Zapojte kabel ethernet

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

tesinka
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: září 17
Pohlaví: Žena

Zapojte kabel ethernet

Příspěvekod tesinka » 20 zář 2017 17:14

Dobry den, omlouvam se jestli tu uz takove tema je, pocitacum vubec nerozumim a potrebovala bych poradit. Vcera se mi nechtel zapnout, byla cerna obrazovka a asi po hodine mi tam vyskocilo policko, ze se pocitac spravne nezapnul, tak jsem obnovila tovarni data. Dnes se zdalo vse v poradku, ale po nekolika minutach se mi odpojila sit a pise to at zapojim kabel ethernet, ale ja nic takoveho nemam a za tri roky uzivani jsem to nepotrebo ala. Mame normalne wifi, na kterou se prippjuji jak pres mobil, tak pocitac. Neco jsem se docetla na internetu, ale jsem uplny lajk a nedokazu si poradit. Muzu s tim neco udelat doma nebo musim do opravny?



Reklama
Luking
Level 2
Level 2
Příspěvky: 207
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Zapojte kabel ethernet

Příspěvekod Luking » 20 zář 2017 17:28

Máš zapojit PC natvrdo na internet ne přes WI-FI
Photoshop, AutoCAD, Excel - Kontingenční tabulky, WebDesign
Jestli potřebuješ poradit, neváhej napsat, když bude v mých silách ti pomoct? Rád pomůžu :evil:

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2833
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Zapojte kabel ethernet

Příspěvekod Speed_dead » 20 zář 2017 17:49

Zapnout WiFi, zvolit si správnou síť a pak zadat heslo. Pak to bude fungovat jako dřív.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

tesinka
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: září 17
Pohlaví: Žena

Re: Zapojte kabel ethernet

Příspěvekod tesinka » 20 zář 2017 18:25

Luking píše:Máš zapojit PC natvrdo na internet ne přes WI-FI

Ale jak? Jako pres ten kabel?
Wofi prave zapnout nejde, kdyz najedu na sit, vyskoci mi tam chyba a kolonka ,,zapojte kabel Ethernet". Jinak bych tu wifi uz davno zapla, kdyby to slo.

Luking
Level 2
Level 2
Příspěvky: 207
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Zapojte kabel ethernet

Příspěvekod Luking » 20 zář 2017 18:30

Ano někdy se to stává, že potřebuje PC mít natvrdo internet z kabelu. Ano přes ten kabel :-)

Dodatečně přidáno po 1 minutě 35 vteřinách:
Jinak by musela nastavit ručně WI-FI. Pokud všem ostatním WI-FI jde a na všech zařízeních zapoj, tam tu LANKU :-)

Dodatečně přidáno po 2 minutách 54 vteřinách:
Spíš si myslím, že se t odinstalovaly ovladače
Photoshop, AutoCAD, Excel - Kontingenční tabulky, WebDesign
Jestli potřebuješ poradit, neváhej napsat, když bude v mých silách ti pomoct? Rád pomůžu :evil:

dom324
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 875
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Zapojte kabel ethernet

Příspěvekod dom324 » 20 zář 2017 19:05

Buď je problém u ovladačů wifi karty, nebo wifi karta už odešla.
Každopádně zkus zapojit kabel, tím nic nezkazíš (spíš naopak, skrz kabel je vždy lepší připojení než skrz wifi).

tesinka
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: září 17
Pohlaví: Žena

Re: Zapojte kabel ethernet

Příspěvekod tesinka » 20 zář 2017 20:57

Luking píše:Ano někdy se to stává, že potřebuje PC mít natvrdo internet z kabelu. Ano přes ten kabel :-)

Dodatečně přidáno po 1 minutě 35 vteřinách:
Jinak by musela nastavit ručně WI-FI. Pokud všem ostatním WI-FI jde a na všech zařízeních zapoj, tam tu LANKU :-)

Dodatečně přidáno po 2 minutách 54 vteřinách:
Spíš si myslím, že se t odinstalovaly ovladače

Moc dekuji! Jste asi jediny, kdo pochopil muj problem. Dekuji moc za radu :)

Dodatečně přidáno po 31 vteřinách:
dom324 píše:Buď je problém u ovladačů wifi karty, nebo wifi karta už odešla.
Každopádně zkus zapojit kabel, tím nic nezkazíš (spíš naopak, skrz kabel je vždy lepší připojení než skrz wifi).

Dekuji! :)

Luking
Level 2
Level 2
Příspěvky: 207
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Zapojte kabel ethernet

Příspěvekod Luking » 20 zář 2017 21:26

Nemáte vůbec za co, kdyby jste potřebovala ještě někdy pomoc klidně mi napište do zpráv.
A není to tím, že jsem to jediný pochopil, ale nejsem rádoby odborník, nebo si na něj aspoň nehraji :-)

Měla jste základní problém, co se bohužel stává celkem často. Někdy hold se musí PC zapojit přes LAN kabel, aby WI-FI se načetla, nevím čím je to způsobené, ale děje se to :D
Photoshop, AutoCAD, Excel - Kontingenční tabulky, WebDesign
Jestli potřebuješ poradit, neváhej napsat, když bude v mých silách ti pomoct? Rád pomůžu :evil:


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ethernet kabel
    od Jakubcila » 25 úno 2017 08:03 » v Vše ostatní (inet)
    5
    585
    od Jakubcila
    26 úno 2017 20:45
  • Nejde Ethernet kabel
    od sisajara » 07 pro 2016 22:31 » v Sítě - hardware
    1
    221
    od Pic
    07 pro 2016 23:46
  • Nefunkční konektor pro ethernet kabel
    od amateris » 03 zář 2017 15:26 » v Problémy s hardwarem
    1
    198
    od ITCrowd
    03 zář 2017 20:03
  • PC nereaguje na funkční Ethernet kabel
    od PanSte » 04 pro 2016 11:04 » v Problémy s hardwarem
    4
    239
    od PanSte
    04 pro 2016 16:18
  • Power over ethernet
    od Blood » 11 říj 2017 16:30 » v Sítě - hardware
    1
    71
    od zeus
    11 říj 2017 20:51

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti