Propojení TV s PC přes wi-fi

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

cuaron
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 148
Registrován: leden 11
Pohlaví: Muž

Propojení TV s PC přes wi-fi

Příspěvekod cuaron » 04 srp 2017 19:54

Chci se zeptat. Koupil jsem si smart TV od Panasonicu, ktera se umi pres wi-fi pripojit k dalsim zarizenim a moznost zrcadleni. Tak me zajima, jestli k tomu jeste potrebuju nejaky udelatko, nebo proste staci jen ta TV, wifi a PC, kde je treba to nejak nastavit? (Mam Windows 7)



Reklama
Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18613
Registrován: květen 07
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: Propojení TV s PC přes wi-fi

Příspěvekod X » 04 srp 2017 20:23

TV stojí na místě, PC také, takže není jediný důvod proč používat méně spolehlivý způsob propojení, co zbytečně zaruší okolí!
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 27923
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení TV s PC přes wi-fi

Příspěvekod petr22 » 04 srp 2017 20:35

Je k tomu potreba predevsim sitovy kabel.

Je sobecke rusit okoli desitky metru daleko zarizenim, ktere nepotrebuje wifi.

cuaron
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 148
Registrován: leden 11
Pohlaví: Muž

Re: Propojení TV s PC přes wi-fi

Příspěvekod cuaron » 04 srp 2017 22:32

Jak rusit? :) Dneska ma snad skoro kazdej doma wi-fi, ne?

cuaron
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 148
Registrován: leden 11
Pohlaví: Muž

Re: Propojení TV s PC přes wi-fi

Příspěvekod cuaron » 08 srp 2017 15:54

Takze pres wi-fi to teda nefunguje? V mym byte je problem, ze mam PC hodne daleko od televize a o ten kabel bych zakopaval. Zkousel jsem to zatim pres wi-fi, ale televize pise "Nelze se pripojit k DLNA serveru". PC televizi taky nevidi. Presto je televize k wi-fi pripojena (videa z YouTube prehravat dokaze).

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26348
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Propojení TV s PC přes wi-fi

Příspěvekod Martab » 08 srp 2017 16:11

Záleží co od toho chceš. Pokud zrcadlit obraz, tak potřebuješ aby PC podporovalo (a TV také) Intel WiDi. Pokud chceš pouštět na TV filmy z disku, potřebuješ někde v síti vytvořit DLNA uložiště ke kterému se pak TV připojí.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

cuaron
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 148
Registrován: leden 11
Pohlaví: Muž

Re: Propojení TV s PC přes wi-fi

Příspěvekod cuaron » 08 srp 2017 16:27

A k obojimu staci stahnout a nainstalovat nejaky software, nebo je nutne koupit nejaky hardware?

Uživatelský avatar
J0SE
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Propojení TV s PC přes wi-fi

Příspěvekod J0SE » 08 srp 2017 16:45

Martab píše:Záleží co od toho chceš. Pokud zrcadlit obraz, tak potřebuješ aby PC podporovalo (a TV také) Intel WiDi. Pokud chceš pouštět na TV filmy z disku, potřebuješ někde v síti vytvořit DLNA uložiště ke kterému se pak TV připojí.

Přesně to jsem se chtěl taky zeptat, že záleží, co vlastně chce.

K tomu aby chodilo Intel Widi, tak to musít umět TV (to si tipnu, že umí, pokud má wifi a není to úplně nějaký starý model) a musí to umět i PC, to musí mít wifi od Intelu (tady https://www.intel.com/content/www/us/en/support/emerging-technologies/000014932.html sice píšou i další komponenty, ale rozchodil jsem to i s Intel wifi, AMD chipsetem a AMD CPU). Myslím si, ale že jednoduše se to dá ve Windows ověřit pomocí Windows+K (alespoň v 8.1 a 10), kde to rovnou napíše, zda to jde použít.

K tomu aby chodilo DLNA je potřeba, aby TV uměla DLNA (to si stejně tak tipnu, že umí) a musíš mít DLNA server (na to je buďto nějaký SW, případně myslím, že to umí i Windows media player).
Pracovní PC: DELL Inspiron 13z(7359) touch i7-6500U, 13.3" 1920x1080, 16GB DDR3L, SSD 256GB
HTPC: Athlon 5350, Asrock AM1H-ITX, 1x2GB DDR3 Patriot 1600Mhz, Kingston V300 120GB, Akasa Crypto T1
Herní PC: AMD FX-8300@4.2Ghz + Scythe Ninja 4, Asrock 970M Pro3, 4x4GB DDR3 Kingston 1333Mhz, Gigabyte GTX560 SC 1GB, Samsung 850EVO 500GB+Seagate 3TB, Seasonic S12 500W, Jonsbo C3 window silver

cuaron
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 148
Registrován: leden 11
Pohlaví: Muž

Re: Propojení TV s PC přes wi-fi

Příspěvekod cuaron » 08 srp 2017 18:12

Díky, no já mám stolní počítač, kterej mám připojenej síťovým kabelem k routeru. Mám Win 7. Windos + K nic nedělá.

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18613
Registrován: květen 07
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: Propojení TV s PC přes wi-fi

Příspěvekod X » 08 srp 2017 18:20

DLNA je buď software (server) běžící na počítači a slušně ho vytíží, nebo hardware NAS s touto funkcí. Bez toho se prostě jen tak z TV na PC nedostaneš, abys z něj pustil filmy! Jedině že bys na PC přehrával film a pouštěl ho do TV HDMI kabelem.
Naposledy upravil(a) X dne 08 srp 2017 18:23, celkem upraveno 1 x.
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky

Uživatelský avatar
J0SE
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Propojení TV s PC přes wi-fi

Příspěvekod J0SE » 08 srp 2017 18:21

V tu chvíli podle mě bude chodit jenom to DLNA (tím půjdou posílat videa, obrázky, hudba) z DLNA serveru. Což jde myslím udělat z windows media playeru (kdy to "sdílí" ty jeho knihovny) nebo nějakým softwarem.
Pracovní PC: DELL Inspiron 13z(7359) touch i7-6500U, 13.3" 1920x1080, 16GB DDR3L, SSD 256GB
HTPC: Athlon 5350, Asrock AM1H-ITX, 1x2GB DDR3 Patriot 1600Mhz, Kingston V300 120GB, Akasa Crypto T1
Herní PC: AMD FX-8300@4.2Ghz + Scythe Ninja 4, Asrock 970M Pro3, 4x4GB DDR3 Kingston 1333Mhz, Gigabyte GTX560 SC 1GB, Samsung 850EVO 500GB+Seagate 3TB, Seasonic S12 500W, Jonsbo C3 window silver

cuaron
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 148
Registrován: leden 11
Pohlaví: Muž

Re: Propojení TV s PC přes wi-fi

Příspěvekod cuaron » 08 srp 2017 18:43

Díky. Zkoušel jsem ten Windows Media Player a funguje to skvěle. Jen škoda, že mi WMP nepřehraje videa ve 4K, mkv (ani mi nezobrazuje externí titulky). 4K videa se mi přehraje Media Player Classic, ale ten asi neumí to DLNA. Ve VLC (který to streamování zdá se taky umí) se mi 4k videa někdy trhaj. :(


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • propojení souborů přes síť
    od Hooper » 18 led 2017 19:21 » v Problémy s hardwarem
    4
    210
    od faraon
    19 led 2017 20:45
  • Jaký koupit kabel pro propojení auta s tel. přes aux in?
    od Peťa » 25 bře 2017 13:10 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    191
    od Peťa
    25 bře 2017 19:20
  • Monitor jede analogově, i přes to, že je připojen přes HDMI
    od ChrisTaylor » 30 lis 2016 18:45 » v Problémy s hardwarem
    1
    240
    od petr22
    30 lis 2016 18:55
  • Nelze se připojit na router přes WIN7 (přes 192.168.1.1)
    od atari » 30 čer 2017 14:32 » v Administrace sítě
    16
    609
    od Kusi
    09 srp 2017 01:55
  • Internet jde jen přes wi-fi, přes kabel "na půl".
    od dexikovicek » 18 dub 2017 21:03 » v Sítě - hardware
    1
    427
    od ITCrowd
    19 dub 2017 07:27

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti