Wifi přes 3 patra

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

psitlapa
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: leden 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Wifi přes 3 patra

Příspěvekod psitlapa » 21 zář 2017 19:02

Ahoj, je to tu celkem omílané téma, nicméně málokdy s konkrétním řešením..
Potřebuji poradit dostatečně silný router na chycení signálu po celém domě, tedy od podkroví po suterén. Zdroj bude pravděpodobně v podkroví, v suterénu asi telka. Našel jsem od O2 nějakou nabušenou mašinu, Smart box, ale 4 litry za to dávat nechci. Měl by někdo nějaký konkrétní tip? Díky



Reklama
petr22
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 29014
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Wifi přes 3 patra

Příspěvekod petr22 » 21 zář 2017 19:06

Jak souvisi televize s wifi ? Nechces preci pouzit wifi na pripojeni televize, ktera se nepohybuje, a zabirat tak zbytecne prenosove pasmo ? Navic 3 patra jsou dost na jeden vysilac, chce to aspon dva (propojene kabelem).

1. Na pripojeni vseho co se nepohybuje se vzdy natahuje kabelaz nebo se pouzije Powerline
2. pokryti wifi pouze pro zarizeni ktera nemohou byt pripojena kabelem se vytvari kombinaci nekolika wifi routeru a access pointu

Nezapomen ze rychlost prenosu po wifi je silne omezena rusenim a poctem zarizeni, kdyz budes pouzivat witi na te tv, bude si to shazovat rychlost ostatnich zarizeni. A to jeste muzes mit v okoli desitky dalsich siti ktere budou rusit tebe.

Pouzij tu kabelaz kde to jde, vysledkem bude mnohem vyssi prenosova rychlost, zadne ruseni a zadne vypadky.

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18964
Registrován: květen 07
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: Wifi přes 3 patra

Příspěvekod X » 21 zář 2017 19:50

WiFi přes 3 patra? Tak to je nějaké sci-fi!
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky

Luking
Level 2
Level 2
Příspěvky: 207
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Wifi přes 3 patra

Příspěvekod Luking » 21 zář 2017 19:51

Osobně bych to vyřešil serverovým routrem.

Dodatečně přidáno po 1 minutě 32 vteřinách:
Ceny jsou, ale většinou nad 5 tisíc, ale když chceš dát síť na činžák, musíš hold platit :D
Ber to logicky 1 patro vyjde cca na 1 500,- když chceš luxus dvě patra logicky na 3 000,- a tři patra na 4 500,- :D

Dodatečně přidáno po 2 minutách 23 vteřinách:
A nevím co je mít na 3 patrech WI-FI, SCI-FI to není :D
Photoshop, AutoCAD, Excel - Kontingenční tabulky, WebDesign
Jestli potřebuješ poradit, neváhej napsat, když bude v mých silách ti pomoct? Rád pomůžu :evil:

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18964
Registrován: květen 07
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: Wifi přes 3 patra

Příspěvekod X » 21 zář 2017 20:31

psitlapa píše:Potřebuji poradit dostatečně silný router na chycení signálu po celém domě, tedy od podkroví po suterén.

Sci-fi to tedy je, s jedním modemroutrem. Na to bude potřeba 1 pořádný (4 000 - 5 000 Kč) modemrouter WiFi + 2x WiFi routery (klidně staré šunky) nebo vyřazené modemroutery WiFi (prostě na každé patro jeden stroj). Samozřejmě propojené LANkou a vše statické (TV, PC, ...) také. Jestli to bude v paneláku či bytovce, tak asi narazí (mohutné zarušení) ... Navíc se mu investice 4 000 Kč zdá moc, prostě fantasta.
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky

Luking
Level 2
Level 2
Příspěvky: 207
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Wifi přes 3 patra

Příspěvekod Luking » 21 zář 2017 20:35

Jenže přes 4 000,- do toho bude muset vrazit :D
Photoshop, AutoCAD, Excel - Kontingenční tabulky, WebDesign
Jestli potřebuješ poradit, neváhej napsat, když bude v mých silách ti pomoct? Rád pomůžu :evil:

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6049
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Wifi přes 3 patra

Příspěvekod faraon » 22 zář 2017 04:54

Prostě dá do každého patra opakovač, a potom se bude každému chlubit jakou má krásnou rakovinu :lol:

Obrázek

Obrázek
Nejhroznější sen linuxáka: nabootuje počítač, a tam Windows.
Nejhroznější sen windowsáka: nabootuje počítač, a tam Linux.
Nejkrásnější sen linuxáka: nabootuje počítač, a tam Linux.
Nejkrásnější sen windowsáka: nabootuje počítač.

dom324
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1290
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Wifi přes 3 patra

Příspěvekod dom324 » 22 zář 2017 08:35

Řešení je jednoduché. Vše statické připojit kabelem, pokud není možno připojit kabel, pak Powerline.
Koupit minimálně dva routery, nejlépe tři (na každé patro jeden, to by byla ideální situace). Tři routery vyjdou zhruba na 4,5k a rychlost a kvalita připojení bude lepší, než kdybys tam strčil jeden router za 5k.

psitlapa
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: leden 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Wifi přes 3 patra

Příspěvekod psitlapa » 22 zář 2017 15:10

Ahoj, díky za odpovědi, některé i vtipné :) Spíš než fantasta jsem jen běžný uživatel, který prostě těmto technologiím neholduje a místo ukájení se, jak to mám hustě vykoumaný, to chci mít z krku a čím levněji, tím lépe :)
Zapomněl jsem zmínit, že se jedná o rodinný barák, obývaný pouze různými větvemi naší rodiny.
Takže tedy natáhnout kabel (LAN) kam až to jde, na něj napojit další router a můžu chytat..
Dík ;)

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26432
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Wifi přes 3 patra

Příspěvekod Martab » 22 zář 2017 16:03

Ano, centrální router a z něj to LAN kabelem dotáhnout "až kam to pude" a tam už jen napojit Accespoint s WiFi a připojit co je vše potřeba.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pc + wifi pres lan
    od matjslzck » 27 led 2017 22:48 » v Sítě - hardware
    1
    369
    od ITCrowd
    27 led 2017 22:50
  • Apple wifi a připojení přes telefonní linku
    od vanilla14 » 18 srp 2017 09:45 » v Sítě - hardware
    3
    212
    od petr22
    18 srp 2017 10:51
  • Nefunkční připojení na WiFi přes notebook
    od Moris » 29 čer 2017 09:52 » v Sítě - hardware
    4
    449
    od ITCrowd
    30 čer 2017 07:46
  • Videopřehrávač, který umí vysílat na TV přes wifi
    od Rewqa » 20 úno 2017 22:09 » v Vše ostatní (sw)
    0
    211
    od Rewqa
    20 úno 2017 22:09
  • Jak přes WiFi přenášet soubory mezi mobilem a notebookem?
    od Grander » 10 zář 2017 12:48 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    383
    od LaB
    11 zář 2017 06:41

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů