zkušenosti s touto značkou NASu

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Scarecrowed
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 116
Registrován: květen 17
Pohlaví: Muž

zkušenosti s touto značkou NASu

Příspěvekod Scarecrowed » 01 čer 2017 10:55

Ahojte, chci se zeptat, jaký máte zkušenosti se značkou QNAP ohledně NASů?? Mám teď WD MyCloud EXT2, myslíte že to bude dobrý upgrade?? Koukal jsem na tento, že má i HDMI a android - https://www.alza.cz/qnap-tas-268-d40136 ... ssionPosts



Reklama
Uživatelský avatar
Riviera kid
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1020
Registrován: květen 08
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: zkušenosti s touto značkou NASu

Příspěvekod Riviera kid » 01 čer 2017 11:03

Ahoj, sám nic jiného než QNAP v práci neprovozuji. Ovšem 6 diskový, ale nebál bych se ani dvou diskového.
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."

Scarecrowed
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 116
Registrován: květen 17
Pohlaví: Muž

Re: zkušenosti s touto značkou NASu

Příspěvekod Scarecrowed » 01 čer 2017 11:31

mě spíš zaujal ten android, s tím jsem se ještě nesetkal u NASu, jako četl jsem na tu značku recenze, hlavně třeba na letemsvetemapplem atd.. kde to hodnotili vesměs pozitivně, našel jsi něco, co ti na tom NASu vadilo?? jak to třeba funguje, v případě, že chci přistupovat k datům z "venčí"?? nemusí se nastavovat veřejná IP??

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1031
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: zkušenosti s touto značkou NASu

Příspěvekod Microsheep » 01 čer 2017 12:10

Využíváme a všude dáváme QNAPy (i jako pole, iSCSI). Určitě bych se této značky nebál.
Ryzen 5 1400 | MSI B350M GAMING PRO | MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT | 2x8GB Corsair
Media Creation Tool | Crystal disk Info | Ninite | NirLaucher

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 25915
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: zkušenosti s touto značkou NASu

Příspěvekod Martab » 01 čer 2017 12:10

Ten Android je tam hlavně kvůli tomu HDMI výstupu, aby to bylo na TV "zajímavější".
http://pctuning.tyden.cz/hardware/disky ... ky?start=1
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Scarecrowed
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 116
Registrován: květen 17
Pohlaví: Muž

Re: zkušenosti s touto značkou NASu

Příspěvekod Scarecrowed » 01 čer 2017 12:22

jako právě kvůli tomu HDMI mě to láká, teď to tahám přes kabel a neni to tak intuitivní jak bych chtěl, hlavně ta telka neumí všechny formáty tak je to nanic celkem.. třeba mkv to vůbec nedává, tady bych hodil MX player a měl bych klid..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 12910
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: zkušenosti s touto značkou NASu

Příspěvekod ITCrowd » 01 čer 2017 12:43

QNAP můžu jen doporučit. Sám mám již několik let TS-409pro.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Scarecrowed
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 116
Registrován: květen 17
Pohlaví: Muž

Re: zkušenosti s touto značkou NASu

Příspěvekod Scarecrowed » 01 čer 2017 12:55

Okey přesvědčili jste mě :D prodám WD a koupim toto, jen ještě se chci zeptat, jak je to ohledně toho přístupu z venčí?? Ohledně tý veřejný IP?? Třeba u toho WD je to řešený přes jejich interní VPN, tak nemusí být veřejná IP

Scarecrowed
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 116
Registrován: květen 17
Pohlaví: Muž

Re: zkušenosti s touto značkou NASu

Příspěvekod Scarecrowed » 15 čer 2017 14:30

Chci se ještě zeptat, pokud budu mít Plex například, kolik GB RAM je idální pro dekodování fullHD videa??

AdrianR
Level 1
Level 1
Příspěvky: 51
Registrován: květen 17
Pohlaví: Muž

Re: zkušenosti s touto značkou NASu

Příspěvekod AdrianR » 16 čer 2017 20:20

Jedna nepríjemná skúsenosť. V práci sme mali NAS, ktorý nemal dobrý firewal. To sme ale zistili až potom čo jedného dňa prišla polícia, že a nášho IP bol urobený lúpežný bankový prevod. A policajt sa čudoval, čo za zariadenie to bolo. Okamžite sme ho odstavili. Bol hacknutý a okrem iného slúžil na šírenie spamu. Tak len si treba pozrieť, aký má firewal a svedomite nastaviť ochranu.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 12910
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: zkušenosti s touto značkou NASu

Příspěvekod ITCrowd » 17 čer 2017 07:48

NAS, jako zařízení ve vnitřní síti, nemusí mít vůbec žádný firewall. Za vnitřní síť si každý správce ručí sám.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5865
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: zkušenosti s touto značkou NASu

Příspěvekod faraon » 17 čer 2017 09:09

Nejhroznější sen linuxáka: nabootuje počítač, a tam Windows.
Nejhroznější sen windowsáka: nabootuje počítač, a tam Linux.
Nejkrásnější sen linuxáka: nabootuje počítač, a tam Linux.
Nejkrásnější sen windowsáka: nabootuje počítač.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nedostupný RAID na NASU
    od Gopher » 10 bře 2017 10:50 » v Vše ostatní (sw)
    0
    186
    od Gopher
    10 bře 2017 10:50
  • Výběr NASu či jiného typu uložiště
    od Posukac » 17 čer 2017 22:13 » v Sítě - hardware
    8
    343
    od Posukac
    18 čer 2017 17:41
  • Zkušenosti s ETH/ETC
    od 2Tan » 05 čer 2017 15:44 » v Vše ostatní (sw)
    0
    188
    od 2Tan
    05 čer 2017 15:44
  • Zkušenosti s bscom.cz
    od HelFix » 05 črc 2017 23:00 » v Reklamace a zákony
    6
    282
    od Martab
    06 črc 2017 12:55
  • zkušenosti s muve.cz
    od Kraken93 » 29 bře 2017 09:46 » v Hry
    1
    190
    od Dreatha62
    29 bře 2017 10:13

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host