vysoký ping při zapnutí her

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

creeperman
Level 2
Level 2
Příspěvky: 222
Registrován: duben 13
Pohlaví: Muž

vysoký ping při zapnutí her

Příspěvekod creeperman » 20 srp 2017 22:06

čego borci, poslední dobou mám dost často problémy s pingem. S dodavatelem jsem to řešil asi 56123123x, ale pořád stejný výsledek a to, že při jeho měření byly hodnoty v normálních mezích :eh:. V podstatě se ping pokaždé když zapnu nějakou online hru (dejme tomu třeba Overwatch) zvýší do naprosto nepřijatelných hodnot (100-200+). Ale v momentě kdy hru vypnu tak se ping vrátí do normálních hodnot viz měření http://rychlost.cz/vysledek/20173311229-1d37. Někdo nějaké nápady?

Předem díky za odpovědi

PS: pc mám připojený kabelem


pozvedněme krumpáče a dejme se do toho!

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13311
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: vysoký ping při zapnutí her

Příspěvekod ITCrowd » 21 srp 2017 08:05

V mém podpisu najdeš návod na diagnostiku sítě. Pečlivě prostuduj. Vlož sem screen z programu pingplotter.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

creeperman
Level 2
Level 2
Příspěvky: 222
Registrován: duben 13
Pohlaví: Muž

Re: vysoký ping při zapnutí her

Příspěvekod creeperman » 22 srp 2017 23:58

https://ctrlv.cz/WVT1 pingplotter
Co jsem z toho pochopil tak dochází ke ztrátě packetů ne? (ta červená čára) takže problem je podle mě u dodavatele, nebo mě ještě napadá router (D-link DIR600). No každopádně jsem už delší dobu přemýšlel, že bych přešel k jinému dodavateli, avšak v lokalitě mého bydlistě je snad asi nejlepší O2, nějaké zkušenosti ohledně internetu od O2?
pozvedněme krumpáče a dejme se do toho!

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13311
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: vysoký ping při zapnutí her

Příspěvekod ITCrowd » 23 srp 2017 00:40

ITCrowd píše:V mém podpisu najdeš návod na diagnostiku sítě. Pečlivě prostuduj. Vlož sem screen z programu pingplotter.

1. Obrázky se vkládají sem jako příloha. Sám bys taky neklikal na odkaz, pod kterým může být cokoli.
2. Nikde tam nevidím ping 200, který reklamuješ.
Znovu pečlivě prostuduj. Ping 22 je naprosto v pořádku.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
_vcn
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2423
Registrován: duben 12
Bydliště: Východní čechy
Pohlaví: Muž

Re: vysoký ping při zapnutí her

Příspěvekod _vcn » 23 srp 2017 11:39

Měř ping při hraní té hry. Nemá smysl ping měřit bez zatížení připojení, protože pak ten obyčejný ping prakticky bez bufferu prostě projde lépe. A zkus měřit proti adrese herního serveru, pokud ji znáš nebo zjistíš.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b
NTB: Lenovo G580AH "Dark Metal"|Intel Core i3 2328M|6 GB RAM|nVidia GT 630M|Crucial M500 120 GB & ST Momentus 1TB|W10 Home 64b

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13311
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: vysoký ping při zapnutí her

Příspěvekod ITCrowd » 23 srp 2017 13:55

to vcn: Kdyby tazatel pečlivě četl, pak by si v mém podpisu přečetl u programu pingplotter tohle:
Návod:
Do kolonky "Target Name" zadáme adresu herního serveru
"Trace Interval" je časový interval ve kterém se měří trasování. Nenastavujte příliš nízkou hodnotu, jinak bude lagy způsobovat samotný program
"Focus Time" zde zadejte dobu, po kterou bude probíhat měření.
Zelenou šipkou (play) spustíte měření.
A nyní se můžete pustit do hraní. Jakmile se objeví lagy, přerušte hraní a stiskněte Pause. Na grafu vpravo uvidíte, kde se spojení "zadrhlo".
Což je dle mě naprosto dostačující. A myslím, že dle tebe také. Proto byl znovu na článek odkázán.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

creeperman
Level 2
Level 2
Příspěvky: 222
Registrován: duben 13
Pohlaví: Muž

Re: vysoký ping při zapnutí her

Příspěvekod creeperman » 23 srp 2017 14:19

ITCrowd píše:to vcn: Kdyby tazatel pečlivě četl, pak by si v mém podpisu přečetl u programu pingplotter tohle:
Návod:
Do kolonky "Target Name" zadáme adresu herního serveru
"Trace Interval" je časový interval ve kterém se měří trasování. Nenastavujte příliš nízkou hodnotu, jinak bude lagy způsobovat samotný program
"Focus Time" zde zadejte dobu, po kterou bude probíhat měření.
Zelenou šipkou (play) spustíte měření.
A nyní se můžete pustit do hraní. Jakmile se objeví lagy, přerušte hraní a stiskněte Pause. Na grafu vpravo uvidíte, kde se spojení "zadrhlo".
Což je dle mě naprosto dostačující. A myslím, že dle tebe také. Proto byl znovu na článek odkázán.


Článek jsem si přečetl ale nevím adresu herního serveru (dejme tomu třeba toho Overwatche) jak ji mohu nalézt?
pozvedněme krumpáče a dejme se do toho!

Uživatelský avatar
satik
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2567
Registrován: leden 15
Bydliště: Praha / Krkonoše
Pohlaví: Muž

Re: vysoký ping při zapnutí her

Příspěvekod satik » 23 srp 2017 15:04

Správce úloh a sledování prostředků, tam si pak u Overwatche rozklikneš třeba TCP connections a měl bys vidět aktivní připojení pro ten proces.
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
https://www.twitch.tv/satikcz/
https://www.youtube.com/c/SatikCZE
PC: Intel Core i7 8700K@5GHz+EK KIT L360, ASUS Maximus X HERO, 32GB RAM, MSI GTX 1080Ti Gaming, Fractal Define S, Seasonic P860, SSD 2TB celkem
Periferie: ASUS ROG SWIFT, Razer Deathadder+Blackadder Chroma, Steelseries QcK+, Sennheiser PC360, DXRACER OH/KF06/NB

creeperman
Level 2
Level 2
Příspěvky: 222
Registrován: duben 13
Pohlaví: Muž

Re: vysoký ping při zapnutí her

Příspěvekod creeperman » 23 srp 2017 21:05

přikládám pingplotter za běhu overwatche, nějakou dobu byl ping naprosto v pohodě, jenže pak zase začal blbnout
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
pozvedněme krumpáče a dejme se do toho!

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13311
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: vysoký ping při zapnutí her

Příspěvekod ITCrowd » 23 srp 2017 21:44

Dle chování odhaduji, že máš připojení přes wifi - myšleno od providera k tobě.
Takže s tím nic neuděláš.
Provider taky ne, předpokládám, že desítkové adresy jsou jeho a větší skok je až u jeho dodavatele 82.119.246.185.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

creeperman
Level 2
Level 2
Příspěvky: 222
Registrován: duben 13
Pohlaví: Muž

Re: vysoký ping při zapnutí her

Příspěvekod creeperman » 23 srp 2017 21:51

takže není žádné rešení? :D
pozvedněme krumpáče a dejme se do toho!

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13311
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: vysoký ping při zapnutí her

Příspěvekod ITCrowd » 23 srp 2017 22:17

Připojení kabelem.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vysoký ping při streamování
    od Gouhslolks » 16 led 2017 17:33 » v Internet a internetové prohlížeče
    7
    377
    od ITCrowd
    16 led 2017 18:22
  • Vysoký ping při hraní her
    od FeXxy » 20 srp 2017 21:40 » v Internet a internetové prohlížeče
    7
    466
    od ITCrowd
    18 zář 2017 09:37
  • vysoký ping
    od samosato » 11 bře 2017 18:40 » v Administrace sítě
    1
    486
    od samosato
    12 bře 2017 14:08
  • Vysoký ping
    od Quick12 » 20 kvě 2017 17:10 » v Administrace sítě
    2
    463
    od brutulus
    22 kvě 2017 13:05
  • Vysoký ping
    od extrem » 15 zář 2017 15:25 » v Sítě - hardware
    5
    257
    od extrem
    15 zář 2017 16:46

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů