Lze rozšířit Wi-Fi přidáním dalších dvou routerů? Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

RIKI22
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2828
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Lze rozšířit Wi-Fi přidáním dalších dvou routerů?

Příspěvekod RIKI22 » 14 srp 2017 15:23

Asus má WPA2-Personal a určite nájdeš zhodu aj s tým Huawei.



Reklama
Uživatelský avatar
Peťa
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1975
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Lze rozšířit Wi-Fi přidáním dalších dvou routerů?

Příspěvekod Peťa » 23 srp 2017 22:22

Tak pořád nemůžu druhý router nastavit tak, abych měl přístup k internetu :? Koupil jsem Asus RT-N12 plus. Vypadá to, že režim AP funguje a připojí se k němu jak telefon, tak počítač, protože signál na všech zařízeních mám plný.
Také v nastavení pořád nikde nevidím WPA-PSK2 i když by to měl umět. Mám tam jen AES a TKIP plus AES.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14282
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Lze rozšířit Wi-Fi přidáním dalších dvou routerů?

Příspěvekod ITCrowd » 23 srp 2017 22:31

Nastav WPA2-PSK (WPA2-personal) a šifrování AES. Stejně tak bys to měl mít nastaveni i na původním routeru.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Kotik
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2384
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Re: Lze rozšířit Wi-Fi přidáním dalších dvou routerů?

Příspěvekod Kotik » 23 srp 2017 23:59

Nový router jsi koupil asi zbytečně. Dával jsi po změnách u toho Asusu WL-520GC kromě "Apply" také "Finish"? S tímhle routerem jsem si také zažil své, než jsem na to přišel. Můžeš pročíst moje vlákno: viewtopic.php?f=8&t=174734&hilit=router. Také mi nešel na druhém routeru internet, bylo to v nezměněném zabezpečení viz. strana dvě.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i5-4430 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / MSI R7 265 OC / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win10 Pro 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000; Sennheiser HD 438

Uživatelský avatar
Peťa
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1975
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Lze rozšířit Wi-Fi přidáním dalších dvou routerů?

Příspěvekod Peťa » 25 srp 2017 09:40

Kotik díky za reakci. Router už je pryč, tak je to jedno. Když jsem ho před lety nastavoval jako router, tak jsem s tím ukládáním taky bojoval.

ITCrowd díky. Šifrování tedy vím jaké nastavit. Když se připojím na router, tak na první obrzovce vyberu režím AP. Jak mám nsatvit prosím tě druhou obrazovku (viz screen)? Na třetí už se vyplňuje SSID a typ šifrování, tak to snad vím a pak už se router jen sám restartuje.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14282
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Lze rozšířit Wi-Fi přidáním dalších dvou routerů?  Vyřešeno

Příspěvekod ITCrowd » 25 srp 2017 09:57

Klikni na přeskočit průvodce nastavením. A nastav ho ručně. Tedy za předpokladu, že je to ten druhý router, co bude jen jako AP.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
Peťa
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1975
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Lze rozšířit Wi-Fi přidáním dalších dvou routerů?

Příspěvekod Peťa » 25 srp 2017 22:37

ITCrowd tak se povedlo, mám nastaveno a vše funguje. Díky za trpělivost.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení dvou WiFi routerů
    od jkr » 02 úno 2018 15:48 » v Internet a sítě (čl.)
    7
    461
    od ITCrowd
    04 úno 2018 08:46
  • Nelze rozšířit svazek win 8 hdd
    od Mamincin_mazanek » 25 říj 2017 23:46 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    11
    415
    od petr22
    26 říj 2017 18:48
  • Nastavení dvou monitorů.
    od Peter345 » 16 úno 2018 10:37 » v Problémy s hardwarem
    3
    220
    od Turion
    16 úno 2018 11:23
  • Porovnání dvou sestav
    od gladomen » 24 dub 2018 08:34 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    7
    467
    od b.m
    24 dub 2018 15:21
  • Připojení dvou PC
    od dikusek1 » 30 čer 2017 14:21 » v Sítě - hardware
    3
    331
    od Pic
    30 čer 2017 17:03

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host