Plně funkční sestava? Dostačující zdroj?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

TomeX
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Plně funkční sestava? Dostačující zdroj?

Příspěvekod TomeX » 13 led 2018 16:10

Dobrý den,

Rád bych se Vás tu zeptal, zda-li je tato sestava:
https://www.czc.cz/223603,223635,167692 ... 87661/kody

Kompatibilní, jestli má dostačující zdroj na dané komponenty, a zda-li se komponenty vejdou do dané case.

Děkuji za veškeré odpovědi.
Naposledy upravil(a) TomeX dne 13 led 2018 16:17, celkem upraveno 1 x.



Reklama
Uživatelský avatar
majnak77
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 301
Registrován: leden 16
Pohlaví: Muž

Re: PLNĚ FUNKČNÍ SESTAVA? DOSTAČUJÍCÍ ZDROJ?

Příspěvekod majnak77 » 13 led 2018 16:15

Kde máš chladič??Když máš odemčený procesor??
CPU:Pentium G3258 @4.6Ghz 1.25V GPU:Gigabyte Geforce GT440,MB:Asrock Z87m OC Formula,RAM:Patriot Extreme RAM DDR3 1600Mhz

TomeX
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: PLNĚ FUNKČNÍ SESTAVA? DOSTAČUJÍCÍ ZDROJ?

Příspěvekod TomeX » 13 led 2018 16:18

// Sestava upravena,

S tímto chladičem by to šlo?
https://www.czc.cz/223603,223635,167692 ... 87661/kody

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4702
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: PLNĚ FUNKČNÍ SESTAVA? DOSTAČUJÍCÍ ZDROJ?

Příspěvekod xbs » 13 led 2018 16:28

dobrý no... zdroj hrůza, dej tam Corsair RM750x, RAMky pomalý, dej aspoň 3000Mhz GSkill RipjawsV, chladič nejmíň Fera 3, chybí ti tam SSD (třeba Adata SU800 nebo něco M.2) a řek bych i lepčí desku, s tou ale asi moc neporadim (třeba MSI Gaming Plus, Asrock Killer, MSI Tomahawk z těch levnějších, z dražších pak MSI Gaming Pro, Asus Prime-A)...

dom324
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2150
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: PLNĚ FUNKČNÍ SESTAVA? DOSTAČUJÍCÍ ZDROJ?

Příspěvekod dom324 » 13 led 2018 16:50

Přidávám se k xbs, ten zdroj je katastrofa, vezmi Corsair RMx - klidně můžeš vzít 650W variantu.
Skříň to samé - sestava za takové peníze, a dáš tam nejlevnějšího Zalmana na trhu...za mě Fractal Design Define S.

Uživatelský avatar
Fiba
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1388
Registrován: červenec 15
Pohlaví: Muž

Re: PLNĚ FUNKČNÍ SESTAVA? DOSTAČUJÍCÍ ZDROJ?

Příspěvekod Fiba » 13 led 2018 17:50

Katastrofa je celá sestava. Ne jen zdroj a case.
Grafika je s otřesným chladičem. To bych si vzal radši i5 8400 s nějakou lepší GTX 1070 a k tomu 16 GB ram a ne jen 8.
Ta deska je k tomu procesoru taky hrůza.

Prostě lidi se ženou za co nejvyššíma číslama, ale už šetří na základních věcech jako je zdroj, deska a case. Mluví se o tom všude furt dokola ale nikdy to nikdo nepochopí. :D

//
A ten chladič co jsi vybral je pro to CPU naprosto nedostačující.
CPU: Intel Core i7 7700K 4.8 GHz DELID, GPU: MSI GeForce GTX 980Ti 6GB 1426 MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB DDR4 3000 MHz, MB: Asus ROG Maximus VIII Hero, SSD: Intel SSD 540s 480GB, HDD: WD Black 1TB, PSU: Evga SuperNOVA 750 G2, Case: Corsair Carbide Series 400C

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4702
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: PLNĚ FUNKČNÍ SESTAVA? DOSTAČUJÍCÍ ZDROJ?

Příspěvekod xbs » 13 led 2018 18:05

ajo, těch 8 GB ram semsi ani nevšim, by mě nenapadlo že by tam dal tak málo, sem u teho viděl 2x a dál semse nedíval :D
ta grafika taky určitě s jinym chlazenim, ale natom teď nesejde, pač stejně těžko v blízký době něco sežene...

TomeX
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: PLNĚ FUNKČNÍ SESTAVA? DOSTAČUJÍCÍ ZDROJ?

Příspěvekod TomeX » 13 led 2018 18:13

Zdroj je nutností vyměnit?

Chtěl bych stávající PC pouze upgradovat, proto je zde case taková, jaká je... a to samé i se zdrojem.
RAMKY jsou v košíku 2x 2x4GB, ovšem na nasdíleném košíku jdou vidět pouze jednou.
Samozřejmě tedy 16 GB DDR4, takt 2133MHz, neboť už mám v PC 2x4GB DDR4 2133Mhz, tak aby se to nepletlo.

Na SSD kašlu, výkon ve hrách nezlepší... a to rychlejší načítání za to nestojí.

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4702
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: PLNĚ FUNKČNÍ SESTAVA? DOSTAČUJÍCÍ ZDROJ?

Příspěvekod xbs » 13 led 2018 18:34

to chtělo napsat hned na začátku co máš... jinak RAMkám se to plést nebude když tam budou s jinou frekvencí, ale ideálně kouknout do supprot-listu nebo holt zkusit a uvidíš... a ano, zdroj je nutností, nekvalitní a slabý...

Uživatelský avatar
Blitzkrieg
Level 3
Level 3
Příspěvky: 581
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: PLNĚ FUNKČNÍ SESTAVA? DOSTAČUJÍCÍ ZDROJ?

Příspěvekod Blitzkrieg » 13 led 2018 18:36

Katastrofálně sestaveno - napiš cenový limit a požadavky a doporučíme Ti něco lepšího.

TomeX píše: Na SSD kašlu, výkon ve hrách nezlepší... a to rychlejší načítání za to nestojí.


To muže říct pouze někdo, kdo se s SSD ještě nesetkal - ono to totiž není jen o rychlosti bootování, ale i o celkové odezvě systému. HDD a i7 8700K bude mít při každodenním používání pomalejší reakce než Kabylake Pentium s SSD... Kór když jsi si vybral 5 400 otáčkový plotnovký disk... :lol:

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4702
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: PLNĚ FUNKČNÍ SESTAVA? DOSTAČUJÍCÍ ZDROJ?

Příspěvekod xbs » 13 led 2018 18:58

tak zas proč mu to vymlouvat s takovymhle přístupem, ať si to udělá jak chce...

cukee23
Level 1
Level 1
Příspěvky: 90
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: PLNĚ FUNKČNÍ SESTAVA? DOSTAČUJÍCÍ ZDROJ?

Příspěvekod cukee23 » 13 led 2018 19:12

Fiba píše:Katastrofa je celá sestava. Ne jen zdroj a case.
Grafika je s otřesným chladičem. To bych si vzal radši i5 8400 s nějakou lepší GTX 1070 a k tomu 16 GB ram a ne jen 8.
Ta deska je k tomu procesoru taky hrůza.

Prostě lidi se ženou za co nejvyššíma číslama, ale už šetří na základních věcech jako je zdroj, deska a case. Mluví se o tom všude furt dokola ale nikdy to nikdo nepochopí. :D

//
A ten chladič co jsi vybral je pro to CPU naprosto nedostačující.


Lidi kteri tomu nerozumej a proto pisou sem na forum (jako ja) se logicky zenou za vetsima cislama, ptz ve vetsine pripadu stejne plati ze vyssi cislo rovna se vyssi vykon.. podle ceho by ste se ridili asi vy v pripade, ze by ste museli koupit neco v cem se absolutne nevyznate a presto to udelat musite??


Sent from my iPhone using Tapatalk


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Plně funkční LCD Monitor Asus VW222S
    od avalagne » 07 zář 2017 21:13 » v P: Hardware
    0
    360
    od avalagne
    07 zář 2017 21:13
  • Je zdroj dostačující?
    od Klax » 27 pro 2017 07:36 » v Taktování a další úpravy PC
    3
    447
    od Karrex
    05 led 2018 11:18
  • NT na filmy,net.. Bude dostačující do 15K nebo do 20K?
    od Los_Elfinos » 25 čer 2018 22:27 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    323
    od Los_Elfinos
    26 čer 2018 20:07
  • Bude PC funkční ?
    od dodoczyt » 21 lis 2017 20:49 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    148
    od Manoust
    21 lis 2017 21:05
  • D: funkční Radeon HD3850
    od xbs » 28 črc 2018 14:39 » v P: Hardware
    7
    446
    od xbs
    30 črc 2018 19:39

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 22 hostů