Plně funkční sestava? Dostačující zdroj?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team


Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 925
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: PLNĚ FUNKČNÍ SESTAVA? DOSTAČUJÍCÍ ZDROJ?

Příspěvekod xbs » 13 led 2018 19:25

cukee23 píše:Lidi kteri tomu nerozumej a proto pisou sem na forum (jako ja) se logicky zenou za vetsima cislama, ptz ve vetsine pripadu stejne plati ze vyssi cislo rovna se vyssi vykon.. podle ceho by ste se ridili asi vy v pripade, ze by ste museli koupit neco v cem se absolutne nevyznate a presto to udelat musite??

ale voto přece nejde že tomu nerozumí, nigdo se mu tu přece nevysmívá, spíš setu jedná o jeho přístup... podá to jako hotovou sestavu aniž bysme věděli, co z toho už má, taxe nemůže divit, že mu to tady sepsujou... navíc hned ví, že SSD je nanic a zbytečný zato utrácet, ale GK za 15k je fpoho - upřímně, pořizovat si komp bez SSD v 2k18 (a i několik let zpětně), je dost zpátečnický, pač jeto věc kerá zásadně zrychlí systém (víc než jiný zásahy) i na kancelářský konfiguraci, natožpak na takovymhle silnym stroji...


@TomeX: napiš co míníš hrát a na jaký detaily, případně další využití kompu, ať se ví jakym směrem s apgrejdem směřovat..

dom324
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1710
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: PLNĚ FUNKČNÍ SESTAVA? DOSTAČUJÍCÍ ZDROJ?

Příspěvekod dom324 » 13 led 2018 19:54

Konečně se někam dostáváme.
Nechápu, proč chceš měnit i desku? Vždyť do té desky dáš i i7 7700K, to je snad Coffee Lake nutností? Nebál bych se i5 7400 (budget friendly, netaktovací deska), nebo kdyby jsi sehnal i7 6700/7700 za dobrou cenu, tak bych šel do nich.
Zdroj to chce nutně lepší - Seasonic Focus Plus Gold 550W
Ten disk, co jsi tu dal, už máš koupený resp. je součástí současné sestavy?
Grafika by se možná vlezla i GTX 1070.

cukee23
Level 1
Level 1
Příspěvky: 83
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: PLNĚ FUNKČNÍ SESTAVA? DOSTAČUJÍCÍ ZDROJ?

Příspěvekod cukee23 » 13 led 2018 20:08

Ok, pochopil jsem to asi jinak, nez to bylo myslene.. Jen chci jeste podotknout, ze jsem si objednaval ve ctvrtek gk, ktera nebyla skladem a doby dodani bylo napsane “neznama”. A presto mi jeste vcera dosel mail, ze gk mi dodaji do konce ledna, coz je neco malo vic nez 2 tydny, takze situace neni VUBEC tak dramaticka, jak ji tu nekteri lidi popisuji..


Sent from my iPhone using Tapatalk

TomeX
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: PLNĚ FUNKČNÍ SESTAVA? DOSTAČUJÍCÍ ZDROJ?

Příspěvekod TomeX » 13 led 2018 23:21

PUBG, ultra detaily, kvůli tvorbě krátkých cinematických videí...

Hry jako GTA V, Rust, Dying Light následně budou hračka.
Photoshop, Adobe After Effects...

Případně tento upgrade ze stávající sestavy: https://www.czc.cz/223603,223635,167692 ... 92505/kody

Uživatelský avatar
Fiba
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1333
Registrován: červenec 15
Pohlaví: Muž

Re: PLNĚ FUNKČNÍ SESTAVA? DOSTAČUJÍCÍ ZDROJ?

Příspěvekod Fiba » 13 led 2018 23:28

GTA s 8GB ram nebude moc hračka.
Po hodině hraní si vezme klidně 10-12 GB.
CPU: Intel Core i7 7700K 4.8 GHz DELID, GPU: MSI GeForce GTX 980Ti 6GB 1426 MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB DDR4 3000 MHz, MB: Asus ROG Maximus VIII Hero, SSD: Intel SSD 540s 480GB, HDD: WD Black 1TB, PSU: Evga SuperNOVA 750 G2, Case: Corsair Carbide Series 400C

Uživatelský avatar
Michael850
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8904
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: PLNĚ FUNKČNÍ SESTAVA? DOSTAČUJÍCÍ ZDROJ?

Příspěvekod Michael850 » 13 led 2018 23:38

Deska je nedostatečná pro taktování. Možná na i3 8350K ještě dobré, ale pro i5 8600K to už chce spíš něco lepšího. A SPC Spartan je taky slabota dej tam aspoň Feru nebo Freezer.

TomeX
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: PLNĚ FUNKČNÍ SESTAVA? DOSTAČUJÍCÍ ZDROJ?

Příspěvekod TomeX » 14 led 2018 00:16

Fibo,

Upgrade znamená + dalších 8 GB RAM, celkově tedy 16 GB RAM.

nations112
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 805
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: PLNĚ FUNKČNÍ SESTAVA? DOSTAČUJÍCÍ ZDROJ?

Příspěvekod nations112 » 14 led 2018 00:47

Můžu vědět, proč někteří zdejší diskutující (kteří ještě absolutně neovládají češtinu, pokud teda netrolí - v což doufám) mu do takové sestavy cpou zdroje 600W+, když ta sestava i po přetaktování sežere sotva 400? Neříkám, že Enermax je buhví jaká značka, ale tuhle zátěž by měl zrovna tenhle model zvládnout.

Taktéž o taktování taky nemluvil. Má tam pouze 8600K, protože aktuálně na trhu nic použitelnějšího není. Takže vermomocí cpát do toho lepší desku a chladič za tisícovku je poněkud úlet.


Osobně bych tedy navýšil velikost RAM alespoň na těch 16GB, takže dokoupit dalších 8GB a hlavně koupil SSD na systém, bez toho dneska pracovat je vražda... :-)

A kdyby jsi chtěl ještě víc ušetřit, tak vyměnit tvou stávající I3jku za bazarovou I7 čku, která se dnes dá sehnat při troše štěstí za rozumné peníze. Odpadne ti nutnost kupovat novou drahou základovku, vyměníš jen CPU, dodáš RAM a SSD a vyměníš grafiku.

Uživatelský avatar
Michael850
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8904
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: PLNĚ FUNKČNÍ SESTAVA? DOSTAČUJÍCÍ ZDROJ?

Příspěvekod Michael850 » 14 led 2018 09:02

"Můžu vědět, proč někteří zdejší diskutující (kteří ještě absolutně neovládají češtinu, pokud teda netrolí - v což doufám) mu do takové sestavy cpou zdroje 600W+, když ta sestava i po přetaktování sežere sotva 400? Neříkám, že Enermax je buhví jaká značka, ale tuhle zátěž by měl zrovna tenhle model zvládnout. "
Enermax už není co býval. Corsair RMx dobře vychází cenově a 650W verze se oproti 550W liší jen o pár stovek. A na co že 650W? Tak třeba na to, že pak vydrží déle v pasivním režimu...

"Taktéž o taktování taky nemluvil. Má tam pouze 8600K, protože aktuálně na trhu nic použitelnějšího není. Takže vermomocí cpát do toho lepší desku a chladič za tisícovku je poněkud úlet."
Úlet mi přijde spíš to, kupovat tak drahý procesor a pak stejně ani vůbec nevyužít jeho potenciál. Pokud nechce taktovat, tak by se vzal Ryzen 1600 a né že když není i5 8400, plácnu tam i5 8600K... A nemusí taktovat přece hned, může třeba až mu nebude stačit výkon a bude se mu to pak už najednou hodit. Pak už za to bude rád, že si k tomu kdysi zbytečně nezavřel cestu.
//edit: Tedy Ryzen bude dobré přetaktovat taky, ale není třeba k tomu dokupovat drahou desku a snad mi nikdo nechce tvrdit, že neumí posunout posuvníkem směrem doprava... Taktovat se mu dnes prostě vyplatí a nevidím důvod, proč se tomu zbytečně vyhýbat, už to není zas tak složité jako tehda.
Ještě by byla možnost vzít tu i3 8350K, ale ta už proti Ryzen 1600 jen těžko obstojí. Možná v pár hrách s nějakým pravěkým enginem, který neumí pořádně škálovat ani s víc jak 2 jádry, tak tam by i3 8350K mohla excelovat, ale jinak v každé modernější hře bude Ryzen úplně jinde.

dom324
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1710
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: PLNĚ FUNKČNÍ SESTAVA? DOSTAČUJÍCÍ ZDROJ?

Příspěvekod dom324 » 14 led 2018 10:22

Enermax kdysi dělal kvalitní zdroje, ale dneska je to odpad. 650W verzi proto, protože Corsair RMx má záruku 10 let, tudíž má potenciál vydržet několik sestav - v budoucnu se rozhodne osadit žravou GPU + přetaktovat CPU a 550W zdroj by už byl celkem na hraně. Navíc jak říká Michael, 650W verze udrží déle pasivní chod a je jen o trochu dražší než 550W.
Klidně ale může vzít levnější Seasonic Focus Plus Gold.
Já se přikláním k upgradu na bazar i7, měnit desku kvůli Coffee Lake je blbost...

TomeX
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: Plně funkční sestava? Dostačující zdroj?

Příspěvekod TomeX » 14 led 2018 11:41

Takže zdroj bych tedy pro tenhle upgrade: https://www.czc.cz/223603,223635,167692 ... 09495/kody
Mohl nechat? V budoucnu bych kdyžtak koupil lepší...

Také jsem tedy vyměnil ten chladič pro CPU, je už dostačující?

A i7 z bazaru... Vůbec, nechce se mi kupovat cokoliv, co je bazarové...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Plně funkční LCD Monitor Asus VW222S
    od avalagne » 07 zář 2017 21:13 » v P: Hardware
    0
    284
    od avalagne
    07 zář 2017 21:13
  • Je zdroj dostačující?
    od Klax » 27 pro 2017 07:36 » v Taktování a další úpravy PC
    3
    256
    od Karrex
    05 led 2018 11:18
  • Nenačítání videí, nevyužívání plné rychlosti
    od rara01 » 06 bře 2017 22:40 » v Internet a internetové prohlížeče
    3
    586
    od rara01
    10 bře 2017 17:28
  • nejde plne zasunout graficka karta
    od Daretz » 05 srp 2017 19:31 » v Vše ostatní (hw)
    4
    306
    od Daretz
    06 srp 2017 10:46
  • 5.1 audio plně nefunkční, i když test říká jinak
    od simonbim » 28 úno 2017 11:00 » v Problémy s hardwarem
    4
    317
    od simonbim
    28 úno 2017 15:26

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], DotNetDotCom.org [Bot], Edyy, Pajus, Seznam Screenshot [Bot], Yahoo [Bot] a 8 hostů