Z mého PC nemohu přistupovat k mé veřejné IP, proč?

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Uživatelský avatar
strangereu
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1589
Registrován: září 11
Bydliště: Birmingham, United Kingdom
Pohlaví: Muž

Z mého PC nemohu přistupovat k mé veřejné IP, proč?

Příspěvekod strangereu » 17 kvě 2018 14:55

Ahoj, po aktualizaci windows jsem si všiml, že pod svou veřejnou IP nemohu přistupovat ke svým webům.
Na PC mi běží xampp server a na něm weby pod doménami nasměrovanými na mou veřejnou IP.

Z jiných zařízení mi to funguje normálně, i z jiného připojení (mobilní data), ale z toho lokálního počítače tu IP prostě neotevřu a píše mi to "Refused to connect / Connection refused"

Zkoušel jsem udělat ipconfig /flushdns && ipconfig /renew a nepomohlo.


Co se s tím dá dělat?


Back-end webdeveloper

Reklama
Uživatelský avatar
strangereu
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1589
Registrován: září 11
Bydliště: Birmingham, United Kingdom
Pohlaví: Muž

Re: Z mého PC nemohu přistupovat k mé veřejné IP, proč?

Příspěvekod strangereu » 21 kvě 2018 15:21

up
Back-end webdeveloper

Uživatelský avatar
satik
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2976
Registrován: leden 15
Bydliště: Praha / Krkonoše
Pohlaví: Muž

Re: Z mého PC nemohu přistupovat k mé veřejné IP, proč?

Příspěvekod satik » 21 kvě 2018 15:38

To ani nikdy jít nemohlo.
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
https://www.twitch.tv/satikcz/
https://www.youtube.com/c/SatikCZE
PC: Intel Core i7 8700K@5GHz+EK KIT L360, ASUS Maximus X HERO, 32GB RAM@3466, MSI GTX 1080Ti Gaming, Fractal Define S, Seasonic P860, SSD 2TB celkem
Periferie: 3x AOC AG271QG (1440p 165Hz IPS), Razer Deathadder+Blackadder Chroma, Steelseries QcK+, Sennheiser PC360, DXRACER OH/KF06/NB

Uživatelský avatar
strangereu
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1589
Registrován: září 11
Bydliště: Birmingham, United Kingdom
Pohlaví: Muž

Re: Z mého PC nemohu přistupovat k mé veřejné IP, proč?

Příspěvekod strangereu » 21 kvě 2018 16:58

No přísahám, že to dřív šlo... Dokonce i na svůj herní server se připojuji pomocí mojí veřejné IP.
Na svém počítači hodně dělám weby, takže mi tu běží i můj apache server, kde vše testuji a vždycky vše šlo, že stačilo pouze zadat doménu/veřejnou IP a na web jsem se normálně dostal.
Back-end webdeveloper

Uživatelský avatar
satik
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2976
Registrován: leden 15
Bydliště: Praha / Krkonoše
Pohlaví: Muž

Re: Z mého PC nemohu přistupovat k mé veřejné IP, proč?

Příspěvekod satik » 21 kvě 2018 17:51

Nejel jsi pres nejakou VPNku? Nemel jsi upraveny soubor hosts?
Ja mam malej domaci server a pres verejnou ip se nepripojim a pres domain name jen diky tomu, ze mam na hlavnim pc upraveny hosts, aby se mi domenovy jmeno prelozilo na lokalni ip v domaci siti.
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
https://www.twitch.tv/satikcz/
https://www.youtube.com/c/SatikCZE
PC: Intel Core i7 8700K@5GHz+EK KIT L360, ASUS Maximus X HERO, 32GB RAM@3466, MSI GTX 1080Ti Gaming, Fractal Define S, Seasonic P860, SSD 2TB celkem
Periferie: 3x AOC AG271QG (1440p 165Hz IPS), Razer Deathadder+Blackadder Chroma, Steelseries QcK+, Sennheiser PC360, DXRACER OH/KF06/NB

Uživatelský avatar
strangereu
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1589
Registrován: září 11
Bydliště: Birmingham, United Kingdom
Pohlaví: Muž

Re: Z mého PC nemohu přistupovat k mé veřejné IP, proč?

Příspěvekod strangereu » 21 kvě 2018 17:59

Měl jsem tam napsáno defaultně 127.0.0.1, ale nevím o tom, že bych to předtím nějak upravoval.

Ale zeptám se, co bych tam měl napsat, aby mi to fungovalo, tak jak to fungovalo dřív?
127.0.0.1 mujweb.cz?
Back-end webdeveloper

Uživatelský avatar
satik
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2976
Registrován: leden 15
Bydliště: Praha / Krkonoše
Pohlaví: Muž

Re: Z mého PC nemohu přistupovat k mé veřejné IP, proč?

Příspěvekod satik » 21 kvě 2018 18:31

j, pokud to mas primo na tom pc, ze kteryho se pripojujes
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
https://www.twitch.tv/satikcz/
https://www.youtube.com/c/SatikCZE
PC: Intel Core i7 8700K@5GHz+EK KIT L360, ASUS Maximus X HERO, 32GB RAM@3466, MSI GTX 1080Ti Gaming, Fractal Define S, Seasonic P860, SSD 2TB celkem
Periferie: 3x AOC AG271QG (1440p 165Hz IPS), Razer Deathadder+Blackadder Chroma, Steelseries QcK+, Sennheiser PC360, DXRACER OH/KF06/NB

Uživatelský avatar
strangereu
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1589
Registrován: září 11
Bydliště: Birmingham, United Kingdom
Pohlaví: Muž

Re: Z mého PC nemohu přistupovat k mé veřejné IP, proč?

Příspěvekod strangereu » 29 kvě 2018 17:59

Tak sice jsem vyřešil to, že jsem se nemohl připojovat ze svého PC ke svému webu, ale nyní je problém v tom, že z žádného jiného připojení se na web nemohu dostat... Xampp apache běží na 80/443, ale vzhledem k tomu, že mám DMZ, tak ty porty povolené jsou, ale i přesto člověk dostane hlášku "Web nenalezen".
Tuto hlášku dostávám i po vyhledání IP i po vepsání domény.

Proč?
Back-end webdeveloper

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8792
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Z mého PC nemohu přistupovat k mé veřejné IP, proč?

Příspěvekod zeus » 29 kvě 2018 19:02

z žádného jiného připojení se na web nemohu dostat..

Tady je na vine firewall.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
strangereu
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1589
Registrován: září 11
Bydliště: Birmingham, United Kingdom
Pohlaví: Muž

Re: Z mého PC nemohu přistupovat k mé veřejné IP, proč?

Příspěvekod strangereu » 29 kvě 2018 20:38

No já nevím... Firewall jsem zkusil vypnout a problém přetrvává.
Nicméně, vyloučil jsem chybu v nastavení routeru, neboť mám povolený "Remote Management" a router je dostupný i z ostatních zařízení, resp. sítí.
Back-end webdeveloper

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14657
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Z mého PC nemohu přistupovat k mé veřejné IP, proč?

Příspěvekod ITCrowd » 30 kvě 2018 00:47

Neudal jsi jaký OS používáš, ale vzhledem k typu problému půjde zřejmě o W7 a výše.
Zkontroluj si příkazem arp -a, zda tam nemáš něco zasmyčkovaného, nebo něco špatně. Případný chybný záznam odstraň, měl by se při spojení vytvořit nový, správný.
Pokud to nepomůže, tak nezbyde, než nastavit v routeru port triggering. Zde nastav porty asi takto (př. - veřejná IP použita jako osmičky)
88.88.88.88:12345 192.168.100.100:80. Do prohlížeče pak zadáš svou veřejnou IP s portem 12345 a mělo by se to nasměrovat na port 80 tvého počítače.
Tyto průchody přes "venkovní" internet fungovaly bez problémů do XP.
Doufám, že je skutečně na vině aktualizace a ne třeba to, že sis hrál s nasatvením routeru. Pak by to bylo jinak.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
strangereu
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1589
Registrován: září 11
Bydliště: Birmingham, United Kingdom
Pohlaví: Muž

Re: Z mého PC nemohu přistupovat k mé veřejné IP, proč?

Příspěvekod strangereu » 30 kvě 2018 15:45

Výsledek z arp -a

C:\Users\stran>arp -a

Interface: 192.168.0.101 --- 0x3
Internet Address Physical Address Type
192.168.0.1 c0-4a-00-ae-e1-16 dynamic
192.168.0.103 dc-ee-06-d8-5a-22 dynamic
192.168.0.255 ff-ff-ff-ff-ff-ff static
224.0.0.2 01-00-5e-00-00-02 static
224.0.0.22 01-00-5e-00-00-16 static
224.0.0.251 01-00-5e-00-00-fb static
224.0.0.252 01-00-5e-00-00-fc static
239.255.255.250 01-00-5e-7f-ff-fa static
255.255.255.255 ff-ff-ff-ff-ff-ff static

Interface: 86.63.218.1 --- 0x8
Internet Address Physical Address Type
86.63.218.222 08-00-27-be-da-33 dynamic
86.63.218.255 ff-ff-ff-ff-ff-ff static
224.0.0.2 01-00-5e-00-00-02 static
224.0.0.22 01-00-5e-00-00-16 static
224.0.0.251 01-00-5e-00-00-fb static
224.0.0.252 01-00-5e-00-00-fc static
239.255.255.250 01-00-5e-7f-ff-fa static
255.255.255.255 ff-ff-ff-ff-ff-ff static

Interface: 25.56.86.31 --- 0x10
Internet Address Physical Address Type
25.0.0.1 7a-79-19-00-00-01 dynamic
25.255.255.255 ff-ff-ff-ff-ff-ff static
224.0.0.2 01-00-5e-00-00-02 static
224.0.0.22 01-00-5e-00-00-16 static
224.0.0.251 01-00-5e-00-00-fb static
224.0.0.252 01-00-5e-00-00-fc static
239.255.255.250 01-00-5e-7f-ff-fa static
255.255.255.255 ff-ff-ff-ff-ff-ff static

Když mi posledně běžel web na druhém počítači přes DMZ, tak to fungovalo vše bezvadně.
Na současném počítači mám nainstalované víceméně to samé, tedy VirtualBox a Xampp (nejnovější verze).

Jinak v počítači mám nastavenou zpětnou smyčku (Loopback Adapter), jenže to jsem měl i na druhém počítači se stejnou konfigurací a tam to fungovalo bez problému... Dokonce mi běží i herní server a na ten je možné se připojit úplně v pohodě, problém je pouze ten web.
Back-end webdeveloper


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Spamy z mého e-mailu bez mého vědomí, co s tím?
    od fcelicka » 17 čer 2018 21:01 » v Komunikace na internetu
    9
    1028
    od Jirin
    19 čer 2018 10:10
  • Změna veřejné sítě na privátní
    od petr.sadek » 30 črc 2018 08:45 » v Vše ostatní (inet)
    2
    176
    od RIKI22
    30 črc 2018 15:29
  • Odchozí útoky z mé veřejné IP - co dělat?
    od strangereu » 16 srp 2018 10:59 » v Administrace sítě
    1
    213
    od ITCrowd
    16 srp 2018 11:39
  • Nastavení IP kamery na veřejné IP
    od safpet » 03 lis 2017 08:11 » v Sítě - hardware
    1
    395
    od ITCrowd
    03 lis 2017 08:44
  • Upgrade mého zastaralého PC
    od Sirkosta » 09 srp 2018 19:19 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    142
    od xbs
    09 srp 2018 22:00

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti