all pak screen z diagnostiky a screen ze správce zařízení rozkliknutého na síťovém kabelu a teď přeinstalovávám okna.

svancik
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: ethernet W10

Příspěvekod svancik » 09 led 2018 20:48

Pardon moje chyba ten výpis tu opravdu není přidávám :

svancik
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: ethernet W10

Příspěvekod svancik » 09 led 2018 20:52

Zde je výpis
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8868
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: ethernet W10

Příspěvekod zeus » 09 led 2018 23:17

169.x.x.x - nedostal adresu z DHCP, zkus ji zadat rucne, pripadne si pohraj s linkovou rychlosti (sniz ji).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

svancik
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: ethernet W10

Příspěvekod svancik » 10 led 2018 15:25

No mám to momentálně nastavené takhle netuším jak se mění rychlost snad byl bych rád za radu :) u té IP to mám o jedno vyšší než na druhém PC takže na druhém je 192.168.0.1 a brána je 192.168.0.1 A JÁ TO MÁM TAKHLE: IP 192.168.0.102 brána 192.168.0.2
Jo a na ostatních PC jsem zjistil že když tam je nastavené všechno automaticky tak jim to hodí masku podsítě 255.255.255.0 a skoro identickou IP liší se o 5 na jednou je komcovka .101 a na druhém.106 no ale já když si dám získávat všechno automaticky tak mi to hodí úplně nesmyslnou IP s koncovkou .145 a maskou podsítě 255.255.0.0 co tam jedno trojčíslí chybí na ostatních PC je podsíť 255.255.255.0 a na mém je 255.255.0.0 takže jsem si dal ručně IP a už mám tu masku podsítě stejnou
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

RIKI22
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3270
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: ethernet W10

Příspěvekod RIKI22 » 10 led 2018 15:29

Keď to necháš na sa auto ?

svancik
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: ethernet W10

Příspěvekod svancik » 10 led 2018 16:01

Nechápu... Když jsem dal získávat automaticky tak to hodilo úplně dívkou IP a masku podsítě taky jinou než mají jiné 2 PC u mě doma


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Power over ethernet
    od Blood » 11 říj 2017 16:30 » v Sítě - hardware
    1
    295
    od zeus
    11 říj 2017 20:51
  • Rozdvojení ethernet kabelu
    od Roverly » 13 úno 2018 11:39 » v Sítě - hardware
    9
    685
    od Roverly
    14 úno 2018 00:30
  • Zapojte kabel ethernet
    od tesinka » 20 zář 2017 17:14 » v Sítě - hardware
    7
    559
    od Luking
    20 zář 2017 21:26
  • PC a ethernet - podivné chování
    od kasy » 24 lis 2017 13:48 » v Problémy s hardwarem
    16
    557
    od SpaceExplo
    27 lis 2017 17:45
  • Nejde stahovat přes ethernet ze Steamu
    od ondrasimuss » 19 říj 2017 10:35 » v Internet a internetové prohlížeče
    5
    543
    od firstiik
    25 říj 2017 11:07

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Grander, Nut a 11 hostů