Zasekává se internet-proč?

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Hraba
Level 2
Level 2
Příspěvky: 196
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Zasekává se internet-proč?

Příspěvekod Hraba » 11 říj 2017 17:06

Dobrý den. Mám WIN 10, Firefox, stolní počítač. Internet mi jde kabelem do krabičky(K) a z té krabičky kabelem do Routru TP-LINK-TL-WR841N a z routru kabelem do počítače. Občas ( asi tak 2x denně ) se mi stává, že mi najednou nejde internet - objeví se dole na liště žlutý trojúhelník. Mám síť Ethernet. Když odpojím od sítě 230V tu krabičku(K)-asi na 1 minutu, pak znovu zapojím, tak mi pak zase internet jde. Proč mi pak zase internet jde? A proč mi internet " vypadává "?

Když jsem dal poradce při potížích-opravit Windows Update atd., tak mi to psalo, že windows nemůže komunikovat s DNS.

Také jsem se dočetl na stránkách internetu, že je možné změnit DNS. Dostal jsem se ke stránce - viz příloha.

Na té stránce jsem dole změnil - použít následující adresy serverů DNS a doplnil tabulku : Přednostní DNS 8.8.8.8

Alternativní DNS : 8.8.4.4

Počítač jsem pak restartoval, ale nic to nepomohlo.

Měnil jsem i 208.67.222.222 nebo 208.67.220.220( alternativní )

217.31.204.130 nebo 193.29.206.206( alternativní ). Zase to nepomohlo.

Možná byla chyba v tom, že jsem nechal : získat IP adresu ze serveru DHCP automaticky.

Jenomže kdybych dal : použít následující IP adresu,

tak tam jsou další řádky : IP adresa, Maska podsítě a výchozí brána.

A do toho jsem se nepouštěl, protože jsem jen mírně pokročilý uživatel a také se mohlo stát, že by mi už internet nešel ani tak jak chodí nyní a musel by přijít nějaký odborník, který by mi počítač-internet - zase zprovoznil.

Také zde mám v sešitě napsáno, že moje IP v 4 : 192.168.0.101

a servery DNS IP v 4 : 172.18.1.2 a 212.158.128.2

Také by mě zajímalo-kdyby se měnilo správně DNS, zda by se náhodou nemuselo měnit i něco v nastavení routru.

Chtěl jsem i vyřadit routr z okruhu počítače tak, aby šel internet přímo do počítače, ale bez routru mi internet nejde vůbec. Ai by se muselo někde v nastavení něco změnit-nějaká adresa. Nerozumím tomu, tak nevím co a jak.

Děkuji za případné rady či nápady.




IP4--vlastnosti.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
zeus
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8368
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Zasekává se internet-proč?

Příspěvekod zeus » 11 říj 2017 20:46

Krabicka K bude PoE pro zarizeni poskytovatele, jejim odpojenim ho vypnes - proto ti internet pak jde.
K vynechani routeru je potreba opsat si cisla z weboveho rozhrani TP-Linku a zadat je do tech policek na obrazku.
ITCrowd ma v podpisu pekne navody.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

RIKI22
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1996
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Zasekává se internet-proč?

Příspěvekod RIKI22 » 11 říj 2017 20:52

Možno prišiel čas ,vymeniť ten TP-Link.

Hraba
Level 2
Level 2
Příspěvky: 196
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zasekává se internet-proč?

Příspěvekod Hraba » 12 říj 2017 13:58

Krabička K - odpojím od sítě na chvíli, pak zase zapnu a internet jde. Z odpovědi jsem nepochopil, proč tomu tak je. V odpovědi se píše : odpojenim ho vypnes - proto ti internet pak jde. To právě tak není, protože při odpojení K právě internet nejde. Krabička K je opravdu od poskytovatele.
Píšeš : K vynechani routeru je potreba opsat si cisla z weboveho rozhrani TP-Linku . To mi ale nic neříká, jsem jen uživatel, potřeboval bych blíže návod, kdo tato čísla hledat.
Píšeš : ITCrowd ma v podpisu pekne navody. To mi vůbec nepomohlo, potřeboval bych spíše nějaký konkrétní odkaz na toto. Dal jsem do vyhledávače ITCrowd a k ničemu s návodem na můj problém jsem nedošel.
Kdybys byl tak hodný a napsal mi k tomuto mému problému něco konkrétněji, co bych mohl udělat, děkuji za případné rady.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13363
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zasekává se internet-proč?

Příspěvekod ITCrowd » 12 říj 2017 15:01

Takže - návod na disgnostiku sítě v mém podpisu. PEČLIVĚ PROTUDUJ!
Bude mě zajímat:
- výpis ipconfig /all ve funkčním i nefunkčním stavu
- screen WAN nastavení TP-linku
- screen pingplotter ve funkčním i nefunkčním stavu. Herní server můžeš nahradit např. www.seznam.cz
- ping na tp-link v případě výpadku.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

zeus
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8368
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Zasekává se internet-proč?

Příspěvekod zeus » 12 říj 2017 15:08

ITCrowd se ti ozval, tak jen doplnim krabicku K - to ona prijima internet a jen ho pak predava do tveho TP-linku. Kdyz ji odpojis od napajeni, musi se po zapnuti pripojit k internetu znovu a proto to (vetsinou) jde. Ostatne kdybys volal k poskytovateli, bude to prvni vec, kterou te necha udelat.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Hraba
Level 2
Level 2
Příspěvky: 196
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zasekává se internet-proč?

Příspěvekod Hraba » 12 říj 2017 22:56

ITCrowd píše:Takže - návod na disgnostiku sítě v mém podpisu. PEČLIVĚ PROTUDUJ!
Bude mě zajímat:
- výpis ipconfig /all ve funkčním i nefunkčním stavu
- screen WAN nastavení TP-linku
- screen pingplotter ve funkčním i nefunkčním stavu. Herní server můžeš nahradit např. http://www.seznam.cz
- ping na tp-link v případě výpadku.

************************
návod na disgnostiku sítě v mém podpisu. PEČLIVĚ PROTUDUJ!-------nevím jak ten návod hledat, tak nemůžu nic studovat.

Funkční stav ve všem zde zkopírování :

Microsoft Windows [Version 10.0.15063]
(c) 2017 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena.

C:\Users\Doma> ipconfig /all

Windows IP Configuration

*****************

Microsoft Windows [Version 10.0.15063]
(c) 2017 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena.

*********
screen WAN nastavení TP-linku -- nevím jak mám udělat

**********************************

ping na tp-link v případě výpadku.[/quote] --- nevím jak mám udělat

*********************************


C:\Users\Doma> pingplotter
'pingplotter' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

C:\Users\Doma>

****************************

Host Name . . . . . . . . . . . . : Hraba
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : Yes
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Síť Ethernet:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 74-D4-35-95-0B-00
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::8cff:bdf3:986d:b803%2(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.101(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : čtvrtek 12. října 2017 17:11:44
Lease Expires . . . . . . . . . . : pátek 13. října 2017 0:11:48
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 259314741
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1B-C9-EC-BC-74-D4-35-95-0B-00
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 172.18.1.2
212.158.128.2
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:9d38:6ab8:38a4:297c:aa30:f50a(Preferred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::38a4:297c:aa30:f50a%12(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . : ::
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 352321536
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1B-C9-EC-BC-74-D4-35-95-0B-00
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13363
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zasekává se internet-proč?

Příspěvekod ITCrowd » 13 říj 2017 10:01

No, je vidět, že jsi studoval opravdu "pečlivě".
ping na bránu - viz. bod č.4. Ve tvém případě je IP adresa brány 192.168.0.1
pingplotter musíš stáhnout a nainstalovat, odkaz na stažení je za bodem 5. Nikde v návodu není ani omylem, že bych tam někde psal příkaz pingplotter do příkazové řádky.
Výpisy v případě výpadku uděláš jednoduše - prostě je uděláš v okamžiku, kdy nastane výpadek.
Screen WAN tp-linku - vejdeš do administrace, Network a WAN. Viz obrázek.
WANtplink.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Hraba
Level 2
Level 2
Příspěvky: 196
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zasekává se internet-proč?

Příspěvekod Hraba » 13 říj 2017 15:29

WAN Connection Type.docx
Zdravím, už tě více chválím za podrobnější návod, ale ještě to není ono, abych vše jasně pochopil co mám kde napsat či dělat.

Ten název pingplotter - nikde nebylo, že to mám stáhnout, tak mě napadlo, že to také napíší do příkazového řádku, když je na začátku ping.

ping na bránu - viz. bod č.4 - nevím kde hledat bod č.4

pingplotter musíš stáhnout a nainstalovat, odkaz na stažení je za bodem 5 - to nevím, kde mám ten odkaz najít, když nevím kde jsou ty různé body ( č.4, č.5 a asi také budou i bod č.1,2 )

Screen WAN tp-linku - vejdeš do administrace, Network a WAN. Viz obrázek. -- to je přesně návod pro mne.

návod na disgnostiku sítě v mém podpisu. PEČLIVĚ PROTUDUJ!-------nevím jak ten návod hledat, tak nemůžu nic studovat. ---

--- dosud jsem na toto nedostal odpověď a zajímalo by mě to.

Jinak díky za trpělivost se mnou, ale já potřebuji opravdu polopatismus.

Dodatečně přidáno po 4 minutách 47 vteřinách:
WAN Connection Type:Dynymic IP



IP Address: 192.168.1.101
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.1.1




MTU Size (in bytes): (The default is 1500, do not change unless necessary.)


Use These DNS Servers

Primary DNS: 192.168.1.1

Secondary DNS: 0.0.0.0 (Optional)


Host Name: TL-WR841N


Get IP with Unicast DHCP (It is usually not required.)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13363
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zasekává se internet-proč?

Příspěvekod ITCrowd » 13 říj 2017 16:52

Tak aby bylo jasno - předpokládá se, že kdo žádá o pomoc, má alespoň minimální počítačovou gramotnost. Dále je nutno porozumět psanému textu. Ony body jsou čísla odstavců:
body.png


Dále se předpokládá, že tazatel přesně splní to, co odpovídající napíše. Když napíšu "PEČLIVĚ PROSTUDUJ!", tak to znamená, že ho minimálně pořádně pročteš. Což jsi neudělal. Návod je přitom napsán tak, že se dle něj umí (a řídí) i tazatelky, což je hodné obdivu.
Screen vytvoříš tak, že stiskneš klávesu "Print Screen" spustíš malování, screen tam vložíš, upravíš (např. ořízneš), uložíš. Výsledný obrázek pak vložíš sem jako přílohu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Hraba
Level 2
Level 2
Příspěvky: 196
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zasekává se internet-proč?

Příspěvekod Hraba » 13 říj 2017 17:13

WAN.jpg
IP4--vlastnosti.jpg
DHCP.jpg


Microsoft Windows [Version 10.0.15063]
(c) 2017 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena.

C:UsersDoma>ping192.168.1.1
'ping192.168.1.1' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

C:UsersDoma>ping 192.168.1.1

Pinging 192.168.1.1 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1ms TTL=63
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1ms TTL=63
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1ms TTL=63
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1ms TTL=63

Ping statistics for 192.168.1.1:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 1ms, Average = 1ms

C:UsersDoma>

Dodatečně přidáno po 1 minutě 42 vteřinách:
Nakonec jsem pochopil, že si mám prostudovat ty barevné odkazy
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Dodatečně přidáno po 4 minutách 2 vteřinách:
Microsoft Windows [Version 10.0.15063]
(c) 2017 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena.

C:UsersDoma>ping192.168.1.1
'ping192.168.1.1' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

C:UsersDoma>ping 192.168.1.1

Pinging 192.168.1.1 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1ms TTL=63
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1ms TTL=63
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1ms TTL=63
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1ms TTL=63

Ping statistics for 192.168.1.1:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 1ms, Average = 1ms

C:UsersDoma>ping seznam.cz

Pinging seznam.cz [77.75.77.53] with 32 bytes of data:
Reply from 77.75.77.53: bytes=32 time=11ms TTL=242
Reply from 77.75.77.53: bytes=32 time=9ms TTL=242
Reply from 77.75.77.53: bytes=32 time=9ms TTL=242
Reply from 77.75.77.53: bytes=32 time=9ms TTL=242

Ping statistics for 77.75.77.53:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 9ms, Maximum = 11ms, Average = 9ms

C:UsersDoma>

Dodatečně přidáno po 7 minutách 39 vteřinách:
Microsoft Windows [Version 10.0.15063]
(c) 2017 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena.

C:UsersDoma>ping 192.168.0.1

Pinging 192.168.0.1 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=64

Ping statistics for 192.168.0.1:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 1ms, Average = 0ms

C:UsersDoma>

Dodatečně přidáno po 24 minutách 15 vteřinách:
Ty body - chápal jsem, že to jou čísla odstavců, jen doposud jsem ty odstavce nikde předtím nenašel.

minimálně pořádně pročteš. Což jsi neudělal. Návod ... dosud stejně nevím, který návod to je.

Dá se z těch mých hodnot nyní nějak usoudit, proč se mi internet zasekává ?

Nepomohlo by v tabulce pro IP v 4 zrušit automaticky a do těch řádků vepsat konkrétní čísla dle mého routru ?

A pak dole přiřadit nějaké DNS ?

Já myslím, že se již lehce zlepšuji s tvým návodem, díky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13363
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zasekává se internet-proč?

Příspěvekod ITCrowd » 13 říj 2017 18:24

Jak máš zapojenu síť? Náčrtek, ve kterém uvedeš veškerá zařízení.
Jaký typ připojení máš? (kabel, wifi, dsl).
Nelíbí se mi, že tam máš 192.168.0.0, přitom na tplinku máš 192.168.1.0. Pokud máš v síti dva routery za sebou, případně vedle sebe, může to způsobovat problémy.
Proto ten náčrtek.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Počítač se zasekává
    od Zlo » 01 pro 2017 13:44 » v Problémy s hardwarem
    1
    83
    od petr22
    01 pro 2017 13:46
  • torrent protokol zasekává PC
    od TomGuma » 24 dub 2017 20:32 » v Internet a internetové prohlížeče
    2
    278
    od TomGuma
    25 dub 2017 05:40
  • PC se každé 2-3 sekundy zasekává
    od Gracous » 06 kvě 2017 12:10 » v Problémy s hardwarem
    21
    545
    od Gracous
    08 kvě 2017 13:31
  • redukcia HDMI - VGA / nová myš sa zasekáva
    od DJAdam » 08 kvě 2017 11:21 » v Vše ostatní (hw)
    15
    574
    od DJAdam
    09 kvě 2017 18:56
  • Internet jde pomalu a blikaji kontrolky Wi-Fi a Internet
    od Amut » 19 úno 2017 20:49 » v Problémy s hardwarem
    14
    657
    od X
    25 úno 2017 22:14

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti