Merač prenesených dát

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2663
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Merač prenesených dát

Příspěvekod cobr4in » 25 črc 2017 02:12

Čau,

zháňam nejaký program, ktorý zvládne merať prenesené dáta zo všetkých pripojených zariadení v jednej sieti Wi-Fi - dva desktopy, mobily, notebooky atď. Potrebujem ale, aby meral aj vtedy, ak počítač, na ktorom tento merací software pobeží, bude vypnutý.
Bol mi doporučený YAMon
http://usage-monitoring.com/download.php
ale radšej sa ešte pýtam tu, lebo moc tomu nerozumiem.

Díky.


Gott mit uns
► Zobrazit spoiler

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13311
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Merač prenesených dát

Příspěvekod ITCrowd » 25 črc 2017 09:18

cobr4in píše: Potrebujem ale, aby meral aj vtedy, ak počítač, na ktorom tento merací software pobeží, bude vypnutý.

Dej vědět, až se ti tohle podaří :lol:
Jinak množství přenesených dat lze vyčíst z logu routeru, osobně bych šel spíše touto cestou.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26403
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Merač prenesených dát

Příspěvekod Martab » 25 črc 2017 09:41

Mne toto měří přímo router, dá se tam vyfiltrovat celkový objem v síti i jednotlivá zařízení. Možná to v routeru máš taky, takže spíš hledej tam. Ale tak aby aplikace fungovala i na vyplém PC, to asi nepude...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
Michael850
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8521
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: Merač prenesených dát

Příspěvekod Michael850 » 25 črc 2017 10:05

"Potrebujem ale, aby meral aj vtedy, ak počítač, na ktorom tento merací software pobeží, bude vypnutý."
Už jsi přemýšlel nad nesmyslností svého požadavku?

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2663
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Merač prenesených dát

Příspěvekod cobr4in » 25 črc 2017 13:39

Blbosť, čo? :D

Router je TL-WR1043ND. Hľadal som v jeho nastaveniach, ale nič také som tam nenašiel.
Gott mit uns
► Zobrazit spoiler

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7378
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Merač prenesených dát

Příspěvekod Karrex » 25 črc 2017 14:37

A co takhle hned úvodní stránka?

Obrázek
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2663
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Merač prenesených dát

Příspěvekod cobr4in » 25 črc 2017 18:36

Mimoriadne praktické spočítavať si miliardy bajtov. :D
Gott mit uns
► Zobrazit spoiler

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26403
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Merač prenesených dát

Příspěvekod Martab » 25 črc 2017 18:45

Už na základní škole se učí převody jednotek, takže stačí posunout desetinou čárku (navíc tam ty čárky už máš, jen stačí zvolit správnou jednotku co chceš).
https://cs.wikipedia.org/wiki/Předpona_soustavy_SI
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7378
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Merač prenesených dát

Příspěvekod Karrex » 25 črc 2017 21:09

Ale proč si plnit PC zase nějakým odpadem, když stačí zmáčknout na klávesnici Windows klávesu, napsat tam kal, otevřít kalkulačku a namačkat pár čísel, pokud by ti vadilo počítat to z hlavy. A hlavně, nejsou to bity, ale bajty, takže v čem je problém, posunout si o pár čísel dopředu čárku... Trvá to 3s.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26403
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Merač prenesených dát

Příspěvekod Martab » 25 črc 2017 21:33

Však tam ty čárky jsou napsané, stačí si vybrat tu kterou potřebuje, to udělá jednou a podruhé už bude vědět...

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13311
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Merač prenesených dát

Příspěvekod ITCrowd » 25 črc 2017 21:48

Dle simulátoru to ten router umí.
Stačí povolit:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18826
Registrován: květen 07
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: Merač prenesených dát

Příspěvekod X » 25 črc 2017 23:49

Karrex píše:... když stačí zmáčknout na klávesnici Windows klávesu, napsat tam kal, otevřít kalkulačku ...

Než se stačíš natáhnout ke klávesnici, tak já už dávno klikl na ikonu Kalkulačky, buď na hlavním panelu, nebo v Drag Stripu a dokonce jsem naklikal i čísla, jako správný klikač ;) Teď mě napadlo, že bych si tu kalkulačku mohl pověsit na některé své četné tlačítko myši, abych zbytečně nevydával tolik kalorií :lol:

Každý tu zapomněl, že dělit 1 000 je jen hrubý odhad, musíte 1 024 pro KB * 1 048 576 pro MB * 1 073 741 824 pro GB ... to zvládne z hlavy snad jen autista :evil:
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Střídáná dat.
    od Kopusek » 23 říj 2017 09:41 » v Kancelářské balíky
    15
    352
    od elninoslov
    25 říj 2017 12:58
  • Vybírání dat
    od zemi44 » 10 črc 2017 12:09 » v Kancelářské balíky
    3
    334
    od MePExG
    19 črc 2017 20:40
  • winmail.dat
    od rotkivgames » 23 črc 2017 13:30 » v Kancelářské balíky
    2
    224
    od rotkivgames
    23 črc 2017 15:59
  • Záchrana dat
    od Messi10 » 26 říj 2017 18:18 » v Problémy s hardwarem
    10
    206
    od Messi10
    26 říj 2017 21:59
  • Výpis a graf z dat
    od brczko » 31 bře 2017 11:58 » v Kancelářské balíky
    3
    257
    od MePExG
    31 bře 2017 16:10

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti