Rozdvojení ethernet kabelu Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Roverly
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: únor 18
Pohlaví: Žena

Rozdvojení ethernet kabelu  Vyřešeno

Příspěvekod Roverly » 13 úno 2018 11:39

Zdravím, mám takový dotaz, potřebujeme s přítelem rozdvojit ethernet kabel přímo od zdířky ve zdi. Tedy jako bychom měli ty zdířky ze zdi 2, do jedne připojit PS které je přímo v místnosti, do druhé kabel který povede do kuchyně a bude na něm připojen routr s wi-fi. (Sranda je v tom abychom nemuseli vézt kabel do routru z obýváku do kuchyně a potom z routru další kabel zpět do obýváku, je to cca 10,5m kabelu) nemáte někdo případně nějaké řešení? Nebo by to šlo tak jak jsem uvedla? Případně tímto? https://postovnezdarma.cz/sitovy-rozboc ... vIQAvD_BwE
Moc děkuji



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14297
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozdvojení ethernet kabelu

Příspěvekod ITCrowd » 13 úno 2018 11:43

Ta zdířka ve zdi je přívod internetu?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Roverly
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: únor 18
Pohlaví: Žena

Re: Rozdvojení ethernet kabelu

Příspěvekod Roverly » 13 úno 2018 12:28

ITCrowd píše:Ta zdířka ve zdi je přívod internetu?

Ano ano, je to primo od společnosti, nevěděla sem jak to nazvat :lookround: :D

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14297
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozdvojení ethernet kabelu

Příspěvekod ITCrowd » 13 úno 2018 12:35

V tom případě první, co se k ní musí připojit je router. Další zařízení jako PS a počítače musí být až za routerem.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8637
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Rozdvojení ethernet kabelu

Příspěvekod zeus » 13 úno 2018 13:33

Takze 2x10,5m ;)
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 31501
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Rozdvojení ethernet kabelu

Příspěvekod petr22 » 13 úno 2018 13:40

2x 15m.

Zivan
Level 3
Level 3
Příspěvky: 553
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Rozdvojení ethernet kabelu

Příspěvekod Zivan » 13 úno 2018 14:05

Zeptal bych se poskytovatele internetu. Pred "zdirkou ve zdi" uz muze byt router, tak at se neresi neco, co neni potreba.

Roverly
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: únor 18
Pohlaví: Žena

Re: Rozdvojení ethernet kabelu

Příspěvekod Roverly » 13 úno 2018 21:12

mockrát vám děkuji, zeptám se poskytovatele... když internet z kabelu v počítači jede normálně i bez routru..
Tedy mám kabel ve zdi a jde rovnou do PC a internet normálně jede na ethernet i bez routru... to vážně musí jít přes routr?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14297
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozdvojení ethernet kabelu

Příspěvekod ITCrowd » 13 úno 2018 21:53

Pokud chceš připojit více zařízení na jedno místo, tak ano.
Ovšem, jak píše Zivan, je možné, že poskytovatel už router má. Pak by stačila i ta rozdvojka :-)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Roverly
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: únor 18
Pohlaví: Žena

Re: Rozdvojení ethernet kabelu

Příspěvekod Roverly » 14 úno 2018 00:30

Super vyzkoušíme určitě nejdřív tu rozdvojku(hned co zavolam poskytovateli a zeptam se), 1x 15m stejne kupovat budeme, jen mi slo o to jestli koupit tuto "rozdvojku" co sem připojila k tematu nebo jestli to je zbytečný peníz a radsi rovnou koupit kabel.. děkuji vám :)))


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • ethernet W10
    od svancik » 07 led 2018 00:48 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    27
    830
    od zeus
    10 led 2018 21:50
  • Power over ethernet
    od Blood » 11 říj 2017 16:30 » v Sítě - hardware
    1
    272
    od zeus
    11 říj 2017 20:51
  • Zapojte kabel ethernet
    od tesinka » 20 zář 2017 17:14 » v Sítě - hardware
    7
    492
    od Luking
    20 zář 2017 21:26
  • Nefunkční ethernet zásuvka
    od miro_ » 28 črc 2017 18:28 » v Sítě - hardware
    4
    390
    od miro_
    28 črc 2017 20:21
  • PC a ethernet - podivné chování
    od kasy » 24 lis 2017 13:48 » v Problémy s hardwarem
    16
    522
    od SpaceExplo
    27 lis 2017 17:45

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host