O2 modem + TP Link Deco M4 vysoký ping

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

skillex44
Level 2
Level 2

O2 modem + TP Link Deco M4 vysoký ping

Příspěvek od skillex44 »

Zdravím,

potřeboval bych od vás radu, jelikož jsem už z toho všeho nešťastný a moje srdce gamera pláče. Jakož to hráč FPS her, jsem byl zvykly na krásně stabilní ping na optice 1 gb/s od Vodafone, ovšem přestěhovali jsme se k tchánovi a ten i přes mé urgence jeho starého internetu pořídil nový od O2. Z původních 15 mb/s šel do toho jejich MAX s 250 mb/s přes VDLS a samozřejmě vzal od nich ten předražený modem O2 Smart Box. Vzhledem k tomu, že bydlíme v dvoupatrovém domě a vrchní část obýváme, kdy modem je ve spodní části, pořídil jsem z již předchozích kladných zkušeností 2 Pack TP Link Deco M4. Ten je propojený s modemem od O2 ethernetem a v modu AP. V patře mi jede internet nějakých 150 mb/s což samozřejmě beru, že nepojede na plnou rychlost, ovšem jak se vrátí tchán z práce nebo hospody a zapne TV s Oneplay, začnu mít obrovské skoky v pingu na čísla jako je 1000 v 2-3 sekundových intervalech a internet začne i vypadávat, stejně tak jako rychlost, která padne na 50 mb/s. Zkoušel jsem to řešit s O2, ale klasika od nich rada jako je zapnout a vypnout modem a podobné blbosti jsou směšné. Dokopali jsme technika aby na to mrknul aspoň online a na přípojce je prý vše ok a není chyba na jich straně. Zkoušel různá nastavení Deco, jako prioritu, předělat z AP na samostatný router a nic mi nepomáhá. Signál obou Deco je na dvou čárkách, ale třeba u rodiny, kde mam také Deco mi při jedné čárce mezi oběma pointy, jede internet furt stabilně a může na něm fungovat i 6 zařízení bez problému.

Mohl by mi tedy prosím někdo poradit a zda se s tím dá něco dělat? Do nastavení routeru od O2 jsem nekoukal nemam tam úplně přístup se hrabat. Použil jsem aj vševědoucí AI, ovšem tam mi řekla, že by ten router mohl upřednostňovat právě zařízení připojené na routeru před mým AP a tak neposílá dostatečný tok dat a mám poté potíže.

Ještě bych jen dodal, že bydlíme v okrajové části Brna, kde jsou převážně domy a kolem mám max 2-3 sítě.

Děkuji moc za případné rady.
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5

Re: O2 modem + TP Link Deco M4 vysoký ping

Příspěvek od zeus »

skillex44 píše:zapne TV s Oneplay
Je to aplikace v chytre TV nebo setopbox od O2?
Pak bud TV na kabel (misto wifi) nebo stb do LAN portu (tedy ne TV) ve Smartboxu.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
skillex44
Level 2
Level 2

Příspěvek od skillex44 »

Je to klasická app v TV. Spíš třeba zda ten jejich Smart Box nemá nastavené priority a zda to nějak nastavit. Ale vzhledem k tomu, že to nastavovalo O2, tak předpokládám, že to opět musím přes ně nějak řešit.

Zkoušel jsem modem to TV kabelem i přes wifi a stále stejné potíže.
vanuch
Level 1.5
Level 1.5

Příspěvek od vanuch »

Na O2 Smart Box je aplikace do mobilu, zkus jestli tam najdeš tato nastavení.
Jinak ten jejich router si můžeš samozřejmě nastavit sám ve webovém rozhraní, to není nic zakázaného.
Nastavení na stránkách O2: https://www.o2.cz/podpora/internet/nast ... -smart-box
skillex44
Level 2
Level 2

Příspěvek od skillex44 »

Zkoušel jsem to tam nějak pozměnit, restartovat, ovšem bez výsledku. Myslíte, že by případně mohla být chyba ve funkčnosti modemu? Mam jeden starší k dispozici ještě, tak to zkusit přepojit.
hroch123
Level 4
Level 4

Příspěvek od hroch123 »

Propoj ty Tplinky kabelem a nastav to. Vzduchem to opravdu nepůjde.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • 5G modem + AP
    od desperado007 » » v Sítě - hardware
    7 Odpovědi
    41532 Zobrazení
    Poslední příspěvek od desperado007
  • prodat switche d-link 52
    od Lukáš12 » » v P: Hardware
    2 Odpovědi