Zkušenosti s routerem Asus RT-AC58U Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

LukynII
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Zkušenosti s routerem Asus RT-AC58U  Vyřešeno

Příspěvekod LukynII » 25 úno 2017 20:42

Zdravím,

pořídil jsem si tento router, po jednom dnu(první den mi routr pouštěl více jak 100Mbit) používání mi routr nepustí více jak 100Mbit(mám 200Mbit od ISP). Nevíte co může být špatně?

Schéma zapojení mé sítě: Kabel od ISP -CAT5e-> Asus RT-AC58u -CAT5e-> Moje PC

I auto-negotiation jsem na své internetové kartě nastavil na 1Gbit full duplex, nepomohlo.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14493
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Seznámení s routerem Asus RT-AC58U

Příspěvekod ITCrowd » 26 úno 2017 07:46

Vítej na PC-HELP!
síťovou kartu nastavovat netřeba, automaticky by měla (pokud je vše OK) přejít do režimu 1Gbps Full Duplex.
Dej sem screeny z rychlost.cz a speedtest.net:
- přes router
- s připojeným PC přímo na kabel od ISP
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

LukynII
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: Seznámení s routerem Asus RT-AC58U

Příspěvekod LukynII » 26 úno 2017 10:13

Přes routr - speedtest (http://www.speedtest.net/my-result/6084521883), rychlost.cz (http://rychlost.cz/vysledek/2017082563-9128/)
Rovnou přes kabel to je problém, nemám tu možnost jak to zkusit bez routru. Ntb má pouze 100Mbit Lan port a PC nemám jak zapojit přímo na kabel(ale na ntb bylo vidět, že by šla rychlost výše jak 100Mbit, kdyby tam nebyl 100Mbit port). Ale volal jsem s ISP a zde by problém být neměl, tedy pokud nelhal.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14493
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Seznámení s routerem Asus RT-AC58U

Příspěvekod ITCrowd » 26 úno 2017 11:14

Takže:
1. žádal jsem screeny a vložit sem. Sám bys taky neklikal na odkaz, pod kterým se může schovávat bůhvíco (pravidla).
2. jestli je ti zatěžko někam počítač přenést a vyzkoušet, pak nevím, proč bychom se my měli problémem zabývat.
3. v pravidlech je jasně napsáno, že si máš založit své téma a nevstupovat do jiných.
Tedy, pokud chceš problém řešit, požádáš moderátory o přesunutí do odpovídající sekce a uděláš, oč jsi byl žádán.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

LukynII
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: Seznámení s routerem Asus RT-AC58U

Příspěvekod LukynII » 26 úno 2017 11:24

1) Přikládám tedy screeny
2) Zde nejde o mou lenivost ale jak jsem psal, PC nemám kde u routru zapojit, kabel od ISP je krátký a držet monitor, myš, klávesnici a PC(s vodníkem cca 25Kg+) nezvládám
3) Za vstup do tohoto vlákna se omlouvám a chtěl bych tedy poprosit moderátory o přesunutí mého dotazu do vlastního vlákna( pokud jsem měl napsat PM nějakému moderátorovi tak se omlouvám; nevím jaký moderátor tu je nejčastěji a PMka tu možná většina lidí ani nečte)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14493
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Seznámení s routerem Asus RT-AC58U

Příspěvekod ITCrowd » 26 úno 2017 14:16

Pak si kup https://www.czc.cz/spojka-konektoru-rj45/22654/produkt a kabel. Obé Cat5e, nebo vyšší.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

LukynII
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: Zkušenosti s routerem Asus RT-AC58U

Příspěvekod LukynII » 26 úno 2017 21:30

Tak mi dnes kamarád půjčil ntb s Gbit portem a bohužel jsem naměřil pouze 100Mbit z kabelu přímo od ISP, kterému jsem volal a zase mi říkal, že na jejich switchy svítí pouze 100Mbit, tak nevím kde je chyba, jestli se mohl porušit někde kabel a nepustí teď více jak 100Mbit?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14493
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zkušenosti s routerem Asus RT-AC58U

Příspěvekod ITCrowd » 27 úno 2017 10:09

Zavolej si technika od ISP, ať provede opravu.
A změň si název tématu, neboť je jasně prokázáno, že v routeru chyba není.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr mezi Asus RT-AC53 vs Asus RT-AC58u
    od KedarCZE » 06 zář 2017 18:21 » v Sítě - hardware
    6
    1005
    od ITCrowd
    07 zář 2017 20:46
  • Seznámení s routerem ASUS RT-AC86U
    od ITCrowd » 13 pro 2017 19:23 » v Sítě - hardware
    1
    3945
    od Ltb
    14 pro 2017 12:36
  • DHCP a filtr mac adres RT-AC58U
    od slayer_killer » 31 pro 2017 11:58 » v Sítě - hardware
    6
    364
    od RIKI22
    31 pro 2017 13:25
  • Problém s Routerem
    od GhostTheDark81 » 14 říj 2017 17:20 » v Problémy s hardwarem
    2
    283
    od X
    15 říj 2017 07:42
  • Problém s routerem
    od Zuzula24 » 08 zář 2017 21:00 » v Sítě - hardware
    2
    427
    od ITCrowd
    09 zář 2017 21:10

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti