Výměna komponentů Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4774
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Výměna komponentů

Příspěvekod xbs » 20 dub 2018 21:41

do tej osmipinové vpravo, vono tě to ani jinak nepustí dyš se podíváš na tvary těch otvorů... tovíže to shoří pokud to poleješ benzínem a zapálíš :D



Reklama
dom324
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2158
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Výměna komponentů

Příspěvekod dom324 » 20 dub 2018 21:42

6 pin konektor je udělaný tak, že do 8 pin samice jde zasunout pouze jedním způsobem https://goo.gl/images/MHMfSS
Neshoří. 2x 6pin jsou více než dost, ta jedna země navíc udělá malý rozdíl.

Dodatečně přidáno po 39 vteřinách:
Edit: xbs mě předběhl :-)

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4774
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Výměna komponentů

Příspěvekod xbs » 20 dub 2018 21:44

jinak vpravo myšleno při položenej grafice větrákama hore...

dajk
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Výměna komponentů

Příspěvekod dajk » 22 dub 2018 08:39

Odzkoušeno, nejde to, zapojil i prohodil a po každém vypnuti i zapnuti PC, se hned na obrazovce objeví hláška o vypnuti a připojení napajeciho kabelu. " Please power down and connect the PCIe power cable for this graphics card "

Takže bud redukce nebo nový zdroj?

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 32633
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Výměna komponentů

Příspěvekod petr22 » 22 dub 2018 09:04

Nechci delat kverulanta, ale prave podle toho schematu https://goo.gl/images/MHMfSS je videt proc to nemuze fungovat.

dajk
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Výměna komponentů

Příspěvekod dajk » 22 dub 2018 09:11

Takže nový zdroj, ktery bude mít do PCIe 8 a 6pin...

https://www.czc.cz/seasonic-focus-plus- ... 41/produkt

dom324
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2158
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Výměna komponentů

Příspěvekod dom324 » 22 dub 2018 10:18

Může to fungovat naprosto bez problému. Sense B je tam jen kvůli tomu, aby karta poznala jestli je zapojený 6 pin nebo 8 pin. Skoro všechny karty jsou dělané tak, že když karta detekuje 6 pin omezí spotřebu na x wattů. Bohužel máš kartu, která bez 8 pinu nepojede. Na internetu je spousta návodů jak kartu donutit myslet si, že Sense B je zapojený a tak kartu rozchodit.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 32633
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Výměna komponentů

Příspěvekod petr22 » 22 dub 2018 10:25

Muze to fungovat naprosto bez problemu, ale s jinou kartou nebo s jinym zdrojem :-)

To je jak radio Jerevan - je to pravda, ale......

Ty skoro vsechny karty jsou take delane tak, ze jsem zatim narazil pouze na ty, ktere ten sense B vyzadujji.

dajk
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Výměna komponentů

Příspěvekod dajk » 24 dub 2018 19:30

Sem rád, že se tu najdou fajn lidi kteří pomůžou i takový lamě jako sem já :smile: díkes..
A proto ještě žádám o radu ohledně RAM, pač mi každý it expert říká něco jiného...takže dosud mám jednu 4 a jednu 2gb ram, chci 8Gb celkově, tak se ptám, jestli bude nejrozumější přikoupit jednu 4gb se stejnýmy parametry jako ta puvodní, nebo se nezbavovat té 2gb a dodat do dualu další 2gb, radši ještě přikládám info z pc o RAM co tam mám osazené.

Jinak tedy informuji o mém upgradu, podle některých samozřejmě zbytečném, vzhledem k procákua stáří...ale i tak 8)
Deska stejná GIGABYTE 970A-DS3P
AMD Vishera FX-8350
Corsair RMx Series RM550x 550W

a k tomu z druhé ruky Noctua NH-U12S SE-AM4
MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4774
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Výměna komponentů

Příspěvekod xbs » 24 dub 2018 19:39

zbavil bych se 2GB modulu, pořídil 4GB ideálně se stejnejma parametrama a dal je do dual-channelu...

casperdeluxe
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 312
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Výměna komponentů

Příspěvekod casperdeluxe » 24 dub 2018 19:51

https://www.czc.cz/premiumcord-redukce- ... 87/produkt
někde jsem videl i 8pin ze dvou molexu

dajk
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Výměna komponentů

Příspěvekod dajk » 24 dub 2018 20:03

Taky sem na tu redukci koukal, ale vubec nevim jestli by se to rozeběhlo, když to bylo zapojené i bez redukce a nic...a přeci jenom, momentálně má 460Wattovej zdroj a vzhledem k tomu, že vybranej procesor si veme 125w a grafika zrovna taky nebude brát málo, tak ho nebudu zatěžovat a koupm si rovnou modularní....teda aspon sem dospěl k takovému závěru :D


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výměna komponentů v pc
    od czech.lion » 28 led 2018 08:30 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    23
    844
    od czech.lion
    03 úno 2018 13:50
  • Výměna HDD za SSD vs. výměna CPU
    od petr.sadek » 12 kvě 2018 08:58 » v Taktování a další úpravy PC
    15
    555
    od petr.sadek
    12 kvě 2018 11:11
  • Cena komponentů
    od volvo1971 » 13 čer 2018 18:29 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    260
    od volvo1971
    13 čer 2018 20:20
  • Hodnota komponentů
    od Misadcz » 15 čer 2018 08:13 » v P: Hardware
    2
    377
    od Misadcz
    15 čer 2018 08:49
  • Kompatibilita komponentů
    od hynkoma1 » 11 říj 2017 19:26 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    8
    456
    od Manoust
    12 říj 2017 01:00

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Yummy a 18 hostů