Potřebuji silnou wifi do baráku

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

FryMl
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Potřebuji silnou wifi do baráku

Příspěvekod FryMl » 29 srp 2017 11:20

Dobrý den, byl u mně technik kvůli pomalému a nestálému internetu, řekl mi že si musím koupit nový wifi router.
Potřebuji silnou wifi podle plánu níže na místo Wifi2.

Wifi1: TP-LINK TL-WR1043ND
Stará Wifi2: TP-LINK TL-WR340GD

Rychlost internetu je cca. 25-30 Mbit/s
Ve špičce jsou na internet připojený 3 notebooky, tablet, televize a tak 4 telefony.

Díky za pomoc
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13311
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji silnou wifi do baráku

Příspěvekod ITCrowd » 29 srp 2017 11:23

Ty wifi routery máš propojené jak?
Televize je na wifi, nebo kabelem?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

FryMl
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji silnou wifi do baráku

Příspěvekod FryMl » 29 srp 2017 11:26

Notebooky jsou všechny přes WiFi
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13311
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji silnou wifi do baráku

Příspěvekod ITCrowd » 29 srp 2017 11:28

ITCrowd píše:Ty wifi routery máš propojené jak?
Televize je na wifi, nebo kabelem?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

FryMl
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji silnou wifi do baráku

Příspěvekod FryMl » 29 srp 2017 11:30

TV Pokoj1 - WiFi
TV Ložnice - WiFi
TV (kde je Wifi2) - kabel do routeru

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13311
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji silnou wifi do baráku

Příspěvekod ITCrowd » 29 srp 2017 11:34

ITCrowd píše:
ITCrowd píše:Ty wifi routery máš propojené jak?

Máš dvě různé internetové připojení? Nebo máš oba routery na jednom připojení? V tom případě, jak jsou mezi sebou propojeny? Nebo jeden z nich funguje jako repeater?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28690
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji silnou wifi do baráku

Příspěvekod petr22 » 29 srp 2017 11:39

Proc mas proboha pripojene pres wifi televize, ktere se nepohybuji ? Pak se nediv, ze ti to funguje pomalu.

Kazde nzarizeni pripojene na wifi ti zpomaluje ty ostatni.

Vse co se nepohybuje se pripojuje jedine a pouze kabelem, to same routery mezi sebou taktez musi byt propojeny sitovym kabelem.

FryMl
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji silnou wifi do baráku

Příspěvekod FryMl » 29 srp 2017 11:41

Hlavní TV kde se používá internet nejvíce je přes kabel ostatní 2 se používají méně, ale težko budu protahovat kabel přes 2 zdi.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13311
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji silnou wifi do baráku

Příspěvekod ITCrowd » 29 srp 2017 11:49

Protože nehodláš odpovědět, tak jednoduché obecné doporučení:
- routery mezi sebou propojit kabelem, druhý router zapojit jako switch (viz. můj podpis).
- veškerá stacionární zařízení (TV, stolní PV, PS atd. propojit kabelem)
To pro začátek stačí.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

FryMl
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji silnou wifi do baráku

Příspěvekod FryMl » 29 srp 2017 11:59

Promiň špatně jsem to pochopil, na půdě je switch, technik řikal že prý se to zpomaluje ta Wifi2 což se mi ale nezdá.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13311
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji silnou wifi do baráku

Příspěvekod ITCrowd » 29 srp 2017 12:12

Co máš vlastně za připojení?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

FryMl
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji silnou wifi do baráku

Příspěvekod FryMl » 29 srp 2017 12:13

Bezdrát. těch cca. 30 Mbits


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Potřebuji poradit
    od Danderfluff » 31 led 2017 21:13 » v Taktování a další úpravy PC
    4
    408
    od Crelald
    03 úno 2017 10:05
  • Potřebuji POMOCTt?!
    od Gee11 » 20 dub 2017 06:17 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    228
    od socirel
    20 dub 2017 09:22
  • Potřebuji obal ?
    od Wechyy » 18 srp 2017 22:49 » v Reklamace a zákony
    2
    208
    od petr22
    18 srp 2017 23:11
  • Potřebuji poradit s jazykem C
    od HanZulka » 14 lis 2017 00:37 » v Programování a tvorba webu
    4
    257
    od faraon
    15 lis 2017 01:50
  • Potřebuji poradit, prosím
    od NorinRed888 » 18 črc 2017 16:31 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    196
    od Donald64
    18 črc 2017 21:20

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů