Problém s internetem

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

zirovnicky.marek
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Problém s internetem

Příspěvekod zirovnicky.marek » 04 pro 2017 22:24

Dobrý den , předem se omlouvám za nespisovnost či nevzdělanost co se týče mého problém. Už pár hodin mi nejde internet s tím , že mi počítač hlásí ,že kabel není připojen (viz. fotka). Ujistil jsem se ,že je připojen a klikl jsem na další krok v okně "diagnostika sítě". Tak mi to napsalo ,že je adaptér připojení k místní síti zakázaný( viz. fotka). O tom jsem se už taky ujistil v ovládacích panelech ,že zakázaný není. Ale furt mi to píše a já si s tím nevím rady. Myslíte ,že by to mohlo být poškozeným kabelem ? Bude ho potřeba vyměnit ? Díky předem za pomoc.
M. Žirovnický
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1118
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém s internetem

Příspěvekod Microsheep » 04 pro 2017 22:25

Dej screenshot ze správců zařízení se síťovými adaptéry.
Oboje síťovky co máš na screenshotu jsou virtuální.. žádná fyzická..
Ryzen 5 1400 | MSI B350M GAMING PRO | MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT | 2x8GB Corsair
Media Creation Tool | Crystal disk Info | Ninite | NirLaucher

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 29007
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s internetem

Příspěvekod petr22 » 04 pro 2017 22:30

Tvuj hlavni problem spociva v tom, ze ani jeden ze zobrazenych adapteru neni tva sitova karta, do ktere je ten kabel pripojen.

Nekde tam musi byt adapter "pripojeni k mistni siti" bez dvojky, ktery je bud zakazany, nebo nefunkcni.

zirovnicky.marek
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: Problém s internetem

Příspěvekod zirovnicky.marek » 04 pro 2017 22:37

petr22 píše:Tvuj hlavni problem spociva v tom, ze ani jeden ze zobrazenych adapteru neni tva sitova karta, do ktere je ten kabel pripojen.

Nekde tam musi byt adapter "pripojeni k mistni siti" bez dvojky, ktery je bud zakazany, nebo nefunkcni.

A existuje metoda jak to připojení povolit , když se mi neukazuje ? Před pár hodinama jsem to tam ještě viděl. Zkoušel jsem resetovat modem a vypojit , zapojit netovy kabel a už jsem to tam neuviděl.

Dodatečně přidáno po 40 vteřinách:
Výstřižek.JPG
Microsheep píše:Dej screenshot ze správců zařízení se síťovými adaptéry.
Oboje síťovky co máš na screenshotu jsou virtuální.. žádná fyzická..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 29007
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s internetem

Příspěvekod petr22 » 04 pro 2017 22:39

Proto chceme ten screenshot ze spravce zarizeni, jestli je tam sitova karta videt.

zirovnicky.marek
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: Problém s internetem

Příspěvekod zirovnicky.marek » 04 pro 2017 22:43

petr22 píše:Proto chceme ten screenshot ze spravce zarizeni, jestli je tam sitova karta videt.

Tohle by mělo být ono . Pokud ne , tak mě prosím opravte a popř. poradte kde se ty karty najdou
Výstřižek.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 29007
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s internetem

Příspěvekod petr22 » 04 pro 2017 22:51

Obykle se najde presne tam co ted - neni.

1. vyzkouset live distribuci Linuxu, jestli tam karta bude fungoat
2. podivat se do BIOSu, jestli neni zakazana

Pokud nepujde ani v linuxu ani neni zakazana - tak bohuzel, umrela sitova karta. A nemusi byt sama,
muze to byt znamka ze odejde cela zakladni deska.

zirovnicky.marek
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: Problém s internetem

Příspěvekod zirovnicky.marek » 04 pro 2017 23:09

petr22 píše:Obykle se najde presne tam co ted - neni.

1. vyzkouset live distribuci Linuxu, jestli tam karta bude fungoat
2. podivat se do BIOSu, jestli neni zakazana

Pokud nepujde ani v linuxu ani neni zakazana - tak bohuzel, umrela sitova karta. A nemusi byt sama,
muze to byt znamka ze odejde cela zakladni deska.

Potřebuju se zeptat , jestli v tom BOISu bude zakázaná ta karta , tak kde jí přesně hledat.
A co se týče te live distribuce linuxu , tak s tim nemam žádne zkušenosti , mohl byste mi poradit , prosím

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13388
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém s internetem

Příspěvekod ITCrowd » 04 pro 2017 23:13

V BIOSu hledej něco jako onboard LAN. Aby fungovala, musí mít nasatveno Enable.
bios_advanced_chipset.jpg

Použij libovolnou live verzi linuxu - live = neinstaluje se, spouští se z CD/DVD/flashdisku.
https://proc.linux.cz/chci-vyzkouset.html
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • problém s routerem a internetem
    od fennomen » 12 srp 2017 12:32 » v Sítě - hardware
    6
    279
    od X
    12 srp 2017 18:17
  • problém v domě s internetem
    od spaly_s » 27 lis 2017 15:07 » v Administrace sítě
    1
    74
    od ITCrowd
    29 lis 2017 09:27
  • Problém s internetem při hraní
    od DFC » 12 pro 2017 20:01 » v Internet a internetové prohlížeče
    0
    62
    od DFC
    12 pro 2017 20:01
  • Zvysovani pokryti internetem
    od KuroSora » 22 zář 2017 07:38 » v Internet a internetové prohlížeče
    5
    355
    od Martab
    22 zář 2017 09:42
  • Pomuzete mi s internetem?
    od Rampuch » 31 srp 2017 15:09 » v Vše ostatní (inet)
    11
    454
    od Martab
    31 srp 2017 19:50

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: 100petr, CommonCrawl [Bot] a 8 hostů