Silnější router

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

teichmann.ondrej
Level 3
Level 3
Příspěvky: 510
Registrován: leden 14
Pohlaví: Nespecifikováno

Silnější router

Příspěvekod teichmann.ondrej » 27 črc 2017 08:17

Zdravím,

mám velký rodinný dům, který je v přízemí 5,5+1 a v patře 4+1 k tomu mám velkou zahradu.
Proto hledám nový router, který by mi pokryl celý dům a pokud možno i trochu zahrady.

nyní mám Zyxel VMG1312 (https://www.czc.cz/zyxel-vmg1312/152922 ... 0wodvUgHvQ)

U tohoto routeru se mi už zdá, že trošičku nestíhá a mám jej cca 3 roky a už občas i vypadne internet - i když ten jede a kabel je zastrčený počad stejný.

Jaký router by jste mi doporučili vy, aby byl silnější signál WiFi vysílače?
1) TP-Link VR400 - AC1200 Wi-Fi VDSL/ADSL Modem Gigabit Router (Annex B)
https://discomp.cz/default.asp?cls=stoi ... word=vr400

2) TP-Link TD-W9980B - N600-Dualband-Gigabit-WLAN-VDSL2/ADSL2+-Modemrouter (Annex B)
https://discomp.cz/default.asp?cls=stoi ... =td-w9980b

3) TP-Link TD-W9970B Wireless VDSL/ADSL 300Mbps Router, 4xLAN, 1xWiFi, ANNEX B
https://discomp.cz/default.asp?cls=stoi ... =td-w9970b


děkuji za Vaše tipy a podle čeho bych se měl orientovat?



Reklama
petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 27923
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Silnější router

Příspěvekod petr22 » 27 črc 2017 08:24

Osobne bych dokoupil dva dalsi routery, ne jeden modemrouter.

Jeden bych dal na pudu a druhy doprostredka zahrady a kabelem pripojil k modemrouteru.

Zkratka jedna wifi se 3 vysilacema.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13086
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Silnější router

Příspěvekod ITCrowd » 27 črc 2017 08:33

Souhlasím s petrem. Prohlédni si tohle: viewtopic.php?f=109&t=188210 Pak už by ti to mělo být jasné.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

teichmann.ondrej
Level 3
Level 3
Příspěvky: 510
Registrován: leden 14
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Silnější router

Příspěvekod teichmann.ondrej » 27 črc 2017 09:12

jen dopovím jak to máme nyní
Máme jeden router na začátku budovy a kabelem vyvedený na pudu kabel a odtud mostem na druhy konec pozemku.

Nechceme kopat kabely zase

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 27923
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Silnější router

Příspěvekod petr22 » 27 črc 2017 09:23

Muzes vykopat kabel.

Nebo muzes koupit z Ciny router ktery umoznuje nastavit vyssi vysilaci vykon nez je povoleny, pokryjes s nim cely pozemek, jenze kdyz ti na to prijdou telekomunikace zaplatis 2.000.000 Kc pokutu.

nations112
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 722
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Silnější router

Příspěvekod nations112 » 27 črc 2017 10:08

Na co kopat? Barák pokryju 2 routery, které budou rozmístěné v nějakém rozumném místě. Při troše štěstí to udělám tak, že pokryju i velkou část zahrady. Pokud ne, tak vyvedu za okno venkovní anténu, která pokryje zahradu. Pokud na zahradě nemáš X set věcí, tak ti to v klidu pokryje.

teichmann.ondrej
Level 3
Level 3
Příspěvky: 510
Registrován: leden 14
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Silnější router

Příspěvekod teichmann.ondrej » 27 črc 2017 11:33

Antenu venku mam... ale ten druhy router . z těch ktery jsem uvedl doporučujete ktery?

Uživatelský avatar
Blitzkrieg
Level 3
Level 3
Příspěvky: 504
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Silnější router

Příspěvekod Blitzkrieg » 27 črc 2017 11:37

Ale ty nepotřebuješ více modemrouterů - potřebuješ 1 modemrouter a pak libovolný router propojený LAN kabelem s "hlavním" modemrouterem...

Z těch modemrouterů je samozřejmě nejlepší tento: TP-Link VR400

Ani druhý zmíněný (TP-Link TD-W9980B) ale nevypadá špatně. Je tu ale podstatný rozdíl v tom, že první zmíněný vysílá i v 5 GHz pásmu (dualband) zatímco tento levnější nikoliv... 8) O třetím modelu bych pak vůbec neuvažoval - nemá Gbit porty, což by dnes měl mít každý router.

teichmann.ondrej
Level 3
Level 3
Příspěvky: 510
Registrován: leden 14
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Silnější router

Příspěvekod teichmann.ondrej » 27 črc 2017 13:37

ale zase jsme u toho, ze bych musel sekat do zdi ne?? Pravděpodobné ve vrchním bytě, ale to by nebyl problém.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13086
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Silnější router

Příspěvekod ITCrowd » 27 črc 2017 13:41

Pokud máš na zahradě přivedenou elektřinu, pak doporučím powerline: viewtopic.php?f=117&t=165570
Existují i varianty, které umí wifi.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak propojit router A a router B (+ aby v routeru B fungovalo PC, TV...)
    od Jkami » 14 črc 2017 19:06 » v Problémy s hardwarem
    5
    277
    od ITCrowd
    15 črc 2017 08:04
  • Router WA-2204A Wireless Router
    od roxy » 28 zář 2016 18:26 » v Administrace sítě
    6
    458
    od roxy
    05 říj 2016 11:05
  • Router.
    od sanko33 » 16 říj 2016 20:21 » v Vše ostatní (hw)
    1
    200
    od Spartak1991
    16 říj 2016 23:13
  • Nový router
    od MaReK4455 » 18 čer 2017 09:28 » v Vše ostatní (inet)
    2
    259
    od ITCrowd
    18 čer 2017 10:15
  • Router do 1000kč
    od Pepin23 » 08 kvě 2017 18:30 » v Sítě - hardware
    20
    642
    od Pepin23
    09 kvě 2017 17:38

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host