Ryzen 2700x - jake RAM?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Uživatelský avatar
beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4404
Registrován: únor 13
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 2700x - jake RAM?

Příspěvekod beather » 16 kvě 2018 15:58

Turion píše:To tě teda lituju že dokážeš takto reagovat, když ti někdo radí vyzkoušet přetaktování a označíš to za blbost, tak fakt nechám tohle téma těm kdo hrají PUBG a vědí o FPS víc:). Gudlak s tvým časem. Snad ti ho čas u PUBG s více FPS vynahradí.


myslis, ze kdyby ty moje pameti sly neslozitym zpusobem pretaktovat, tak bych vubec zakladal toto tema? Proto jsem chtel koupit lepsi, ktere bych na vetsi frekvenci dostal bez pouziti nejakych hlubsich zkusenosti a zasahu.. Jednoduse je pres 2933 nedostanu, restartuje se system...


Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
Senior Specialized polévač květin v ESETu

Rozcestník mých článků

Reklama
Turion
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1872
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 2700x - jake RAM?

Příspěvekod Turion » 16 kvě 2018 16:57

No to jsi měl napsat hned, že jsi to zkoušel a ne jen XMP profil. Kolik se ti pohybují FPS při jakém nastavení jsi stejně nenapsal, jestli tam nemáš jinou chybu, kdyby bylo třeba kolem 50, tak by se hledal jinej problém. Věřím YT kde to lítá zhruba 75-125FPS.
Když jde XMP na 3000, tak ručně půjde nastavit téměř jistě na 3200. Má to ovšem háček, že to nepůjde jednoduše, ale musí se odhalit na čem to vázne, jelikož jsou dvě věci a to řadič a modul a který z nich to kácí. Když koupíš lepší RAM a bude to váznout na řadiči, tak skončíš tam kde teď. Zkoušel jsi třeba ruční napětí RAM1.4V-1.45V při tom pokusu o zvýšení frekvence? Tím se třeba přijde na to, jestli to vázne na ramkách nebo na řadiči. Samozřejmě je to jen ten nejjednodušší test, kde nejsou potřeba znalosti. Ryzen s ramkama přetaktovává i „Infinity Fabric“ na přenos dat, takže je tam slušná reakce výkonu na přetaktování RAM a proto se vyplatí si s tím pohrát. Samozřejmě ten ryzen máš možnost ručně přetočit na 3.9-4GHz což taky nevím, jestli jsi zkoušel a kolik FPS ti to případně navýšilo. 2700X by ti sice pár FPS (10) přidalo, ale na této desce nefunguje Precision Boost 2, takže už kvůli tomu bych to tam necpal a našel maximum této sestavy tak jak je. Pokud by ti ani 90-140FPS po vyladění nestačilo, tak pak bych uvažoval o upgradu. Teda já ne(já hraju co mi HW dovolí), ale být tebou, když víš jak FPS fungujou:).
Takže po takovým týdnu nebo 14 dnech testování a nastavování VCCXX bys mohl přijít s tím, že ti ramky běží na 3200+ a zen na 4G a FPS máš o 15-20 vyšší. Bonus: grafika se dá taky přetaktovat. Výsledek celkem 30FPS+.

Donald64
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1764
Registrován: říjen 16
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 2700x - jake RAM?

Příspěvekod Donald64 » 16 kvě 2018 17:13

Nefungují náhodou XFR 2 a Precison boost 2 i na B350? Myslím, že tato vylepšení jsou přímo v CPU a s deskou to nemá nic společného.

b.m
Level 1
Level 1
Příspěvky: 96
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 2700x - jake RAM?

Příspěvekod b.m » 16 kvě 2018 17:18

Donald64: co jsem četl, tak to tak je

Karl8
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 131
Registrován: únor 18
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 2700x - jake RAM?

Příspěvekod Karl8 » 16 kvě 2018 17:35

ja sem teda četl na týhle stránce https://www.bit-tech.net/reviews/tech/c ... -review/1/

"Poor old B350 and lower chipsets will not support XFR 2 or Precision Boost Overdrive, and as you'll see in the graphs later on, this will likely mean it's not worth upgrading to 2nd Gen Ryzen CPUs with anything other than an X370 or newer chipset."

b.m
Level 1
Level 1
Příspěvky: 96
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 2700x - jake RAM?

Příspěvekod b.m » 16 kvě 2018 18:08

Pochybuju, že to zkoušeli :lol: , testovací sestavu maj jenom s X470.

Nevim, kde jsem to četl původně.

Tady o tom má týpek video: https://www.youtube.com/watch?v=cKgC2tWcvvc

A: https://www.hardocp.com/news/2018/04/20 ... therboards

"AMD Confirms Precision Boost 2 on X370 Motherboards", takže asi neni důvod, proč ne na b350.

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4732
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 2700x - jake RAM?

Příspěvekod xbs » 16 kvě 2018 18:10

na DDWorld zas píšou, že XFR2 funguje jen na X470 deskách (o PBO se nezmiňujou s konkrétnim čipsetem):

"Pokud budete mít opravdu výkonný chladič, tak AMD vylepšilo XFR technologii na XFR2 (funguje jen u X470 desek), kdy procesor může na všech jádrech i překročit standardní takty, což sice navýší spotřebu, ale i výkon a pokud to prostě dokážete uchladit, tak budete mít lepší výkon než se základním chlazením. Funguje na všech jádrech/vláknech a opět dynamicky v závislosti na vytížení."

http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/p ... echny.html

b.m
Level 1
Level 1
Příspěvky: 96
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 2700x - jake RAM?

Příspěvekod b.m » 16 kvě 2018 18:34

Zkoušeli to nebo jenom píšou? :lol:

https://www.overclock3d.net/news/cpu_ma ... erboards/1

Další případ, kdy se R5 2600x chová stejně jak na x470 tak na x370.

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4732
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 2700x - jake RAM?

Příspěvekod xbs » 16 kvě 2018 18:38

i gdyby to bylo jak píšeš, taxe tu stejně řeší B350 deska, takže otázka, esli by to tak fachčilo i na ní...

b.m
Level 1
Level 1
Příspěvky: 96
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 2700x - jake RAM?

Příspěvekod b.m » 16 kvě 2018 18:47

Tak týpek ve videu, co jsem posílal dřív, testoval b350 vs x470. Takže to vypadá spíš tak, jak píše Donald, že je fuk, jestli to dáš do 3xx desky nebo 4xx desky, páč je to v procesoru.

Turion
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1872
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 2700x - jake RAM?

Příspěvekod Turion » 16 kvě 2018 18:53

Ježiš Mojžíš na tom videu je jasný rozdíl. Koukejte na FPS celou dobu je výkon zhruba o 2% vyšší na X470. https://youtu.be/cKgC2tWcvvc?t=216

b.m
Level 1
Level 1
Příspěvky: 96
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 2700x - jake RAM?

Příspěvekod b.m » 16 kvě 2018 22:39

Turion: To máš recht no :lol: . Ale to nemusí znamenat, že na 3xx nefunguje xfr 2 a precision boost 2.

U toho druhýho videa je zas vidět, že s x470 to dostává vyšší napětí a má o chlup vyšší frekvence.

Dost možný, že to je díky precision boost overdrive, což už jde třeba jenom s 4xx.

https://www.kitguru.net/wp-content/uplo ... -PB2-1.jpg

Takže ok, se 4xx to bude mít vyšší výkon, o chlup :lol: .
Naposledy upravil(a) b.m dne 16 kvě 2018 23:09, celkem upraveno 1 x.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Recenze AMD Ryzen 7 2700X - co přinesl refresh úspěšného osmijádra?
    od Adys301 » 19 dub 2018 08:32 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    8740
    od FlanK3r
    20 dub 2018 01:05
  • Jak výkonnostně vyladit Ryzen 7 2700X/2600X jiným způsobem
    od FlanK3r » 19 črc 2018 14:37 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    3977
    od Ltb
    20 črc 2018 15:54
  • Problem SSD 850 EVO a X470 Asrock Taichi, Ryzen 2700x
    od Billy » 22 kvě 2018 22:21 » v Problémy s hardwarem
    15
    1438
    od FlanK3r
    09 črc 2018 16:51
  • Ryzen 5 + RAM
    od divad1992 » 07 úno 2018 15:29 » v Vše ostatní (hw)
    6
    390
    od xbs
    07 úno 2018 16:52
  • RAM pro Ryzen
    od Sigyam » 04 pro 2017 19:15 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    14
    713
    od BackPa
    15 úno 2018 21:24

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 15 hostů