Dobrý den,
prosím o radu s Wi-Fi na notebooku Lenovo IdeaPad 1 15ALC7 s Windows 11, který mám 1,5 roku.
Nejsem IT odborník, takže jsem při řešení problému postupovala krok za krokem podle rad ChatGPT. Pokud budete mít nějaký další tip, budu ráda za trochu podrobnější postup, co a kde mám zkontrolovat nebo nastavit.
Notebook přestal zobrazovat dostupné Wi-Fi sítě. Dosud nikdy nebyl problém. Wi-Fi je zapnutá, ale při vyhledávání se zobrazí pouze informace, že nebyly nalezeny žádné sítě. Nevidí ani hotspot z mobilního telefonu položeného přímo vedle notebooku.
Ve Správci zařízení je Wi-Fi adaptér Realtek 8822 viditelný bez vykřičníku a ve vlastnostech zařízení Windows uvádí, že zařízení pracuje správně.
Problém přetrvává i po kompletní přeinstalaci Windows 11.
Zajímavé je, že před několika dny po zapnutí notebooku Wi-Fi asi po 20 sekundách začala normálně fungovat a následně fungovala celý den. Další den už opět notebook nenašel žádnou Wi-Fi síť.
Podle instrukcí ChatGPT jsme postupně vyzkoušeli:
kontrolu, že je Wi-Fi zapnutá a režim Letadlo vypnutý,
kontrolu adaptéru Realtek ve Správci zařízení – bez chyby, Windows uvádí, že zařízení pracuje správně,
instalaci aktuálního WLAN ovladače od Lenovo,
kontrolu služby WLAN AutoConfig – nastavena na Automaticky a spuštěna,
příkaz netsh wlan show networks – výsledek 0 dostupných sítí,
změny nastavení adaptéru (preference 2,4/5 GHz, šířka kanálu apod.),
resetování sítě ve Windows,
ruční přidání domácí Wi-Fi sítě – síť je uložená, ale notebook ji stále nezachytí,
vyzkoušení hotspotu z mobilního telefonu přímo vedle notebooku – ani ten notebook nenajde,
úplné vypnutí notebooku, odpojení napájení a podržení tlačítka Power cca 30–40 sekund – bez změny,
kompletní přeinstalaci Windows 11 – problém zůstal stejný.
Ostatní zařízení doma Wi-Fi normálně vidí a připojují se bez problémů.
Budu moc ráda za radu, zda existuje ještě něco, co můžu sama zkontrolovat nebo vyzkoušet, než notebook odnesu do servisu.
Pokud ano, prosím pokud možno o postup krok za krokem, protože nejsem IT odborník.
Předem moc děkuji za pomoc.
EDIT: Tak ještě hůř, dostala jsem do do Biosu a nechce mě pustit zpět do Windows, po F9 a F10. Stále mě to navádí do jediného aktivního Setup :-(
Lenovo IdeaPad – Wi-Fi nevidí žádné sítě
Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
-
nigrinka
- nováček
-
zeus
- Elite Level 10.5

Re: Lenovo IdeaPad – Wi-Fi nevidí žádné sítě
F9 byva System defaults. Ja bych ted v BIOSu zkontroloval zarizeni, ze kterych se da bootovat a jejich poradi. Kdyz uz tam jsi, zakaz a po restartu povol tu wifi kartu.
Muzes to vyzkouset i s USB wifi kartou? Tak vyloucis chybu ve Windows, pokud se ovsem nechces pustit cestou live linuxu.
Muzes to vyzkouset i s USB wifi kartou? Tak vyloucis chybu ve Windows, pokud se ovsem nechces pustit cestou live linuxu.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2 Odpovědi
- 14894 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od petr22
-
- 21 Odpovědi