Připojím-li se na tuto síť budu na 5Ghz pásmu?

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
HelFix
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 734
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Připojím-li se na tuto síť budu na 5Ghz pásmu?

Příspěvekod HelFix » 24 srp 2017 21:20

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, mám k možností připojení na dvoje sítě viz. příloha.
Chtěl bych se zeptat, když se připojím na ASUS_90_5G, znamená to, že budu v 5Ghz pásmu?
Nyní jsem připojen na ASUS_90_2G.

*síť ASUS_90_2G 2 se tam objevila ani nevím jak. Jde to nějak zrušit?

Co to přináší za výhody/nevýhody 2Ghz a 5Ghz pásmo?

Děkuji.


Obrázek


Nezvládl jsem některé předměty na vysoké škole, ale můj kamarád je měl všechny. On je teď inženýr v Microsoftu a já jsem jeho ředitel. - Bill Gates

Reklama
dom324
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 685
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Připojím-li se na tuto síť budu na 5Ghz pásmu?

Příspěvekod dom324 » 24 srp 2017 21:26

2,4GHz pásmo má vyšší dosah než 5GHz, 5GHz má vyšší rychlosti. Nechal bych zapnuté obě, protože spousta zařízení ještě 5GHz wifi neumí, takže vypnutím 2,4GHz bys jim znemožnil připojení k internetu.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26348
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Připojím-li se na tuto síť budu na 5Ghz pásmu?

Příspěvekod Martab » 24 srp 2017 21:30

To záleží na nastavení, tu síť si můžeš pojmenovat jak chceš, klidně 150G a furt to bude tvoje volba. Povětšinou to bývá tak, že _5G si lidi (a v routeru to tak bývá nastaveno) pojmenovávají 5GHz sítě, ale jestli je to i v tomto případě ví jen ten co nastavoval ten WiFi router...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
HelFix
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 734
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Připojím-li se na tuto síť budu na 5Ghz pásmu?

Příspěvekod HelFix » 24 srp 2017 21:48

Tyto názvy tak byly defaultně.
Nezvládl jsem některé předměty na vysoké škole, ale můj kamarád je měl všechny. On je teď inženýr v Microsoftu a já jsem jeho ředitel. - Bill Gates

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18608
Registrován: květen 07
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: Připojím-li se na tuto síť budu na 5Ghz pásmu?

Příspěvekod X » 24 srp 2017 21:56

Jestli necháš na modemrouteru defaultní i jméno a heslo, připojím se k tobě po Netu i já a vůbec kdokoli ;)
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky

Uživatelský avatar
HelFix
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 734
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Připojím-li se na tuto síť budu na 5Ghz pásmu?

Příspěvekod HelFix » 24 srp 2017 22:33

Heslo máme změněno, tak hloupý tady nikdo není. Na Routeru svítí světélko 5Ghz i 2,4Ghz, znamená to, že se mohu připojit z jednoho zařízení na 2,4 a z druhého na 5 ?
Nezvládl jsem některé předměty na vysoké škole, ale můj kamarád je měl všechny. On je teď inženýr v Microsoftu a já jsem jeho ředitel. - Bill Gates

Uživatelský avatar
Blitzkrieg
Level 3
Level 3
Příspěvky: 504
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Připojím-li se na tuto síť budu na 5Ghz pásmu?

Příspěvekod Blitzkrieg » 24 srp 2017 22:41

Samozřejmě. Jak už Ti bylo napsáno, obě pásma mají svá pro a proti, z toho důvodu je určitě moudré nechat router vysílat na obou pásmech...

Mimoto, starší zařízení (+ některé levné současné produkty) umí operovat pouze v 2,4 GHz pásmu - pokud bys tedy kupříkladu nastavil router pouze na 5 GHz band, tak by tato zařízení síť vůbec neviděla. 8)

Uživatelský avatar
Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2839
Registrován: prosinec 10
Bydliště: Horní Bříza
Pohlaví: Muž

Re: Připojím-li se na tuto síť budu na 5Ghz pásmu?

Příspěvekod Martin63 » 25 srp 2017 02:26

Ohledně té druhé sítě v 2,4 GHz - zřejmě jsi v ASUSu zapnul Guest Network, tak tu síť pak vypni.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

pharic
Level 1
Level 1
Příspěvky: 68
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Připojím-li se na tuto síť budu na 5Ghz pásmu?

Příspěvekod pharic » 18 zář 2017 19:49

No máš wifi router (vysilac) který umí 2,4Gz i 5Ghz to je ok do budoucna.Ale většina zařízení (tablety,mobily,ntb) ještě 5Ghz nemají ve výbavě a neumí to a tudíž funguje jen na 2,4Ghz.Jinak samozřejmě 2,4 má lepší přistup překážkami ale dává nizsi rychlosti.5Ghz umoznuje vyšší rychlosti ale hůř prostoupi prekazkami.všechno má své nicméně napr reklamy upc premiovy modem ci o2 internet hd jsou zcela zcestny jen k oblbnuti lidí.

Uživatelský avatar
Grander
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 391
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: Připojím-li se na tuto síť budu na 5Ghz pásmu?

Příspěvekod Grander » 18 zář 2017 20:02

Odhledneme-li od toho, ze probirane tema jiz bylo davno zodpovezene, tak jak jsi prisel na to, ze premiovy modem UPC je jen reklama na oblbnuti lidi? Ten modem skutecne 5Ghz pasmo nabizi a ja ho treba vyuzivam, a je asi 2x i vic rychlejsi oproti 2,4 pasmu.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 59 vteřinách:
PS: a dneska uz vetsina novych zarizeni 5Ghz pasmo umi.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak se připojit v 5Ghz pásmu?
    od spartane » 08 úno 2017 17:39 » v Sítě - hardware
    7
    360
    od pharic
    11 úno 2017 00:33
  • USB Wifi 5GHz
    od karlos » 09 srp 2017 11:12 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    3
    206
    od karlos
    09 srp 2017 12:46
  • PC ruší signál televize - powerline? 5ghz wifi?
    od Rewqa » 17 led 2017 19:12 » v Sítě - hardware
    27
    1005
    od X
    24 led 2017 17:59
  • 4690k (4,5GHz)+Corsair Vengeance 8GB+Asus Maximus VII Impact
    od tmaven » 15 úno 2017 10:01 » v P: Hardware
    0
    271
    od tmaven
    15 úno 2017 10:01
  • Názor na tuto sestavu ?
    od Gouhslolks » 17 říj 2016 20:53 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    272
    od Gouhslolks
    17 říj 2016 21:31

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host