jaký router

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

DeNNI85
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1370
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

jaký router

Příspěvekod DeNNI85 » 12 zář 2017 09:53

Poradíte nějaký výkonný router? Potřebujeme vyměnit stávající modem za nový, protože nefunguje. Potřebuji něco, co dokáže dobře rozvést signál po patře cca 150m2 a přes dvě příčky sádrokartonu.


Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED

Reklama
petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28604
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: jaký router

Příspěvekod petr22 » 12 zář 2017 09:54

Modem nebo router ?

DeNNI85
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1370
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: jaký router

Příspěvekod DeNNI85 » 12 zář 2017 09:56

Stačí jen rozvod wifi signálu, dole v serverovně máme sisco, které zpracovává signál

Dodatečně přidáno po 45 vteřinách:
do patra vede kabel s internetem a na ten je napojeny aktuálně nějaký předpotopní modem, který funguje jako rozvod wifi, tedy už nefunguje
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED

petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28604
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: jaký router

Příspěvekod petr22 » 12 zář 2017 10:08

Takze jenom router bez funkce modemu ?

Kolik to ma stat ?

DeNNI85
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1370
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: jaký router

Příspěvekod DeNNI85 » 12 zář 2017 10:12

Dá se sehnat něco do 2000Kč? stačí router bez funkce modemu
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26403
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: jaký router

Příspěvekod Martab » 12 zář 2017 10:28

150m^2 je už docela dost, ale pokud bude router cca uprostřed asi by to neměl být problém.

Pokud by šlo čistě o WiFi, díval bych se po něčem jako je toto: https://www.czc.cz/asus-rt-ac53/197380/produkt pak záleží kolik chceš LAN portů, USB a takové věci.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

DeNNI85
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1370
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: jaký router

Příspěvekod DeNNI85 » 12 zář 2017 10:38

koukal jsem po tomhle:

https://www.czc.cz/asus-rt-ac1200g/183758/produkt

Dodatečně přidáno po 3 minutách 10 vteřinách:
případně něco jako toto:

https://www.alza.cz/tp-link-archer-c60- ... 504784.htm
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26403
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: jaký router

Příspěvekod Martab » 12 zář 2017 10:45

Ten RT-AC1200G+ je taky dobrý, když jsme asi před půl rokem vybíral router, tak jsme ho zvažoval, nakonec jsme vzal RT-AC66U B1 (má stejný HW jako AC68U), ale tam už je cena trochu jinde... Záleží k čemu ten router chceš a kolik zařízení k němu bude připojeno.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

DeNNI85
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1370
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: jaký router

Příspěvekod DeNNI85 » 12 zář 2017 10:47

Bude na něm připojeno cca 5 notebooku a cca 5-6 mobilních telefonů na wifi + sem tam někdo přes kabel v zasedačce
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26403
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: jaký router

Příspěvekod Martab » 12 zář 2017 11:00

Tak to by asi měl ten RT-AC1200G+ v pohodě zvládnout, já na tom RT-AC66U B1 mám 2PC + TV + tiskárnu drátem a přes WiFi 3 notebooky (2 x 5GHz), 5 mobilů a sem tam tablet s Kindlem + když někdo přijede tak i více (pro tyto případy zapínám "hostitelskou síť", takže domácí síť a hosté jsou od sebe "oddělení"). + jsou k němu připojené 2 HDD se sdílením dat. Zatím jsme nespozoroval, že by se nějak zpomaloval, nebo dokonce kousl (za tu dobu co ho mám jsme ho restartoval jen jednou a to když jsem instaloval Asuswrt-Merlin...

Kdyžtak počkej ještě na vyjádření ITCrowda, měl ty routery v testu (viewtopic.php?f=40&t=189829, viewtopic.php?f=41&t=185577, viewtopic.php?f=41&t=185051&p=1442540&hilit=RT+AC1200G#p1442540 - je tam porovnání 58U s 1200G+).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

DeNNI85
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1370
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: jaký router

Příspěvekod DeNNI85 » 12 zář 2017 11:09

ok díky za info
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak propojit router A a router B (+ aby v routeru B fungovalo PC, TV...)
    od Jkami » 14 črc 2017 19:06 » v Problémy s hardwarem
    5
    368
    od ITCrowd
    15 črc 2017 08:04
  • Router Mikrotik
    od LaB » 09 pro 2016 09:03 » v Sítě - hardware
    4
    298
    od LaB
    09 pro 2016 12:22
  • Router, internet
    od CrashONE » 24 čer 2017 10:47 » v Administrace sítě
    2
    318
    od CrashONE
    26 čer 2017 20:32
  • Router Nastavení
    od The_MaxCZ » 17 led 2017 18:27 » v Vše ostatní (inet)
    1
    262
    od HappyMental
    17 led 2017 18:43
  • Wifi router
    od vojak3 » 17 pro 2016 09:45 » v Sítě - hardware
    1
    271
    od nations112
    17 pro 2016 10:59

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů